Ολυμπιακός: Οι εξτρέμ που λάτρεψαν στο λιμάνι (Poll)

Ολυμπιακός: Οι εξτρέμ που λάτρεψαν στο λιμάνι (Poll)

Είναι αυτές οι κούρσες από τα άκρα που ξεσηκώνουν τον κόσμο. Μια επέλαση, μια τρομερή ντρίμπλα, μια υπέροχη σέντρα κι ένα γκολ που στέλνει τους οπαδούς στα ουράνια. Ο Ολυμπιακός είχε την τύχη να βάλει στα άκρα του σπουδαίους εξτρέμ, ποδοσφαιριστές που έγραψαν τη δική τους ιστορία και λατρεύτηκαν στο λιμάνι. Ποιος είναι ο κορυφαίος εξτρέμ που φόρεσε τη φανέλα του συλλόγου;

Super League: Ποιος θα κατακτήσει την κούπα;

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς | 1996-2009

Στους κορυφαίους που φόρεσαν τα «ερυθρόλευκα», στους καλύτερους παίκτες που είδαμε στα ελληνικά γήπεδα. Ο Πρέντραγκ Τζόρζεβιτς σημαία του Ολυμπιακού, άλλαξε τη σύγχρονη μοίρα του συλλόγου. Ένας απίθανος εξτρέμ, ταχύτατος, με σπουδαία τεχνική κατάρτιση, υπέροχη σέντρα και σκόρερ. Επαιξε στον Ολυμπιακό 13 χρόνια, κατακτώντας 12 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα (ισάριθμα νταμπλ). Ήταν, στην τρομερή ομάδα, η οποία έφτασε έως τα προημιτελικά του Champions League το 1998. Παίκτης-ηγέτης, από τα πόδια του άρχιζαν και… τελείωναν όλα. Το όνομά του βρέθηκε στη λίστα πολλών ομάδων του εξωτερικού, ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο και ο Ολυμπιακός έκλεισαν τα αυτιά τους. Στα 13 χρόνια που αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ολυμπιακού ο «Τζόλε» μέτρησε 493 συμμετοχές και 157 γκολ, Αριθμός που τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ της ιστορίας των «ερυθρολεύκων».

Στέλιος Γιαννακόπουλος | 1996-2003

Οι γκολάρες του με την Πόρτο και την Κροάσια στο Ζάγκρεμπ ήταν τα κερασάκια στην τούρτα! Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος ήρθε «πακέτο» με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και μαζί συνέβαλλαν στην «ερυθρόλευκη» κυριαρχία. Τρομερός στο δεξί άκρο, επελάσεις που έγραψαν ιστορία, μιας και ο Ελληνας μέσος συνδύαζε ταχύτητα και τεχνική κατάρτιση. Με τους Πειραιώτες κέρδισε 7 διαδοχικά πρωταθλήματα και μαζί το εισιτήριο για μια καριέρα στην Αγγλία. Με τον Ολυμπιακό είχε 189 συμμετοχές, σημειώνοντας 63 γκολ, ενώ υπήρξε ηγετικό στέλεχος στην πορεία για τα προημιτελικά του Champions League. Το απίθανο τέρμα με τους «Δράκους», είχε ψηφιστεί ως το γκολ της σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Καλοκαίρι με μεταγραφές και σούπερ αποδόσεις στην bwin!

Νέρι Καστίγιο | 2000-2007

Από τους πιο φαντεζί παίκτες που είδαμε ποτέ στα ελληνικά γήπεδα! Ο Νέρι Καστίγιο λατρεύτηκε για το πάθος του, τις εντυπωσιακές του ντρίπλες, τις διεισδύσεις του, την ποδοσφαιρική «αλητεία» του και φυσικά για τα γκολ του. Άρχισε ως εξτρέμ (δεξιά κυρίως, αλλά και αριστερά), αλλά στη συνέχεια έπαιξε ως φορ, όπου τον καθιέρωσε ο Όλεγκ Προτάσοφ, συνυπάρχοντας με Τζιοβάνι και Κωνσταντίνου. Ποιος θα ξεχάσει τη λάτιν τριπλέτα, Ριβάλντο-Τζιοβάνι και Καστίγιο της σεζόν 2004-05, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να αποθεώνουν κάθε τους ενέργεια. Τα επτά χρόνια που έμεινε στον Πειραιά κατέκτησε έξι πρωταθλήματα και δυο κύπελλα.

