Ποιος είναι ο κορυφαίος μπακ στην ιστορία του Παναθηναϊκού; (Poll)

Ποιος είναι ο κορυφαίος μπακ στην ιστορία του Παναθηναϊκού; (Poll)

Μπορεί το βλέμμα να στρέφεται στις γκολάρες των φορ, στις μεγάλες επεμβάσεις των γκολκίπερ, στις απίθανες ασίστ των μέσων, αλλά και στις ηγετικές ικανότητες των στόπερ, ωστόσο κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τα άκρα! Τα μπακ είναι οι παίκτες που δίνουν ώθηση σε μια ομάδα και από τις επιθετικές και ανασταλτικές τους ικανότητες εξαρτάται το παιχνίδι της ομάδας. Βάντσικ, Βαζέχα, Σαραβάκος έγραψαν τη δική τους ιστορία με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο υπάρχουν και ακραίοι αμυντικοί που έβαλαν τη σφραγίδα τους με τα πράσινα! Ποιος είναι ο κορυφαίος μπακ;

Priceboosts κάθε μέρα!

Νίκος Καρούλιας | 1980-88

Έγραψε τη δική του πράσινη ιστορία στο αριστερό άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού. Το παρατσούκλι Μπρίγκελ, ο Νίκος Καρούλιας δεν το κέρδισε τυχαία από τους φίλους της ομάδας, μιας και ήταν ποδοσφαιριστής που έδινε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Πάθος, δύναμη, εκρηκτικότητα συνεργάστηκε με Ζάετς, Ρότσα, Καψή, Σαραβάκο, Δημόπουλο και Αντωνίου. Στο «τριφύλλι» αγωνίστηκε μέχρι το 1988, όταν και σε ηλικία 34 ετών κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Διακρίθηκε για το ψυχωμένο παιχνίδι του, ενώ κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν η συμμετοχή του ως βασικός στην ομάδα του Παναθηναϊκού που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου Πρωταθλητριών την περίοδο 1984-85.

Στράτος Αποστολάκης |1990-99

Το καλοκαίρι του 1990 πήρε την πολύ δύσκολη απόφαση να κάνει το δρομολόγιο, Πειραιά-Αθήνα! Από τα «ερυθρόλευκα» και τον Ολυμπιακό, στα «πράσινα» και τον Παναθηναϊκό. Μία από τις πιο ιδιαίτερες, σημαντικές και εντυπωσιακές μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς ο Στράτος Αποστολάκης ήταν εκ των ηγετών των Πειραιωτών για μια πενταετία!

Ο Αγρινιώτης αμυντικός αποτέλεσε σημαντικό «γρανάζι» στις εξαιρετικές ομάδες του Παναθηναϊκού μέχρι και το 1996, κινητήριος δύναμη στα δεξιά, το οποίο έκλεισε δεκαετία στην Παιανία πριν αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του. Υπήρξαν σεζόν που αγωνίστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και ως αμυντικός χαφ. Εκρηκτικός, ταχύτατος, άλλωστε του είχε αποδοθεί το παρατσούκλι «τούρμπο», με αντίληψη του χώρου κατάφερε να κάνει τη διαφορά στους «πράσινους». Κλήθηκε 96 φορές στην εθνική ομάδα όπου πέτυχε 5 γκολ.

Super League: Μακροχρόνια αγορά όλες οι αποδόσεις εδώ!

Τάκης Φύσσας | 1998-2004 & 2007-08

Ένας ντελικάτος αριστερός μπακ, ο οποίος έκανε καριέρα τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στην Ευρώπη. Μπήκε κατευθείαν στα βαθιά το 1998 μετά τον Πανιώνιο, αφού κατάφερε να καθιερωθεί αμέσως στους «πράσινους». Τον βοήθησε η προσωπικότητα του και το μέταλλο. Ταχύτατος, εκρηκτικός παίκτης, ομαδικός, ποδοσφαιριστής που δεν δημιουργούσε προβλήματα. Γι’ αυτό άλλωστε και ο Γιτζάκ Σουμ δεν τον άφησε να φύγει το καλοκαίρι του 2003. Από το «τριφύλλι» αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2004 και ξανάρθε το 2008, ενώ ήταν βασικός στην κατάκτηση του EURO 2004. Εξαιρετική πορεία με τη φανέλα της Μπενφίκα και της Χαρτς, ενώ η κορυφαία στιγμή της καριέρας του δεν είναι άλλη από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού με την Εθνική!

