Λίβερπουλ - Μαν. Γιουνάιτεντ: Τα μεγάλα ντέρμπι στην Premier League!

Λίβερπουλ – Μαν. Γιουνάιτεντ: Τα μεγάλα ντέρμπι στην Premier League!

Σέντρα στο Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Anfield και η αγωνία στο… κόκκινο! Τα κορυφαία παιχνίδια τους στην Premier League.

1994 | Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3
Η πρωταθλήτρια Αγγλίας Γιουνάιτεντ, για πρώτη φορά έπειτα από 26 χρόνια, έφτασε σε ένα εντυπωσιακό 3-0 ύστερα από… 25 λεπτά. Οι Κόκκινοι Διάβολοι είχαν ένα σερί 17 αήττητων αγώνων και ήταν 21 βαθμούς μπροστά από την ομάδα του Σούνες, η οποία ήταν 9η στην Premier League. Με τους Στιβ Μπρους, Ράιαν Γκιγκς και φάουλ του Ντένις Έργουιν, η Γιουνάιτεντ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος, όμως σε ένα εκπληκτικό comeback, ο Νάιτζελ Κλαφ πέτυχε δύο γκολ και ο Νιλ Ράντοκ ολοκλήρωσε την ανατροπή 11 λεπτά πριν το φινάλε.

1995 | Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 2-2
Εχοντας επιστρέψει από την τιμωρία μετά την καρατιά – σοκ στον οπαδό της Κρίσταλ Πάλας στο Selhust Park, ο Καντονά στο 2′ έκανε τη σέντρα και ο Νίκι Μπατ άνοιξε το σκορ. Ομως η Λίβερπουλ είχε έναν… θρύλο στη σύνθεσή της και με τον Ρόμπι Φάουλερ να πετυχαίνει δύο καταπληκτικά γκολ, μπήκε στον δρόμο για τη νίκη. Ο Καντονά είχε νωρίτερα μάχη με τον Ράντοκ των Reds, όμως ο Λι Ρόι ήταν αυτός που γέλασε τελευταίος στο ντέρμπι, καθώς με γκολ από τη βούλα του πέναλτι έγραψε το τελικό 2-2 προκαλώντας κύμα ενθουσιασμού στο Old Trafford.

2000 | Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 0-1
Το πιο σημαντικό σε αυτό το ματς ήταν η νίκη που πήρε η Λίβερπουλ στην έδρα της Γιουνάιτεντ βάζοντας τέλος στο σερί με τις 10 διαδοχικές νίκες. Το φάουλ του Ντάνι Μέρφι ήταν αυτό που λύτρωσε τους Reds, οι οποίοι με τη σειρά τους έφτιαξαν δικό τους σερί με 5 κολλητές νίκες σε βάρος των Red Devils. Παρόλα αυτά, η ήττα δεν απέτρεψε την ομάδα του Αλεξ Φέργκιουσον από το να κατακτήσει τον 7ο τίτλο της στην Premier League.

2009 | Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 1-4
Αυτή ήταν σίγουρα η πιο εκκωφαντική εμφάνιση της Λίβερπουλ στο Old Trafford για την Premier League. Εχοντας χάσει έδαφος στη μάχη του τίτλου, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ ήθελε νίκη για να τονώσει τις ελπίδες της. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλε την Γιουνάιτεντ νωρίς μπροστά στο σκορ, όμως ο Φερνάντο Τόρες εκμεταλλεύτηκε την απίθανη γκάφα του Νεμάνια Βίντιτς (στη συνέχεια αποβλήθηκε) και ισοφάρισε. Στη συνέχεια ο Τζέραρντ σκόραρε με πέναλτι, ο Φάμπιο Αουρέλιο έβαλε φάουλ και ο Αντρέα Ντοσένα έκανε λόμπα πάνω από τον Φαν Ντερ Σάρι για το ιστορικό 1-4. Πποιος κατέκτησε το πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά; Δεν ήταν ήταν η Λίβερπουλ.

2010 | Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 3-2
Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ μπορούν να σου πουν ότι ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ άξιζε 42 εκατ. ευρώ μόνο και μόνο γι’ αυτή την εμφάνιση στο Old Trafford. Ο Βούλγαρος πέτυχε ένα εκπληκτικό χατ-τρικ και ένα από τα γκολ ήταν με ανάποδο ψαλίδι από το όριο της περιοχής το οποίο κατέληξε δοκάρι-και-μέσα στα δίχτυα του Ρέινα. Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, πήγε το ματς από το 2-0 στο 2-2, όμως ο Μπέρμπα ολοκλήρωσε την παράστασή του με κεφαλιά-γκολ έπειτα από σέντρα του Ο’ Σέι κάνοντας το Old Trafford να ξεσπάσει.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X