Μεταγραφές Ιανουαρίου: Οι 10 ακριβότερες στην ιστορία

Μεταγραφές Ιανουαρίου: Οι 10 ακριβότερες στην ιστορία

Μέχρι πριν λίγα χρόνια το να κάνεις μεταγραφή τον Ιανουάριο και ειδικότερα να ξοδέψεις πολλά εκατομμύρια ευρώ ήταν… ταμπού. Πλέον, αυτή η τάση έχει αλλάξει. Δείτε ποιοι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο top 10 των ακριβότερων μεταγραφών, που ολοκληρώθηκαν στα μέσα της σεζόν.

10. Λούκας Μόουρα

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει κάνει κάποιες πανάκριβες μεταγραφές τα τελευταία χρόνια και μία από αυτές ήταν ο Λούκας Μόουρα. Ο Βραζιλιάνος βρισκόταν στο στόχαστρο πολλών ευρωπαϊκών ομάδων με τις εμφανίσεις στην πατρίδα του και τον Ιανουάριο του 2013 έπειτα από εισήγηση του τεχνικού διευθυντή Λεονάρντο οι Παριζιάνοι έβγαλαν από τα ταμεία τους 42 εκατ. ευρώ για να τον κάνουν δικό τους από την Σάο Πάουλο. Τελικά, δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά και τον Ιανουάριο του 2018 πουλήθηκε στην Τότεναμ με… χασούρα. Στην Αγγλία, πάντως, βρήκε τον καλό του εαυτό και αποδείχθηκε καταλύτης στην περσινή πορεία μέχρι τον τελικό του Champions League.

9. Άλεξ Τεϊσέιρα

Μία από τις πιο αξιοσημείωτες περιπτώσεις της λίστας. Η Σαχτάρ για ακόμη μία φορά πόνταρε στο σωστό Βραζιλιάνο, που σκόραρε το ένα γκολ μετά το άλλο τόσο στο ουκρανικό πρωτάθλημα όσο και στο Champions League. Φυσικά και βρισκόταν στη λίστα αρκετών κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων, όμως τα χρήματα από την Κίνα έφτασαν με το… τσουβάλι στο Ντονέτσκ και τον Ιανουάριο του 2016 ο Τεϊσέιρα πήρε το δρόμο για την Τζιάνγκσου Σούνινγκ. Το ποσό; Λίγο πάνω από τα 43 εκατ. ευρώ… Εννοείται ότι και ο ίδιος πρόσθεσε πολλά εκατομμύρια ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό.

8. Φερνάντο Τόρες

Πιθανότατα η μεταγραφή του Ισπανού να ήταν η μεγαλύτερη, έστω και όχι ακριβότερη, που έγινε ποτέ Ιανουάριο. Αφού δεν κατάφερε να κατακτήσει την Premier League με την Λίβερπουλ αποφάσισε να υπογράψει στην Τσέλσι, σε μία μεταγραφή που από την άλλη πλευρά έφερε τον Λουίς Σουάρες στην Αγγλία. Οι μπλε του Λονδίνου πλήρωσαν 50 εκατ. λίρες για να τον κάνουν δικό τους, όμως στο τέλος αποδείχθηκε ότι έχοντας προβλήματα τραυματισμών η καριέρα του είχε πάρει το δρόμο προς τα κάτω.

7. Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ

Η Ντόρτμουντ βρισκόταν σε κρίση μετά την αποχώρηση του Τούχελ και το τρομοκρατικό χτύπημα κάποιους μήνες νωρίτερα και ο Ομπαμεγιάνγκ είχε πάρει την απόφασή του να αποχωρήσει. Έτσι, τον Ιανουάριο του 2018 σε μία από τις τελευταίες κινήσεις του Αρσέν Βενγκέρ η Άρσεναλ ξόδεψε κοντά στα 64 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Ο Γκαμπονέζος δεν χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής και συνεχίζει να σκοράρει με σχετική ευκολία στην Premier League. Ένας από τους καλύτερους παίκτες των κανονιέρηδων αυτή την περίοδο.

6. Ντιέγκο Κόστα

Η πρώτη του σεζόν στην Αγγλία με την Τσέλσι ήταν εντυπωσιακή. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός με ισπανικό διαβατήριο, όμως, δεν είναι εύκολος χαρακτήρας και αυτό το κατάλαβε για τα καλά ο Αντόνιο Κόντε, που μετά την κατάκτηση της Premier League ήρθε σε ρήξη μαζί του και του ζήτησε να φύγει. Τελικά, αυτό έγινε λίγους μήνες αργότερα. Ο Ντιέγκο Κόστα είχε αποφασίσει να μην παίξει ξανά για την Τσέλσι και τον Ιανουάριο του 2018 επέστρεψε στην Ατλέτικο Μαδρίτης και στον αγαπημένο του προπονητή, τον Ντιέγο Σιμεόνε. Αυτή τη φορά, όμως, δεν κατάφερε να βρει τον καλό του εαυτό και αναμένεται να αποχωρήσει ξανά είτε άμεσα είτε με το τέλος της σεζόν. Οι Μαδριλένοι ξόδεψαν περίπου 65 εκατ. ευρώ για να τον πάρουν πίσω από την Τσέλσι.

