Premier League 2019-20: Μάχη Champions League και... επιβίωσης!

Premier League 2019-20: Μάχη Champions League και… επιβίωσης!

Η Λίβερπουλ επέστρεψε στην κορυφή έπειτα από τριάντα χρόνια, η Σίτι δικαιώθηκε από το CAS και θα αγωνιστεί κανονικά στο επόμενο Champions League. Κι όμως η τελευταία στροφή στην Premier θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Τρεις ομάδες δίνουν μάχη… εκατομμυρίων για δυο θέσεις στ’ αστέρια. Η Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε να κερδίσει τη Γουέστ Χαμ εντός έδρας, ισοβαθμεί πλέον με την Τσέλσι, αλλά έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων. Ωστόσο, στην τελευταία στροφή φιλοξενείται στο King Power από την 5η Λέστερ και δεν θέλει να χάσει! Οι Μπλε, γνώρισαν βαριά ήττα από τη Λίβερπουλ και στην τελευταία στροφή υποδέχονται τη Γουλβς. Με οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός της ήττας εξασφαλίζουν εισιτήριο για το επόμενο Champions League. Η Λέστερ με μόλις μια νίκη στα τέσσερα τελευταία βρέθηκε στην 5η θέση και στο -1 από την τετράδα. Νίκη ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Τσέλσι. Πάμε να δουμε τις τρεις διεκδικήτριες των δυο θέσεων

Τρεις ομάδες για δυο θέσεις στο Champions League

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (63 β. +28)
Μετά το restart από την πανδημία ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ουσιαστικά καθιέρωσε την ίδια ομάδα που είχε στα πρώτα οκτώ ματς της Premier. Ο Νορβηγός αναγκάστηκε να αλλάξει τον αριστερό μπακ στη Γιουνάιτεντ, όταν ο Λουκ Σο είχε πρόβλημα στο ματς με την Σαουθάμπτον, ενώ ξεκούρασε τον Μπισάκα με την Γουεστ Χαμ για τον… επαναφέρει στο ημίχρονο.

Οι Πογκμπά και Γκρίνγουντ ήταν αλλαγές μόνο με την Τότεναμ στο εναρκτήριο ματς μετά την παύση λόγω πανδημίας και κατά τα άλλα συνεχίζουν μαζί με τον αναγεννημένο Μάτιτς, που ήταν αλλαγή στο ματς με τα “Σπιρούνια” αλλά έκτοτε έχασε μόνο ένα ματς από τη βασική 11άδα, αυτό με την Κρίσταλ Πάλας.

Ο Σόλσκιερ έδειξε να έχει απόλυτη πίστη στην ομάδα που έβγαλε την Γιουνάιτεντ από τα δύσκολα και στα δύσκολα για την διασφάλιση μίας θέσης στο Champions League της επόμενης σεζόν. Επωφελήθηκε της ετοιμότητας και της κατάσταση των Πογκμπά και Ράσφορντ και φυσικά της μεταγραφής του Γενάρη, του Μπρούνο Φερνάντες. Ειδικά σε ορισμένες στιγμές ήταν εξαιρετικοί.

Όμως αυτό που προκύπτει είναι πως ειδικά κάποιες φορές ο Σόλσκιερ δεν δείχνει ή δεν έχει τόση εμπιστοσύνη στους αναπληρωματικούς του. Η Γιουνάιτεντ όταν προχώρησε σε αλλαγές στην 11άδα σε ματς όπως στο Κύπελλο με τη Νόριτς ή με την Τσέλσι αντιμετώπισε προβλήματα. Η πεποίθηση είναι πως ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ δεν τολμάει να κάνει rotation. Όχι εκτεταμένο αλλά ούτε καν κατά ένα μέρος.

