Αρμενία - Ελλάδα: Για το γόητρο στο Ερεβάν!

Αρμενία – Ελλάδα: Για το γόητρο στο Ερεβάν!

Εναρξη: 19:00, 15/11/2019
Γήπεδο: Vazgen Sargsyan, Ερεβάν

Η Ελλάδα αφήνει πίσω την κακή εικόνα των προκριματικών, η νίκη με τη Βοσνία της έδωσε αυτοπεποίθηση και κόντρα στην Αρμενία επιθυμεί το… restart!

Η Αρμενία… γκρέμισε ότι έχτιζε για έξι στροφές στον όμιλο, αφού η εκτός έδρας ισοπαλία με το Λιχτενστάιν και η βαριά ήττα από τη Φινλανδία εκτός με 3-0 την απομάκρυναν αρκετά από τη 2η θέση του ομίλου. Μονόδρομος η νίκη για να διατηρήσει τις ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης. Η Αρμενία έδειξε εξαιρετικά δείγματα σε αυτά τα προκριματικά, έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις στη νεότερη ιστορία της και απέδειξε πως μπορεί να φανεί ανταγωνιστική. Στο ΟΑΚΑ είχε επικρατήσει 3-2 της Ελλάδας και στόχος είναι η 4η νίκη στον όμιλο!

Άφησε υποσχέσεις η Ελλάδα
Μια εξαιρετική παράσταση της Εθνικής, βγαλμένη από τα παλιά! Η ομάδα του Τζον Φαν Σιπ επικράτησε 2-1 της Βοσνίας στο ΟΑΚΑ, έπαιξε καλό ποδόσδαιρο, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και το σημαντικότερο είναι πως άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Ο Ολλανδός χρησιμοποίησε αρκετά νέα πρόσωπα και απέναντι στους Βόσνιους που καίγονταν για νίκη οι παίκτες του τα πήγαν περίφημα. Η πρωταθλήτρια του 2004 έβγαλε ενέργεια στο παιχνίδι της, είχε καλή κυκλοφορία που της επέτρεψε να φτάνει με ευκολία έξω από την περιοχή του αντιπάλου και αν ήταν πιο τυχερή θα μπορούσε να φτάσει σε μια πιο άνετη νίκη. Κι όμως, αυτή ήταν η δεύτερη νίκη στον όμιλο. Οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μήτρογλου, Σάμαρης και Τοροσίδης δεν βρίσκονται ούτε αυτή την φορά στις κλήσεις του Ολλανδού αλλά δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το γκρουπ που κάλεσε την προηγούμενη φορά. Εκτός ο τραυματίας Βρουσάι, μέσα ο Σεμπάστιαν Βασιλειάδης ενώ για πρώτη φορά επί Φαν’τ Σιπ καλείται ο Χάρης Μαυρίας.

Το μοναδικό σενάριο πρόκρισης για το Euro 2020!
Η νίκη επί της Βοσνίας μπορεί να έστειλε ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον, αλλά ως εκεί αφού η νίκη της Φινλανδίας απέναντι στην Αρμενία με 3-0, αφαίρεσε και τις μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση μέσω του 10ου ομίλου.

Η Σκωτία αποκλείεται να διεκδικήσει πρόκριση μέσω του προκριματικού της ομίλου, επομένως θα είναι οριστικά στα playoffs του Nations League τον ερχόμενο Μάρτιο. Αρα απομένουν τρία εισιτήρια. Αν η Νορβηγία, η Σερβία και η Φινλανδία που ακολουθούν στη λίστα, καταφέρουν να περάσουν μέσω του ομίλου τους, τότε η Βουλγαρία, Ισραήλ και Ουγγαρία θα είναι οι άλλες τρεις ομάδες που εξασφαλίζουν την παρουσία τους στα playoffs του Nations League.

Αν το Ισραήλ προκριθεί από τον όμιλό του στα τελικά, τότε τη θέση του παίρνει η Ρουμανία. Αν προκριθεί και η Ουγγαρία, τότε τη θέση της παίρνει η Ελλάδα και μαζί με τις Σκωτία, Βουλγαρία και Ρουμανία θα σχηματίσουν τα playoffs της League C.

 

Ελλάδα – Αρμενία, η παράδοση

Με βάση την ιστορία των αναμετρήσεων των δυο ομάδων, η Εθνική μετρά ως τώρα τρεις νίκες σε πέντε παιχνίδια. Για πρώτη φορά Ελλάδα και Αρμενία αναμετρήθηκαν στα προκριματικά του Euro 2004. Συγκεκριμένα στις 16 Οκτωβρίου 2002, όταν με δυο γκολ του Νικολαΐδη η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ πήρε τη νίκη με 2-0.

11/06/19 Πρ. Euro Ελλάδα – Αρμενία 2-3
31/05/12 Φιλικό Ελλάδα – Αρμενία 1-0
01/06/08 Φλικό Ελλάδα – Αρμενία 0-0
06/09/03 Πρ. Euro Αρμενία – Ελλάδα 0-1
16/10/02 Πρ. Euro Ελλάδα – Αρμενία 2-0

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στα Προκριματικά Euro 2020 με 200+ ειδικά! |21+

Σχολιάστε

X