Ποια είναι η Ίντερ Μαϊάμι που απέκτησε τον Μέσι;

Ποια είναι η Ίντερ Μαϊάμι που απέκτησε τον Μέσι;

Πριν το καλοκαίρι γίνει καυτό, ο Λιονέλ Μέσι φρόντισε να βάλει τέλος στο μίνι σήριαλ της καριέρας του. Ούτε Μπαρτσελόνα, ούτε Σαουδική Αραβία, ούτε Ίντερ… Μιλάνο! Ο Αργεντινός σταρ μετακόμισε στο MLS και η Ιντερ Μαϊάμι είναι η νέα του ομάδα, ο σύλλογος που ξαφνικά βρέθηκε στο επίκεντρο του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Μπροστάρης σε αυτό το deal του αιώνα για το MLS ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Βέβαια, το… ψήσιμο για τον Λιονέλ Μέσι είχε αρχίσει αρκετά χρόνια. «Ποιος ξέρει, ίσως σε λίγα χρόνια θα με πάρετε τηλέφωνο», είχε γράψει ο Μέσι, αφού είχε συγχαρεί τον Μπέκαμ για τα πεπραγμένα του. Έξι χρόνια μετά, το βιντεοσκοπημένο μήνυμα έρχεται ξανά στην επιφάνεια και εκείνη η επιθυμία του γίνεται πράξη. Το bwin News σας προσφέρει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον νέο προορισμό του κορυφαίου ποδοσφαιριστή.

Build A Bet*: 90 λεπτά ενός αγώνα σε ένα στοίχημα

Είναι ο Μπέκαμ ιδιοκτήτης της Ίντερ Μαϊάμι;

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι ο άνθρωπος που βγαίνει μπροστά για την Ίντερ Μαϊάμι. Είναι ο συνιδιοκτήτης, αλλά υπάρχουν και άλλα αφεντικά. Ο Χόρχε Μας είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος, ενώ ο αδελφός του, Χοσέ Μας, είναι συνιδιοκτήτης. Οι αδερφοί Μας είναι επιχειρηματίες που μεγάλωσαν στο Μαϊάμι. Ο Χόρχε είναι ο πρόεδρος της MasTec και ο Χοσέ είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος. Η MasTec είναι κατασκευαστική και μηχανολογική εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι που ιδρύθηκε από τον πατέρα τους. Η ένταξη του Μέσι στο MLS έχει άμεση σχέση με την πρωτοποριακή απόφαση του Μπέκαμ να αφήσει το Λος Άντζελες. Ο Άγγλος κατάφερε να δώσει στην ομάδα την εικόνα που χρειαζόταν και απέκτησε μερίδιο των μετοχών.

Σε ποια λίγκα παίζει η Ίντερ Μαΐάμι;

Η Ίντερ συμμετέχει στο Major League Soccer στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο πρωτάθλημα αγωνίζονται 29 ομάδες χωρισμένες σε Ανατολική και Δυτική Περιφέρεια. Η Ίντερ Μαϊάμι είναι μέλος της Ανατολικής Περιφέρειας, καθώς ο σύλλογος βρίσκεται στη Φλόριντα, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Οι «Herons» συμμετέχουν επίσης στο U.S Open Cup, το οποίο είναι η διοργάνωση Κυπέλλου για τους συλλόγους από το MLS και το USL (β’ κατηγορία). Η ομάδα είναι στην τελευταία θέση, έχει έξι σερί ήττες, αλλά ελπίζει πως με τον Μέσι θα καλύψει τη διαφορά των επτά βαθμών και θα μπει στα Play Offs. Βέβαια, είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Από τις 21 Ιουλίου έως τις 19 Αυγούστου, η ομάδα του Μαϊάμι θα συμμετάσχει στο ετήσιο τουρνουά που συγκεντρώνει ομάδες από το MLS και τη Liga MX. Η νέα ομάδα του Μέσι θα μπορούσε επίσης να προκριθεί στο Κύπελλο Πρωταθλητριών CONCACAF αν κερδίσει το US Open Cup.

Τι χρώματα φοράει η Ίντερ Μαϊάμι;

Τα χρώματα της Ίντερ είναι το ροζ και το μαύρο. Εντός έδρας φορά τη ροζ εμφάνιση με μαύρες πινελιές, ενώ στα εκτός έδρας παιχνίδια φορά μαύρη εμφάνιση με ροζ πινελιές. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη ποιος είναι ο αριθμός που θα δοθεί στον Μέσι, αν και με το νούμερο 10 είναι ελεύθερο!

