Μέσι: Τελικά που θα παίζει το 2023; (Poll)

Μέσι: Τελικά που θα παίζει το 2023; (Poll)

Ηταν η πρώτη φορά έπειτα από 17 ολόκληρα χρόνια, όπου ο Λιονέλ Μέσι δεν ήταν στη λίστα με τους υποψήφιους για τη Χρυσή Μπάλα. Ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη, ο άνθρωπος με τις επτά κατακτήσεις  (2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019, 2021) είναι αποφασισμένος να μη συμβεί κάτι ανάλογο το 2023. Πριν δώσει απαντήσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Αργεντινός σταρ φροντίζει να κάνει τη διαφορά στο Champions League. Μετρά ήδη τέσσερα γκολ φέτος, είναι 2ος σκόρερ στην ιστορία του τουρνουά «κυνηγώντας» τον Κριστιάνο (140 έναντι 129 γκολ). Μάλιστα, το βράδυ της Τρίτης κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα έγινε ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία του Champions League (35 ετών και 123 ημερών) που πέτυχε δυο γκολ και μοίρασε ισάριθμες ασίστ.

Ο Μέσι μετά την περσινή… καταθλιπτική σεζόν, έχει βάλει ήδη τις βάσεις για εκτόξευση, επιθυμεί την κατάκτηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά και του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αλλωστε, ο μεγαλύτερος ποδοσφαιρικός σταρ δε μπορεί να συμβιβαστεί με την ιδέα πως για δεύτερη διαδοχική σεζόν θα μείνει στην αφάνεια. Το πλασέ με το εξωτερικό, αλλά και η μοναδική ασίστ στον Νεϊμάρ απέναντι στους Ισραηλινούς ήταν απλά… μηνύματα για όλους όσους πρόλαβαν να τον ξεγράψουν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Ο 35χρονος σκέφτεται το Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως το μυαλό του ταξιδεύει και στον επόμενο σταθμό της καριέρας του, μιας και το καλοκαίρι του 2023 ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του. Παρί Σεν Ζερμέν, Ίντερ Μαϊάμι, Μπαρτσελόνα ή Μάντσεστερ Σίτι; Αποτελεί ήδη το νέο… σήριαλ και μέχρι το καλοκαίρι τα σενάρια για το μέλλον του θα είναι πολλά, πάρα πολλά.

Ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός του Μέσι;

Παρί Σεν Ζερμέν: Oι Παριζιάνοι είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν τον Μέσι στην ομάδα και ο Λουίς Κάμπος έβαλε μπροστά την ανανέωση του Αργεντινού σταρ, με την ενεργοποίηση της προαιρετικής οψιόν για έναν ακόμη χρόνο, ενώ γίνονται συζητήσεις και για την επέκταση της παραμονής του ως το 2025. Ο Μέσι αμοίβεται με 41 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, λαμβάνοντας ένα μικρό μέρος με τη μορφή κρυπτονομίσματος (άλλωστε, έχει μικρότερο ποσοστό φορολογίας καθώς δεν είναι μόνιμος κάτοικος Παρισιού -30%). Ωστόσο, η Παρί δεν δύναται να διαθέσει αυτό το ποσό, μετά τις απώλειες ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ που μέτρησε την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ενώ φήμες κάνουν λόγο πως ο Μπαπέ για τρία χρόνια κόστισε 636 εκατομμύρια. Θα δεχθεί ο Μέσι μείωση αποδοχών; Ο ίδιος λατρεύει το Παρίσι, η διοίκηση έχει κάνει τα πάντα, ώστε ο Αργεντινός να είναι άνετος και οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ηγετικό ρόλο στα αποδυτήρια της ομάδας, κάτι που δεν αρέσει ιδιαίτερα στον πιο ακριβοπληρωμένο σταρ της ομάδας.

Priceboosts κάθε μέρα!