Για τη Μάντσεστερ το να δώσει ένα πιο μεγάλο βάθος στο ρόστερ ήταν ένας στόχος. Ο Σόλσκιερ πήρε την… αγαπημένη του 11άδα και την… υπερχρησιμοποίησε. Τα δείγματα των τελευταίων 4 αγώνων εκτός από το τελευταίο μισάωρο με την Πάλας το φανέρωσαν αυτό. Η ομάδα έδειχνε κουρασμένη πνευματικά και αγωνιστικά. Τα βασικά… όπλα των Κόκκινων Διαβόλων έδειχναν να ξεμένουν από δυνάμεις.

Τσέλσι (63 β. +13)

Στην Τσέλσι τα 54 γκολ που δέχθηκε η ομάδα στην χρονιά – ντεμπούτο του Φρανκ Λάμπαρντ ήταν ένας αριθμός που προβλημάτισε. Στην ιστορία της ομάδας δύο ήταν οι χειρότερες επιδόσεις της πάνω σε αυτόν τον τομέα. Τα 55 γκολ με Γκούλιτ το 1996-1997 και τα 55 με Χοντλ το 1994-1995.

Εφόσον δεν δεχθεί γκολ με τη Γουλβς δεν θα πιάσει αυτό το αρνητικό ρεκόρ. Μία ισοπαλία επίσης θα φέρει την Τσέλσι στην τοπ τετράδα στο τέλος της σεζόν.

Η ήττα εκτός από το να φέρει την αρνητική επίδοση στα γκολ που θα έχει δεχθεί θα την στείλει πέμπτη και στο Europa. Όχι πως ο Λάμπαρντ θα έπαιζε ποτέ για ένα 0-0. Δεν είναι το στιλ. Του αρέσει η επίθεση, όπως άρεσε και σε Χοντλ και Γκούλιτ. Ο Λάμπαρντ φέτος συνδύασε σε κάποιες περιπτώσεις καλό ποδόσφαιρο με την αξιοποίηση και την ανάδειξη παιδιών από την Ακαδημία.

Η Τσέλσι γενικά πάντως είναι ευάλωτη στις αντεπιθέσεις και γενικά αμυντικά δεν είναι τόσο συγκροτημένη. Ο Λάμπαρντ έδειξε να προβληματίζεται από το πως ανταποκρίνεται η ομάδα του σε καθεστώς πίεσης από τον αντίπαλο και σε αγώνες όπως η Τότεναμ και ας κέρδισε η Τσέλσι την Γιουνάιτεντ. Η ομάδα στήριξε τον Λάμπαρντ με deals με Ζίγιεχ και Βέρνερ και θα ακολουθήσει και ο Χάβερτς.

Λέστερ (62 β. +28)
Η Λέστερ πριν την έναρξη της χρονιάς δεν περίμενε ότι θα βρισκόταν στην πρώτη τετράδα και θα ήταν τόσο ανταγωνιστική. Μετά από ένα καλό ξεκίνημα είχε βρεθεί 15 πόντους πίσω από την 5η ομάδα. Όμως τα κατάφερε να είναι 4η σε μία σεζόν με αστάθεια, τραυματισμούς και ενώ στηρίχθηκε και σε νέα παιδιά.

Απέναντι στη Μάντσεστερ θα της λείψουν τέσσερις παίκτες – κλειδιά: ο τραυματίας Μάντισον, ο Περέιρα, ο Τσίλγουελ και ο τιμωρημένος Σογιουντσού. Ο Μάντισον είναι η δημιουργική δύναμη της ομάδας και οι άλλοι τρεις οι πρώτες επιλογές της για τα ανασταλτικά καθήκοντα. Για τον Μαγκουαϊρ από την άλλη θα είναι ένα ιδιαίτερο ματς. Ο Ρότζερς αναγκάστηκε να αυτοσχεδιάσει τις τελευταίες εβδομάδες, βάζοντας τον 19χρονο Λουκ Τόμας στην αριστερή πλευρά και έχοντας ένα σχήμα με τρεις παίκτες στην άμυνα όπου είχε τον Μπένετ και τον 36χρονο Μόργκαν. Όλοι τους έπαιξαν πολύ καλά και ανταποκρίθηκαν στην πίεση και είχαν και το καθοριστικό 2-0 με τη Σέφιλντ. Όμως με την Τότεναμ είχε πρόβλημα. Εάν οι επιθετικοί της αντιπάλου είναι σε φόρμα ο Κάσπερ Σμαϊχελ θα πρέπει να κάνει φοβερό ματς για να κρατήσει το μηδέν. Η Λέστερ θα πρέπει να σκοράρει τουλάχιστον 2 φορές, κάτι που κατάφερε μόνο δύο φορές σε οκτώ ματς μετά το restart.

