Ποια είναι η κορυφαία σύγχρονη τριπλέτα που είδαμε ποτέ; (Poll)

Ποια είναι η κορυφαία σύγχρονη τριπλέτα που είδαμε ποτέ; (Poll)

Παίκτες ηγέτες, φονικά δίδυμα και τριπλέτες σκέτη μαγεία! Το ποδόσφαιρο μας έμαθε πως η συνεργασία κάνει θαύματα και όταν τρεις παίκτες αποφασίζουν να το πάρουν πάνω τους, τότε το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Φαν Μπάστεν, Γκούλιτ, Ράικαρντ έκαναν την αρχή στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και οι Μόντριτς, Κασεμίρο, Κρόος απέδειξαν πως μπορούν να κρίνουν τη μοίρα μιας ομάδας.

Ποια είναι η καλύτερη τριπλέτα;

Φαν Μπάστεν – Γκούλιτ – Ράικαρντ | Μίλαν |1988-1993

Η εμβληματική τριάδα των Φαν Μπάστεν, Γκούλιτ και Ράικαρντ είναι ένα παράδειγμα του πώς οι καλές μεταγραφές μπορούν να βελτιώσουν μια ομάδα και να αλλάξουν το μέλλον ενός συλλόγου. Η εν λόγω τριπλέτα βρίσκεται για πολλούς στην κορυφαία των καλύτερων ποδοσφαιρικών τριάδων όλων των εποχών. Κατά τη διάρκεια της εποχής του, ο Φαν Μπάστεν ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εκτελεστές του παιχνιδιού. Ο Ράικαρντ ήταν αναμφισβήτητα ο καλύτερος αμυντικός χαφ της εποχής του, ενώ ο Γκούλιτ ήταν το νούμερο «10» της Ολλανδίας. Αυτοί έκαναν άνω – κάτω κάθε αντίπαλο. Με τη βοήθεια τους, η Μίλαν κέρδισε τρεις τίτλους Serie A, δύο τρόπαια Champions League και δύο Ευρωπαϊκά Super Cup. Ηταν η αιτία, ώστε η Μίλαν να κάνει αήττητο σερί 58 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις.

Serie A σε ζωντανή μετάδοση * !

Μπέκαμ – Σκόουλς – Γκιγκς | Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ |1997-2001

Δεν θα μπορούσε να λείψει από τη σχετική λίστα η τριπλέτα με τους Ντέιβιντ Μπέκαμ, Πολ Σκόουλς και Ράιαν Γκιγκς της Μάντσεστερ . Αυτοί οι τρεις είναι θρύλοι, εμβληματικοί για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και πηγή έμπνευσης για πολλούς νέους παίκτες. Ήταν οι πιο «εργατικοί» παίκτες της Γιουνάιτεντ και κάθε φορά αποδείκνυαν τις ικανότητές τους. Πολ Σκόουλς και Ράιαν Γκιγκς αποτελούν ένα από τα κορυφαία δίδυμα χαφ όλων των εποχών. O κοκκινομάλλης μέσος ήταν αναμφισβήτητα ο καλύτερος πασαδόρος που έχει βγάλει ποτέ η μεγάλη χώρα της Αγγλίας.

Η τριάδα συνήθιζε να δημιουργεί ευκαιρίες στους επιθετικούς αλλά και να βαζει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ήταν ο πιο παραγωγικός παίκτης μεταξύ των τριών λόγω της ικανότητας του να σκοράρει με σουτ από μακρινή απόσταση. Ο Αγγλος σταρ θεωρείται επίσης ένας από τους καλύτερους εκτελεστές φάουλ όλων των εποχών. Ο Γκιγκς και ο Μπέκαμ ήταν εξτρέμ με αντίθετα στυλ. Και οι δύο εργατικοί, αν και ο τελευταίος είχε περισσότερη αντοχή και κάλυπτε περισσότερο χώρο, παρά το γεγονός ότι δεν είχε τον εκρηκτικό ρυθμό και την ικανότητα του Γκιγκς στην ντρίμπλα. Ο Αγγλος ήταν επίσης ο καλύτερος στα γεμίσματα που έχει δει ποτέ ο κόσμος. Η τριάδα λίγο πολύ τα κέρδισε όλα μαζί. Πρωταθλήματα στην Premier League και τίτλο Champions League

Ενισχυμένες αποδόσεις στην Premier League 

Πίρλο – Γκατούζο – Ζέεντορφ | Μίλαν | 2002-2007

Ο πολεμιστής, ο καθηγητής και ο μάγος… Ο βιρτουόζος Αντρέα Πίρλο έφερε ομορφιά στο παιχνίδι της Μίλαν, ο Κλάρενς Ζέεντορφ ήταν ένα διαμάντι του total football σφυρηλατημένο στον Άγιαξ και γυαλισμένο στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, το θηρίο της εξίσωσης ήταν ο σκληροτράχηλος, υπομονετικός και έτοιμος για όλα, Τζενάρο Γκατούζο. Για μια πενταετία 2002-2007, η τριπλέτα θάμπωνε με την εικόνα της. Τρεις διαφορετικοί χαρακτήρες, τρεις διαφορετικοί τύποι παικτών, έκαναν τον τέλειο συνδυασμό και βγήκαν νικητές.