Κάθε γκολ, καλάθι και πόντος παίζει σε Live Streaming*

Σε ποια έδρα θα παίζει ο Λιονέλ Μέσι;

Το δε DRV PNK Park, το νέο σπίτι του Messi, είναι το μικρότερο γήπεδο στο πρωτάθλημα και χωράει 18.000 θεατές, πέντε φορές λιγότερους από τους 100.000 του Καμπ Νου. Ωστόσο, η ομάδα έχει πλάνα για τη δημιουργία νέου γηπέδου (τουλάχιστον 25.000 θεατές), που θα είναι έτοιμο το 2025. Οπωσδήποτε η παρουσία του Αργεντίνου εκεί, μπορεί να επιταχύνει τις διαδικασίες. Πριν τον Μέσι ο μέσος όρος εισιτηρίων ήταν 16.687 ανά παιχνίδι και μόνο τέσσερις ομάδες σε όλο το πρωτάθλημα διαθέτουν μικρότερο μέσο όρο.

Ποια τρόπαια έχει κερδίσει η Ίντερ Μαϊάμι;

Αν και η Ίντερ Μαϊάμι ιδρύθηκε ως σύλλογος το 2018, άρχισε να παίζει το 2020 και δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ένα τρόπαιο στη σύντομη ιστορία της. Ωστόσο, το 2022, οι «Herons» έκαναν την εμφάνισή τους στα Play Οffs του MLS, αν και έχασαν στον πρώτο γύρο από τη New York FC.

Πότε θα κάνει ντεμπούτο ο Λιονέλ Μέσι;

Ο Λιονέλ Μέσι εξακολουθεί να έχει συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου με την Παρί Σεν Ζερμέν, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει στη νέα του ομάδα μέχρι τότε. Τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω του και η πιο πιθανή ημερομηνία για ντεμπούτο είναι στις 21 Ιουλίου, στο εντός έδρας παιχνίδι της Ίντερ Μαΐάμι με την Κρουζ Αζούλ. Μάλιστα, τα φθηνότερα εισιτήρια γι αυτό το παιχνίδι πωλούνται αυτή τη στιγμή στα 600 δολάρια. Ντεμπούτο στο MLS αναμένεται να κάνει κόντρα στη Σάρλοτ στις 21 Αυγούστου.

 

 

Ποιοι είναι οι νέοι συμπαίκτες του Μέσι;

Ο πιο γνωστός παίκτης της Ίντερ Μαϊάμι πριν την υπογραφή του Μέσι ήταν ο συμπατριώτης του, Γκονσάλο Ιγουαΐν. Ωστόσο, στο τέλος της σεζόν του 2022, ο πρώην επιθετικός της Γιουβέντους και της Τσέλσι αποφάσισε να ολοκληρώσει την καριέρα του. Ο επτά φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας, ωστόσο, θα είναι συμπαίκτης του Μαρτίνες, ο οποίος κατέχει το ρεκόρ ως ο πιο πολυβραβευμένος παίκτης μιας σεζόν στην ιστορία του MLS κερδίζοντας τους τίτλους MVP League, MVP All-Star Game, Golden Boot και MVP Τελικού Κυπέλλου MLS. Εκεί θα βρει και τους συμπατριώτες του, Νέγκρι, Στεφανέλι Αργεντινούς Φράνκο Νέγκρι και Νικολά Στεφανέλι, τον πρώην μπακ της Νιούκαστλ, Ντε Άντρε Γιέντλιν ΝτεΆντρε Γέντλιν και τον πρώην παίκτη της Γουλβς, Λεονάρντο Καμπάνα.

Price Boosts κάθε μέρα

Sold out, χορηγοί και εκτόξευση των followers

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, φεύγοντας από τους Γκάλαξι είπε στον κόσμο: «Τώρα μπορείτε να επιστρέψετε στο baseball». Με τον Μέσι οι Αμερικάνοι, θα επιστρέψουν και πάλι στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Ήδη μέσα σ’ ένα βράδυ, ο λογαριασμός της Ίντερ Μαϊάμι διπλασίασε τους followers του. Χαρακτηριστικό είναι πως με 3.348 ποσταρίσματα ο συγκεκριμένος λογαριασμός είχε κάτι παραπάνω από 1.000.000 followers. Μ’ ένα ποστάρισμα και μόνο ο αριθμός αυτό διπλασιάστηκε σε περίπου 24 ώρες κι έφτασε τους 4.5000.000 followers. Θυμίζουμε, πως η αποχώρηση του Μέσι επηρέασε την Παρί: έχασε 2 εκατομμύρια οπαδούς στο Instagram της το διάστημα όπου ήταν ξεκάθαρο ότι δεν θα γύριζε στην ομάδα.

Η παρουσία του Μέσι στο MLS είναι λογικό να αναμένεται να έχει μεγαλύτερη επίδραση από εκείνη του Μπέκαμ. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως ένα στάδιο δεν θα είναι γεμάτο όταν θα παίζει ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη σύμφωνα με πολύ κόσμο. Ορισμένα γήπεδα του MLS που χωρούν από 18.000 έως 30.000 κόσμο δεν θα είναι αρκετά μεγάλα για αγώνες όπου θα παίζει ο Μέσι. Ειδικά εάν σκεφτούμε πως για τον Μέσι πήγαινε στο γήπεδο 60.000 και πλέον κόσμο ακόμα και εν μέσω προετοιμασιών και μεγάλων φιλικών της Μπαρτσελόνα.