Είναι ομάδα που μπορεί να βάλει δυσκολίες στην άμυνα της Γιουνάιτεντ με την φρεσκάδα και την ταχύτητά της. Θα χρειαστούν την καλή φόρμα παικτών όπως ο Τίλεμανς και ο Μπαρνς ενώ ο Αγιόθε Πέρεθ αποδείχθηκε απογοήτευση. Παρόλα αυτά ένα ένδοξο και καλό φινάλε παραμένει πιθανό.

Η μάχη τoυ Europa League
Η Γουλβς επέστρεψε στις νίκες, επικράτησε 2-0 της Πάλας εντός έδρας με το πρώτο γκολ του Ποντένσε και βρέθηκε στην 6η θέση. Για να την κρατήσει όμως και να βρεθεί στα προκριματικά του Europa League θέλει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Τότεναμ. Οι Λύκοι που είναι αήττητοι στα τρία τελευταία φιλοξενούνται από την Τσέλσι και είναι στο +1 από τους Spurs! «Είμαστε πρωταθλητές στα πέντε τελευταία ματς» τόνισε ο Ζοσέ Μουρίνιο, αλλά ίσως δεν είναι αρκετό για να βγει στην Ευρώπη. Ναι, η Τότεναμ (7η θέση) μετρά τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία, αλλά αν δεν πάρει στην τελευταία στροφή καλύτερο αποτέλεσμα από τη Γουλβς, τότε πιθανόν να μείνει εκτός Europa League. Πιθανόν; Αν η Τσέλσι νικήσει την Άρσεναλ στον τελικό, τότε θ΄ανοίξει και η 7η θέση. Σε αντίθετη περίπτωση, οι Gunners με το 14ο κύπελλό τους θα βρεθούν στους ομίλους του Europa.

Μάχη επιβίωσης!
Η Γουέστ Χαμ κατάφερε να κερδίσει την παραμονή της μια στροφή πριν το τέλος με τον βαθμό στο Old Trafford, ενώ η Νόριτς έχει ήδη υποβιβαστεί. Η Μπόρνμουθ με 31 βαθμούς (-27) είναι μια ανάσα από την Τσάμπιονσιπ και θέλει νίκη, αλλά και ήττες των Γουότφορντ, Άστον Βίλα. Μετά την απόλυση του Νάιτζελ Πίρσον ήρθε η τεσσάρα από τη Σίτι και οι Χόρνετς (-27) είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Ισοβαθμούν με την Άστον Βίλα στους 34 βαθμούς (-26) και θέλουν καλύτερο αποτέλεσμα από τους Βίλας. Η Γουότφορντ φιλοξενείται από την αδιάφορη Άρσενα, ενώ η Βίλα που είναι αήττητη στα τρία τελευταία παίζει εκτός με τη Γουέστ Χαμ που σώθηκε!

Το πρόγραμμα της τελευταία αγωνιστικής στην PL (26/7 – 18.00)

Άρσεναλ – Γουότφορντ

Μπέρνλι – Μπράιτον

Τσέλσι – Γουλβς

Κρίσταλ Πάλας – Τότεναμ

Εβερτον – Μπόρνμουθ

Λέστερ – Μαν. Γιουνάιτεντ

Μαν. Σίτι – Νόριτς

Νιουκάστλ – Λίβερπουλ

Σαουθάμπτον – Σέφιλντ

Γουέστ Χαμ – Άστον Βίλα

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X