Εκαναν τα πάντα, ώστε στο «Σαν Σίρο» σε αυτή την πενταετία να έρθει ένα πρωτάθλημα και δυο Champions League. Μερικές φορές… αγνοήθηκαν, καθώς πολλοί μιλούσαν για την απόλυτη αμυντική συνεργασία του Πάολο Μαλντίνι και του Αλεσάντρο Νέστα, τις παραστάσεις του Κακά, αλλά και τις επιθετικές αρετές των Ιντσάγκι, Σεφτσένκο. Κοιτάζοντας όμως πίσω, δεν μπορείς παρά να καταλάβεις ότι αυτή η μεσαία γραμμή της Μίλαν επέτρεψε σε όλη την ομάδα να σκοράρει και να κερδίζει παιχνίδια.

Ο Γκατούζο ήταν παντού, ένας κλασικός Ιταλός πολεμιστής, είχε την ενέργεια να τρέχει για δυο, δίνοντας την ευκαιρία στον Πίρλο και τον Ζέεντορφ να σκέφτονται πως θα μοιράσουν και όχι πως θα κόψουν. Ο «Μαέστρο» ήταν ο μάγος με τη μπάλα στα πόδια του, έβλεπε όλο το γήπεδο και μαζί με τον Ολλανδό έκαναν τα απίθανα να μοιάζουν δυνατά. Η τριπλέτα δούλεψε υπέροχα μαζί, βοηθώντας συνεχώς ο ένας τον άλλον. Η κατοχή της μπάλας και η ανάκτηση της κατοχής ήταν δύο βασικοί παράγοντες για τη διάσημη ομάδα των «ροσονέρι».

Μέσι – Ετό – Ανρί | Μπαρτσελόνα | 2007-2009

Η Μπαρτσελόνα έχει δει μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα και θανατηφόρα δίδυμα του ποδοσφαίρου, όμως Μέσι, Ετό και Ανρί έκαναν θρυλικά πράγματα. Η τριάδα καθόρισε την εποχή του τρεμπλ στην πρώτη σεζόν του Πεπ Γκουαρδιόλα ως επικεφαλής.

Ο Λιονέλ Μέσι μόλις άρχιζε να εμφανίζεται στην ποδοσφαιρική σκηνή ως σταρ, καθώς ήταν 21 ετών το 2008. Συνεργαζόμενος με τον Γάλλο σούπερ σταρ Τιερί Ανρί και τον Σαμουέλ Ετό, ο Μέσι τελειοποίησε το παιχνίδι του. Αυτή η φονική επιθετική τριάδα βοήθησε την Μπαρτσελόνα να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης, εκεί που άνηκε. Ηταν άλλωστε αυτοί που βοήθησαν τη Μπάρτσα να κερδίσει το τρεμπλ το 2008.

Build A Bet* στη LaLiga

Τσάβι – Ινιέστα – Μπουσκέτς | Μπαρτσελόνα | 2008-2015

Η τριπλέτα Τσάβι – Ινιέστα – Μπουσκέτς  είναι από τις κορυφαίες όλων των εποχών. Ήταν η καρδιά της εμβληματικής ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα, που κέρδισε το τρεμπλ το 2008 και το Champions League το 2015. Στην ακμή τους, η συγκεκριμένη μεσαία γραμμή ήταν τόσο δυναμική και δημιουργική που ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την επίθεση της Μπαρτσελόνα. Το μεγάλο όραμα και οι περαστικές ικανότητες αυτών των τριών παικτών έθεσαν τις βάσεις για τη θρυλική φιλοσοφία tiki-taka που θαύμαζε όλος ο κόσμος.

Η τριάδα βοήθησε την Μπαρτσελόνα να κερδίσει πολλά τρόπαια, όπως La Liga, Copa Del Rey, Champions League και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Μαζί κέρδισαν τέσσερα τρόπαια Champions League και έξι τίτλους La Liga. Ο Τσάβι και ο Ινιέστα ήταν οι μόνοι χαφ στους τρεις πρώτους της λίστας για τη «Χρυσή Μπάλα» δυο ή περισσότερες φορές. Ο  Ινιέστα σημείωσε επίσης ένα γκολ για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010 και βοήθησε την εθνική ομάδα της Ισπανίας να φτάσει στην κορυφή του κόσμου. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής των Καταλανών είναι αναμφισβήτητα η πιο ανατρεπτική τριπλέτα χαφ που έχει δει ποτέ ο κόσμος.

