Λίβερπουλ: Η ομάδα του Κλοπ θέλει να σαρώσει τα πάντα! (poll)

Λίβερπουλ: Η ομάδα του Κλοπ θέλει να σαρώσει τα πάντα! (poll)

Ο Φεβρουάριος έκλεισε ιδανικά, ο Μάρτιος μπήκε με το δεξί και η Λίβερπουλ έπειτα από πολλά χρόνια είναι έτοιμη να διεκδικήσει τα πάντα εντός κι εκτός Αγγλίας. Η αρχή έγινε με το League Cup, εκεί όπου η ψυχραιμία των Reds, οι πολλές λύσεις, αλλά και η βοήθεια που είχαν από ομάδα ειδικών (για τα στημένα) τις έδωσε τον πρώτο τίτλο για το 2022. Οι Reds πήραν την πρώτη κούπα και ο Μάρτιος τους βρήκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, στο -6 από τη Σίτι (αλλά με ματς λιγότερο) και μια ανάσα από τα προημιτελικά του Champions League. Ετσι, το ερώτημα που πλανάται πάνω από το Ανφιλντ είναι «Μπορεί αυτή η Λίβερπουλ να πάρει τα πάντα;». Φυσικά και είναι στα… πόδια της. Στο 3.50 να κατακτήσουν οι Reds το Κύπελλο Αγγλίας!

Τι της δίνει αυτόν τον αέρα; Το εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια, το γεμάτο Ανφιλντ, μα πολύ περισσότερο το καλύτερο και πληρέστερο ρόστερ των τελευταίων ετών! Ναι, η Λίβερπουλ είναι ποιοτικότερη ομάδα σε σχέση με αυτές που κέρδισαν το Champions League και την Premier League.
Εκτός από τη θέση του τερματοφύλακα (o Kέλεχερ έδειξε ότι μπορεί να καλύψει το κενό του Άλισον) σε όλη την υπόλοιπη ομάδα, η αρχική ενδεκάδα του Κλοπ δεν είναι πλέον προβλέψιμη. Είναι μια έντονη αντίθεση με την περσινή σεζόν, όταν οι Reds ήταν σε τρομερά δύσκολη θέση λόγω τραυματισμών.

Ο Χέντερσον αφέθηκε ελεύθερος να παίξει σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο, πιο συχνά από ό,τι συνέβαινε πριν από τρία χρόνια. Πλέον, η Λίβερπουλ διαθέτει μια από τις πιο μάχιμες και δημιουργικές τριάδες μεσαίας γραμμής στην Ευρώπη (Χέντερσον, Τσάμπερλεϊν, Τιάγκο, Φαμπίνιο, Κεϊτά, Τζόουνς).

Έγινε λόγος για δυναστεία του Άνφιλντ μετά τον τίτλο του 2020. Στη συνέχεια όμως «χτύπησαν» Covid και τραυματισμοί. Αυτή η πείνα για περισσότερα τρόπαια ήταν ακόρεστη από τότε που οι πανηγυρισμοί της Premier League… αραιώθηκαν από την απουσία οπαδών. Υπάρχει μια απτή αίσθηση ότι οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο θέλουν να αγαπήσουν ξανά αυτό το συναίσθημα για να αντισταθμίσουν τις εμπειρίες που έχασαν στο lockdown. Η συνοχή των Κόκκινων, η συγκέντρωση, η σκληρή δουλειά, το πείσμα του Κλοπ έχει κάνει τους Reds πιο αμείλικτους στο να πετύχουν πολλά. Να πάρει το Champions League προσφέρεται στο 4.50

Φέτος, έπρεπε να αποδείξουν ότι μπορούσαν να διατηρήσουν μια πρόκληση σε όλα τα μέτωπα. Το ποδόσφαιρο είναι να δημιουργείς αναμνήσεις και τώρα έχει γραφτεί ένα άλλο αξέχαστο κεφάλαιο στη… βασιλεία του Κλοπ. Ναι, τους αρνήθηκαν να πανηγυρίσουν έξαλλα το τέλος της 30χρονης ξηρασίας λόγω της παγκόσμιας πανδημίας. Το Άνφιλντ ήταν άδειο. Δεν έγινε παρέλαση στους δρόμους της πόλης. Το βάρος όμως έφυγε από τις πλάτες του και θα μπορούσαν πέρσι να κάνουν ξανά την ίδια πορεία αν οι διαδοχικοί τραυματισμοί βασικών παικτών δεν αλλοίωναν το στυλ και την εικόνα της ομάδας.

Η μεσαία γραμμή υποχρεώθηκε να μείνει… μισή για να καλυφθούν τα κενά στην άμυνα, ενώ από το παζλ έλειπε ακόμα ένα κομμάτι για να γίνει ρόστερ πιο δυνατό. Η μεταγραφή του Κονατέ, μα περισσότερο η έλευση του Ντίας έδωσαν στον Κλοπ λύσεις, πολλές λύσεις για να κρατήσει τη Λίβερπουλ ολοζώντανη στη μάχη των τίτλων. Το σημαντικό είναι πως οι Κόκκινοι παίρνουν παίκτες έτοιμους να βοηθήσουν για την υπέρβαση, μπαίνουν στο γήπεδο και είναι σα να παίζουν… χρόνια. Να κατακτήσει την Premier League η Λίβερπουλ στο 4.00.

Το Ανφιλντ σπρώχνει τους παίκτες στην επιτυχία και αυτοί δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους. «Το ομαδικό πνεύμα είναι το πιο σημαντικό. Παλεύουμε ο ένας για τον άλλον. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε μια ποδοσφαιρική ομάδα. Πάντα δίνουμε τα πάντα σε κάθε παιχνίδι που παίζουμε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να παίζεις καλά», ανέφερε ο Τσιμίκας στο BBC και συνέχισε λέγοντας:

«Ελπίζουμε ότι θα πανηγυρίσουμε όλα τα τρόπαια. Θα πάμε για όλα. Θα δώσουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε τα πάντα. Ακόμα και με 10 αλλαγές παίζουμε για τον ίδιο στόχο, να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που τα έδωσαν όλα». Ο διεθνής αριστερός μπακ δίνει το 100% κι εκτός από ανάσες στον Super Ρόμπερτσον αποδεικνύει πως μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα στον σύλλογο. Σε αυτή την απαιτητική χρονιά, ο Γερμανός τεχνικός είδε 21 παίκτες του να έχουν διψήφιο αριθμό συμμετοχών και άλλους τέσσερις να πλησιάζουν. Αυτές είναι μεθυστικές μέρες για τη Λίβερπουλ. Η ορμή και η πίστη αφθονούν και απομένει να δούμε τον απολογισμό στο τέλος της χρονιάς!

Σχολιάστε

X