Είναι πιθανό ορισμένοι σύλλογοι του MLS να εξετάσουν το ενδεχόμενο να φιλοξενήσουν αγώνες της Ίντερ Μαϊάμι σε πιο μεγάλα γήπεδα. Θα είναι επίσης και ένας δύσκολος υπολογισμός. Οι τιμές πάντως στην αγορά για τους αγώνες του Μαϊάμι στο MLS έχουν ήδη αρχίσει να αυξάνονται. Οι σύλλογοι του MLS θα μπορούσαν επίσης απλώς να αυξήσουν τις τιμές τους στα πιο μικρά γήπεδα. Ο οικονομικός αντίκτυπος που θα είχε ο Μέσι στην Ίντερ Μαϊάμι θα είναι σημαντικός.

Με τον Μέσι στο ρόστερ της, η Παρί απέκτησε 10 νέες χορηγικές συμφωνίες με έσοδα από 3 έως 8 εκατομμύρια ευρώ η κάθε μία. Επίσης υπήρξε αύξηση στα έσοδα και τα τηλεοπτικά λόγω της εκμετάλλευσης της εικόνας του Αργεντινού σταρ, ενώ τεράστια ζήτηση είχε και η φανέλα με τη Νο30 της Παρί και του Λιονέλ Μέσι. Ειδικότερα, το 60% των εμφανίσεων της Παρί που πουλήθηκαν ήταν του Μέσι.

Τα τρελά λεφτά με τα τηλεοπτικά…

Η προσφορά του MLS και της Ίντερ Μαϊάμι στον Μέσι τα είχε όλα. Η πρόταση περιλάμβανε την επιλογή να αγοράσει ένα ποσοστό συλλόγου της Λίγκας μετά το τέλος της καριέρας του ή την αποχώρησή του από το Πρωτάθλημα. Το 2023 σηματοδότησε και την έναρξη της πρωτοποριακής δεκαετούς συμφωνίας μετάδοσης με την Apple. Κάθε ένας από τους αγώνες του πρωταθλήματος μεταδίδεται μέσω του MLS Season Pass, την υπηρεσία ροής που υπάρχει στο Apple TV+.
Είναι ένα deal 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων του MLS με την Apple. Ένα μέρος των χρημάτων αυτών είναι πολύ πιθανό να πάει στον Μέσι. Η Apple θα έχει δωρεάν το 40% των αγώνων του MLS, οπότε το 60% θα είναι για τους συνδρομητές.

Πού θα ζήσει ο Μέσι στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Ο πρώην σταρ της Μπαρτσελόνα φέρεται να ξόδεψε μεταξύ 8 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει ένα διαμέρισμα στον πολυτελή Πύργο «Sunny Isles Beach» της Φλόριντα το 2021 και είναι πιθανό ότι θα κατοικήσει εκεί όταν φτάσει στο Μαϊάμι.

Αποτελεί εγγύηση τίτλου ο Μέσι;

Είναι ο κορυφαίος παίκτης έχουν δει τα μάτια μας την τελευταία 15ετία, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν αποτελεί εγγύηση τίτλου. Μόλις, δυο από τους τελευταίους 14 νικητές του τίτλου του MVP διεκδίκησαν ή πήραν το Πρωτάθλημα (το πήρε ο Ρόμπι Κιν με τους LA Galaxy το 2014 και ο Μαρτίνες με την Atlanta United το 2018). Ο Μέσι θα γεμίσει τα ταμεία του συλλόγου και του Πρωταθλήματος και θα επηρεάσει μια νέα γενιά Αμερικανών οπαδών και παικτών.

Άλμπα, Μπουσκέτς, Σουάρες και… Ντι Μαρία!

Ωστόσο, μη νομίζετε ότι η παρουσία του Μέσι από μόνη της θα μετατρέψει αυτόματα το Μαϊάμι, την ομάδα της πόλης, την Ίντερ, στην τροπαιούχο του MLS. Βέβαια, η διοίκηση δεν θα μείνει εκεί, καθώς επιθυμεί να τον πλαισιώσει στο ρόστερ της με τους Σέρχιο Μπουσκέτς, Τζόρντι Άλμπα και Λουίς Σουάρες. Οι δυο πρώτοι βρίσκονται στην αγορά ως ελεύθεροι μετά το «αντίο» τους από την Μπάρτσα. Ο Ουρουγουανός έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι θα ήθελε πολύ να παίξει ξανά με τον Λίο, ωστόσο έχει συμβόλαιο με την Γκρέμιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024. Τα σενάρια αφορούν και τον Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος θέλει να κάνει μια αλλαγή στην καριέρα του.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις 

Σχολιάστε

X