Kριστιάνο Ρονάλντο- Μπενζεμά – Μπέιλ | Ρεάλ Μαδρίτης | 2013-2018

Η Ρεάλ Μαδρίτης χρειαζόταν κάτι για να «χτυπήσει» τη Μπαρτσελόνα και η τριάδα «BBC» ήρθε στο προσκήνιο την κατάλληλη στιγμή. Ο Καρίμ Μπενζεμά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Γκάρεθ Μπέιλ έπαιξαν τον ρόλο τους στο να ανεβάσουν το ισπανικό ποδόσφαιρο σε εντυπωσιακά νέα ύψη. Ο CR7 και ο KB9 μεταφέρθηκαν στην ισπανική πρωτεύουσα για να δώσουν στη «Βασίλισσα» την αίγλη που είχε χάσει. Η άφιξη του Γκάρεθ Μπέιλ άναψε τη σπίθα που έλειπε από τη Ρεάλ Μαδρίτης και μετά οι «Los Blancos» κατέκτησαν τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης είδαν μαγικό ποδόσφαιρο την εποχή του «BBC». Η τριάδα σημείωσε 97 γκολ στην πρώτη τους σεζόν μαζί το 2014 και κέρδισε τέσσερα Champions League σε διάστημα τεσσάρων ετών. Με τη συμμετοχή της φονικής τριπλέτας των Μπενζεμά, Ρονάλντο και Μπέιλ, η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου που κέρδισε τρεις συνεχόμενους τίτλους Champions League.

Κορυφαίο Live και αμέτρητα ειδικά στο Champions League

Μέσι – Σουάρες – Νεϊμάρ | Μπαρτσελόνα | 2014-2017

Η τρομερή επιθετική τριάδα της Μπαρτσελόνα, Λέο Μέσι, Λουίς Σουάρες και Νεϊμάρ, είναι επίσης γνωστή ως «MSN» και ήταν αναμφισβήτητα η καλύτερη ποδοσφαιρική τριπλέτα της εποχής τους. Μπορεί να έχουν «σπάσει» τώρα, αλλά ο θρύλος της συνεργασίας τους θα ζήσει για πάντα.

Οι Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ και Λουίς Σουάρες σκόραραν 122 γκολ σε μία μόνο σεζόν και σχημάτισαν μια από τις πιο θανατηφόρες συνεργασίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Την επόμενη σεζόν, η τριάδα του «MSN» κατέρριψε το δικό της ρεκόρ όταν σημείωσε 131 γκολ και βοήθησε την Μπαρτσελόνα να κερδίσει άλλον έναν τίτλο στη La Liga. Με το «MSΝ» η Μπαρτσελόνα κέρδισε το Champions League, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και τη La Liga (δύο φορές) και «διέλυσε» οποιαδήποτε άμυνα βρήκε μπροστά της.

Μόντριτς – Κρόος – Κασεμίρο | Ρεάλ Μαδρίτης | 2015-2022

Ο Μόντριτς, ο Κρόος και ο Κασεμίρο άρχισαν μαζί εννέα τελικούς για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τους κέρδισαν όλους. Καμία άλλη τριπλέτα δεν έχει καταφέρει να πλησιάσει αυτά τα επιτεύγματα. Οι τρεις τους έκαναν τα πάντα για να κερδίσει η Ρεάλ τρία σερί Champions League και τέσσερα συνολικά. Ο Βραζιλιάνος ήταν πάντα ο άνθρωπος για τη βρώμικη δουλειά, «καθαρίζοντας» το έδαφος για τους άλλους δυο. Ο Κρόος είναι ένας… μετρονομικός πασαδόρος, χρησιμοποιούσε πάντα την μπάλα με έξυπνο τρόπο και έδινε συχνά την εντύπωση ότι παίζει χαλαρός, ενώ ο Μόντριτς ήταν η ιδιοφυΐα που όταν είχε τη μπάλα μπορούσε να δημιουργήσει ακόμα και σε στενούς χώρους. Οι τρεις τους αφησαν μια βαριά κληρονομιά, πέρασαν στην ιστορία ως μια από τις κορυφαίες τριπλέτες στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και σίγουρα οι Βαλβέρδε, Καμαβινγκά ξέρουν πως πρέπει να κάνουν την υπέρβαση για να ακολουθήσουν τα χνάρια τους.

Σαλάχ – Φιρμίνο – Μανέ | Λίβερπουλ | 2017-2022

Η επιθετική τριάδα της Λίβερπουλ Σαλάχ – Μανέ – Φιρμίνο είναι επίσης γνωστή ως MSF και θεωρείται ως μία από τις καλύτερες επιθετικές τριάδες των τελευταίων ετών. Αυτή η απίθανη τριπλέτα βοήθησε τη Λίβερπουλ να επιστρέψει στη δόξα της και στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Το εμβληματικό τρίο σε τέσσερις σεζόν πέτυχε 250 γκολ μαζί σε τέσσερις μόνο σεζόν, κάτι που είναι τουλάχιστον… αστείο. Είχαν την ικανότητα να προβληματίζουν οποιαδήποτε άμυνα και μπορούσαν να διαλύσουν ομάδες μέσα σε λίγα λεπτά. Η τριάδα των Μανέ, Σαλάχ και Φιρμίνο βοήθησε τη Λίβερπουλ να κερδίσει το τρόπαιο του Champions League, τον τίτλο της Premier League, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA, το Super Cup της UEFA, το FA Cup και το League Cup. Η επιθετική τριάδα του Γιούργκεν Κλοπ έφερε τη Λίβερπουλ πίσω στη «Γη της επαγγελίας».

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις |

Σχολιάστε

X