Λουτσιάνο Γκαλέτι | 2007-2010

Ένα από τα ποιοτικότερα εξτρέμ που έχουμε δει στα ελληνικά γήπεδα. Δεν έκανε στον Ολυμπιακό την καριέρα του Τζόρτζεβιτς, πρόλαβε όμως να βάλει τη σφραγίδα του. Με σύμμαχο την ποδοσφαιρική… αλητεία ενός λάτιν άσου «ανάγκασε» τους Πειραιώτες να τον αποθεώσουν. Πολύ γρήγορος, εξαιρετικός τεχνικά, είχε σέντρα ακριβείας, ενώ η σχέση του με το γκολ ήταν μοναδική. Στους Πειραιώτες μέτρησε 90 συμμετοχές, με 26 γκολ και 30 ασίστ. Έπαιξε για σχεδόν 2,5 σεζόν στους «ερυθρόλευκους», κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και ισάριθμα νταμπλ. Το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε έφερε και το τέλος μιας εξαιρετικής συνεργασίας.

Priceboosts κάθε μέρα!

Κέβιν Μιραλάς | 2010-2012, 2018

Ενας σπουδαίος εξτρέμ που φόρεσε τα «ερυθρόλευκα». Το πρώτο μισό της σεζόν έπαιξε στην επίθεση, ωστόσο στη συνέχεια μετακόμισε στα πλάγια (δεξιά και αριστερά). Είχε δύο εξαιρετικές σεζόν (2010-12) με τους Πειραιώτες και οι ατομικές του ενέργειες έμειναν για χρόνια χαραγμένες στο μυαλό των φιλάθλων. Ο Βέλγος διέθετε εξαιρετική τεχνική, ταχύτητα, διείσδυση, ενώ είχε εύκολο το γκολ. Άλλωστε, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Super League τη σεζόν 2011-12 με 20 γκολ και παίκτης του πρωταθλήματος. Έτσι, «ανάγκασε» την Έβερτον να δαπανήσει ένα σημαντικό ποσό (περίπου 7,5 εκατομμύρια ευρώ) για να τον αποκτήσει. Μόνο θετικές δεν άφησε το δεύτερο πέρασμά του από το Λιμάνι, μιας και έμεινε μόλις έξι μήνες.

Τζο Κάμπελ | 2013-2014

Εμεινε μόλις ένα χρόνο στον Ολυμπιακό! Ωστόσο, πρόλαβε να κάνει τη διαφορά και να πείσει με τις ικανότητές του. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να τον κρατήσουν, αλλά η Άρσεναλ ήταν ανένδοτη. Με την ομάδα του Μίτσελ έκανε 43 συμμετοχές σε μια σεζόν (11 γκολ/11 ασίστ) με μια μεγάλη επιτυχία. Βρήκε δίχτυα στο 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους «16» του Champions League, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ στο πρώτο παιχνίδι. Ταχύτατος, ντελικάτος, εξαιρετικός ντριμπλαδόρος σήκωσε αρκετά φορές στον αέρα το «Γ. Καραϊσκάκης».

Ντάνιελ Ποντένσε | 2018-2020

Από τους πιο γρήγορους και ντελικάτους εξτρέμ που είδαμε στα ελληνικά γήπεδα. Είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που εκτοξεύουν έναν εξτρέμ, εκτός από το εύκολο γκολ. Ο Πορτογάλος είχε ταχύτητα, τεχνική, εξαιρετική σέντρα, όχι όμως και το ιδανικό τελείωμα. Ο Ολυμπιακός το 2018 δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, τον απέκτησε από τη Σπόρτινγκ και ο Ποντένσε είδε αυτό το βήμα ως… διαβατήριο για ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα. Βοήθησε τα μέγιστα ώστε να έρθει άνετα το νταμπλ, ενώ πλησίασε στους «8» του Europa League, χάνοντας οριακά από τη Γουλβς στους «16» (είχε προηγηθεί η ιστορική πρόκριση επί της Άρσεναλ). Πέτυχε 13 γκολ σε 68 παιχνίδια, έχοντας και 14 ασίστ. Ωστόσο, η συνολική του εικόνα στο γήπεδο ήταν εξαιρετική, αναγκάζοντας τη Γουλβς να δαπανήσει 16,9 εκατ. λίρες.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X