Γιούρκας Σεϊταρίδης | 2001-04 & 2009-13

Στον Παναθηναϊκό «έλαμψε» την τριετία 2001 – 2004 προερχόμενος από τον ΠΑΣ, ωστόσο καθιερώθηκε για πάντα στις συνειδήσεις των οπαδών ως ένας εκ των κορυφαίων μπακ που φόρεσαν τα πράσινα. Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε την περίφημη ατάκα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον  “Who is Giourkas?”, μιας και στο ματς με τη Γιουνάιτεντ, ο Έλληνας μπακ επιβεβαίωσε τα τρομερά αγωνιστικά του προσόντα πετυχαίνοντας και γκολ στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο. Παρέμεινε στους «πράσινους» μέχρι και το 2004 όπου πραγματοποίησε και την πλέον επιτυχημένη χρονιά της καριέρας του, αφού κατέκτησε το νταπλ με τον Παναθηναϊκό και ασφαλώς το αλησμόνητο EURO όταν η Εθνική μας κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης. Εκρηκτικός, εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ταχύτατος, με τρομερή αντίληψη του χώρου είχε όλο το πακέτο για να λάμψει εκτός Ελλάδας και τα κατάφερε. Έκλεισε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό αφού επανήλθε απ’ το 2009 και είχε την τύχη ένα χρόνο αργότερα να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα. Αποχώρησε απ’ τα γήπεδα το 2013 σε ηλικία 32 ετών.

Build A Bet*: Συνδύασε πολλές αγορές σε ένα στοίχημα από τον ίδιο αγώνα  

Μάρκους Μινχ | 2003-05

Ήρθε το καλοκαίρι του 2003 ελπίζοντας πως θα δώσει ξανά ώθηση σε μια καριέρα με πτωτική τάση. Ένας ποδοσφαιριστής με πολλές συμμετοχές σε Μπάγερν Μονάχου, Λεβερκούζεν Κολωνία και Γκλάντμπαχ, δεν θα μπορούσε παρά να κάνει διαφορά και μάλιστα μεγάλη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Μάρκους Μινχ, εκτοξεύθηκε στον Παναθηναϊκό, έγινε βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας , ένα «έμβολο» στην πτέρυγα που έδωσε αυτό που ζητούσε το «τριφύλλι». Εξαιρετικός στο ανασταλτικό κομμάτι, υπέροχος στο δημιουργικό, έβαλε τη δική του υπογραφή στο νταμπλ του 2004. Ένας δυναμικός μπακ, με εξαιρετική φυσική κατάσταση, αντίληψη του χώρου και επελάσεις που έκαναν την ομάδα ακόμα πιο επικίνδυνη.

Λουκάς Βύντρα | 2004-13

Τον Ιανουάριο του 2004 πήρε μεταγραφή από τον Πανηλειακό και μέσα σε έξι μήνες κατάκτησε πρωτάθλημα και Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό, χωρίς πάντως να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτός αποκτήθηκε από το καλοκαίρι του 2004, όταν από την ομάδα αποχώρησε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Τρομερή φυσική κατάσταση,  πίστη στην ομαδική δουλειά και παίκτης που ήξερε να παίζει όλες τις θέσεις της άμυνας. Εννέα χρόνια έμεινε στον Παναθηναϊκό, μέτρησε 227 συμμετοχές. Παίκτης με τρομερά προσόντα και άνθρωπος για τις ειδικές αποστολές.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

 

Σχολιάστε

X