Μπαρτσελόνα: Tον Αύγουστο του 2021, ο Λιονέλ Μέσι ξεσπούσε σε κλάματα, έλεγε το δικό του «αντίο» στους Καταλανούς έπειτα από μια περίοδο 21 ετών. Ναι, μια καριέρα που τα είχε όλα, τίτλους, γκολ, διακρίσεις, αποθέωση, χαρές, λύπες, αλλά και επτά Χρυσές Μπάλες. «Πάντα απολαμβάναμε τη ζωή στη Βαρκελώνη, στον αθλητισμό και στην καθημερινή ζωή, κάτι που είναι υπέροχο. Σήμερα πρέπει να το αποχαιρετήσω αυτό. Η Βαρκελώνη θα είναι πάντα το σπίτι μας» τόνιζε, αφήνοντας πάντως ορθάνοιχτη την πόρτα για επιστροφή.

Ναι, η Μπαρτσελόνα είναι πάντα στο μυαλό του, με τον οικονομικό αντιπρόεδρο, Έντουαρντ Ρομέου να τονίζει: «Μια επιστροφή του Μέσι του χρόνου θα ήταν εφικτή για εμάς, από τη στιγμή που το συμβόλαιο του με την Παρί ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Είναι απόφαση του προπονητή. Δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα με τις εγγραφές των ποδοσφαιριστών στην La Liga το 2023». Τι πήρε ο Αργεντινός σταρ με τη Μπαρτσελόνα; 10 πρωταθλήματα Ισπανίας, 7 Κύπελλα Ισπανίας, 8 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 4 Champions League, 3 Παγκόσμια Κύπελλα συλλόγων, 3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ. Ο Τσάβι φέρεται να ζήτησε από τον Λαπόρτα τον Μέσι για την επόμενη σεζόν και όλοι τονίζουν πως το κύκνειο άσμα του Αργεντινού σταρ θα είναι στην ομάδα της καρδιάς του.

Build A Bet* στη LaLiga

Ίντερ Μαϊάμι: Θα δούμε τον Λιονέλ Μέσι στο MLS; Θα τον απολαύσουμε στην ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ; Ο σύλλογος ξεπέρασε τις προσδοκίες με την είσοδο στα Playoffs του MLS και στόχος της κάθε χρόνο είναι να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Η Ίντερ με τον Ιγουαΐν στο ρόστερ της έκανε τη διαφορά, ωστόσο αναζητείται διάδοχος του Pipita. Στο 2023 η ομάδα του Μαϊάμι θα μπει με μεγαλύτερο μπάτζετ και σκοπός της είναι να προσελκύσει μεγάλα αστέρια. Προτεραιότητα δεν είναι άλλη, από την κάλυψη του κενού που αφήνει ο Ιγουαΐν. Ο Μέσι είναι στην κορυφή της λίστας και ήδη άρχισε το… ψήσιμο. Θα θελήσει ο Αργεντινός να αφήσει την Ευρώπη επιλέγοντας τις ΗΠΑ για τον τελευταίο σταθμό στην καριέρα του;

Μάντσεστερ Σίτι: Γκουαρδιόλα και Μέσι ξανά μαζί; Η σχέση τους εξαιρετική και ο Πεπ ήθελε πάντα τον Αργεντινό σταρ ξανά στην ομάδα του. Για μια τετραετία (2008 – 2012) σάρωσαν τα πάντα, η Μπάρτσα έπαιξε το ωραιότερο ποδόσφαιρο της δεκαετίας και από τότε που ο Καταλανός πήγε στη Σίτι, τα σενάρια για συνεργασία είναι πολλά. Το καλοκαίρι του 2023 ο Μέσι μένει ελεύθερος και αυτή τη φορά, ίσως το όνειρο των «πολιτών» γίνει πραγματικότητα. Για πολλούς, η τελευταία παράσταση του Αργεντινού πρέπει να είναι στο πλευρό του προπονητή που λάτρεψε.

«Έχω ήδη την ευκαιρία να είμαι σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο στα 35 μου. Πρέπει να είσαι ρεαλιστής, νιώθω πολύ καλά σωματικά, καλύτερα από πέρυσι. Ψυχικά, σωματικά. Αφού άφησα πίσω μου τον Covid. Μετά από αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα δούμε τι μπορεί να συμβεί σε επίπεδο καριέρας. Θα εξαρτηθεί από το πώς αισθάνομαι προσωπικά και σωματικά» είναι το μήνυμα του Μέσι, όμως όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης κάνει σενάρια για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις |

 

Σχολιάστε

X