5. Ομερίκ Λαπόρτ

Για κάποιον λόγο κανένας δεν ήταν διατεθειμένος να πληρώσει τη ρήτρα του Λαπόρτ. Η Μπιλμπάο πάντα είναι δύσκολη στις διαπραγματεύσεις, ενώ και ο ίδιος ο Γάλλος αμυντικός δεν θα πίεζε για μεταγραφή αν ο Ντιντιέ Ντεσάν τον υπολόγιζε για την εθνική ομάδα. Κερδισμένη βγήκε η Μάντσεστερ Σίτι, που τον Ιανουάριο του 2018 έσπασε το ρεκόρ μεταγραφής συλλόγους, δαπανώντας περισσότερα από 65 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Και δεν το μετάνιωσε ποτέ, καθώς ο Λαπόρτ αποτελεί τον κορυφαίο της αμυντικός. Κάθε του τραυματισμός φέρνει πανικό στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα…

4. Κρίστιαν Πούλισιτς

Δεν την λες ακριβώς μεταγραφή Ιανουαρίου, καθώς ναι μεν η Τσέλσι ολοκλήρωσε την απόκτησή τους στις αρχές του 2018, όμως τον άφησε στην Ντόρτμουντ με τη μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της σεζόν. Τυπικά λογίζεται ως τέτοια και τα 65 εκατ. ευρώ που ξόδεψαν οι μπλε τον φέρνουν στη λίστα. Το ξεκίνημα έπειτα από μία μέτρια έως κακή σεζόν αποδείχθηκε δύσκολο στην Αγγλία, όμως ο Αμερικανός προσαρμόστηκε και αρχίζει να δείχνει την πραγματική του αξία. Σε ηλικία 20 ετών είναι δεδομένο ότι θα αποτελέσει έναν από τους παίκτες που μελλοντικά θα ηγηθούν της προσπάθειας για τίτλους.

3. Όσκαρ

Ο Όσκαρ έκανε περισσότερες από 200 εμφανίσεις με την Τσέλσι και είχε αποδειχθεί… λαβράκι με βάση τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την απόκτησή του. Έτσι, όταν αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της Σανγκάι έκανε αίσθηση. Ο Βραζιλιάνος μέσος άφησε την Αγγλία για την Κίνα τον Ιανουάριο του 2017 για να γίνει ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στον κόσμο, έστω κι αν χάθηκε από το ποδοσφαιρικό προσκήνιο. Η Τσέλσι είχε βάλει τότε στα ταμεία της περίπου 60 εκατ. λίρες.

2. Βίρτζιλ Φαν Ντάικ

Αποτελεί, πλέον, την πιο επιτυχημένη μεταγραφή Ιανουαρίου στην ιστορία. Ο Φαν Ντάικ άλλαξε την Λίβερπουλ, έφερε σταθερότητα στην άμυνα και την οδήγησε στην κατάκτηση του Champions League. Ο Ολλανδός είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος αμυντικός στον κόσμο και οι κόκκινοι δεν το σκέφτηκαν και πολύ πριν βγάλουν από τα ταμεία της 84 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2018 για να τον κάνουν δικό τους. Τώρα, προσπαθεί να τους οδηγήσει και στο πρώτο πρωτάθλημα μετά το 1990. Ο Κλοπ περίμενε υπομονετικά αρκετούς μήνες για να έρθει η κατάλληλη στιγμή και να αποσπάσει την υπογραφή του.

1. Φιλίπε Κουτίνιο

Έχοντας κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις με την Λίβερπουλ, ήθελε μία αλλαγή. Ζήτησε να πάρει μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2017, όμως η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα 6 μήνες αργότερα. Οι Καταλανοί έκαναν μία από τις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία τους, ξοδεύοντας 160 εκατ. ευρώ μαζί με τα μπόνους για να ντύσουν τον Βραζιλιάνο μέσο στα μπλαουγκράνα. Τελικά, η μεταγραφή αποδείχθηκε μία καταστροφή και, πλέον, ο Κουτίνιο ψάχνει να βρει τον καλό του εαυτό στην Μπάγερν. Η τελευταία τον απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι με τη μορφή δανεισμού και έχει οψιόν αγοράς του για το ερχόμενο καλοκαίρι ύψους 120 εκατ. ευρώ. Αν τα πληρώσει στην Μπαρτσελόνα, κάτι που κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί, τότε τουλάχιστον η ισπανική ομάδα δεν θα καταγράψει χασούρα…

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Πριμέρα Ντιβισιόν με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X