Αυστραλιανό Open 2020: Τα ρεκόρ, τα φαβορί και ο... καπνός

Αυστραλιανό Open 2020: Τα ρεκόρ, τα φαβορί και ο… καπνός

Η ώρα για το πρώτο Grand Slam της χρονιάς έφτασε. Το Αυστραλιανό Open μπορεί να μην έχει τη λάμψη των άλλων τουρνουά, όμως σίγουρα έχει τη δική του ξεχωριστή γοητεία.

Όλα τα μεγάλα αστέρια στους άνδρες

Το πρώτο Grand Slam της χρονιάς φέρνει όλα τα πρωτοκλασάτα ονόματα στη δράση. Ο περσινός πρωταθλητής Τζόκοβιτς θα προσπαθήσει να διατηρήσει τον τίτλο, αλλά ξέρει ότι δεν θα έχει εύκολο έργο. Ναδάλ, Μεντβέντεβ και Φέντερερ καραδοκούν, με τον τελευταίο να μην παίζει σε άλλα τουρνουά τους προηγούμενους μήνες, ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος για το Αυστραλιανό Open.

Μαζί τους και ο δικός μας Στέφανος Τσιτσιπάς, στον οποίο αναφέρθηκε και ο ίδιος ο Τζόκοβιτς. «Πιστεύω ότι φέτος δεν υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί. Φυσικά, εγώ ο Ναδάλ και Φέντερερ έχουμε την εμπειρία, ώστε να μας θεωρούν φαβορί. Από την άλλη, όμως, υπάρχουν οι Μεντβέντεβ, Τσιτσιπάς και Τιέμ, που παίζουν απίθανο τένις», ήταν το σχόλιο του Σέρβου.

Η μάχη για τον κορυφαίο σε τίτλους Grand Slam συνεχίζεται και ο Φέντερερ απειλείται. Ο Ελβετός βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας με 20 τίτλους, ενώ τον ακολουθούν ο Ναδάλ με 19 και ο Τζόκοβιτς με 16. Το Αυστραλιανό Open για τον… υπερπρωταθλητή είναι μόνο η αρχή…

Το ρεκόρ που κυνηγάει η Σερένα Γουίλιαμς

Όταν η 36χρονη τότε Σερένα Γουίλιαμς πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου στο Αυστραλιανό Open το 2017 έφτανε στην κορυφή ενός Grand Slam για 23η φορά στην καριέρα της. Αυτό που χρειαζόταν για να γράψει ιστορία ήταν ένας ακόμη τίτλος, που θα την έφερνε στην πρώτη θέση δίπλα στην Μάργκαρετ Κορτ.

Αυτό που δεν γνώριζε κανένας εκείνη την περίοδο ήταν ότι η Αμερικανίδα ήταν έγκυος και δεν θα εμφανιζόταν ξανά σε κάποιο τουρνουά για τους επόμενους μήνες. Αρχικά, το πλάνο ήταν να επιστρέψει στα courts τον Μάρτιο του 2018, όμως κάποιες επιπλοκές μετά τη γέννα την ανάγκασαν να μείνει για μεγαλύτερο διάστημα εκτός δράσης. Τώρα, έχει επιστρέψει και θέλει να γράψει ιστορία, ψάχνοντας αυτόν τον 24ο τίτλο. Έχοντας κατακτήσει 7 φορές τον τίτλο στην Μελβούρνη, θέλει να κάνει το επόμενο βήμα και να γίνει μόλις η τέταρτη μητέρα που φτάνει στη νίκη.

Τα ρεκόρ του Αυστραλιανού Open

Τζόκοβιτς και Φέντερερ έχουν παίξει από 7 φορές σε τελικό του Αυστραλιανού Open και βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας. Ο μοναδικός, όμως, που κέρδισε όλους τους τελικούς είναι ο Τζόκοβιτς (7), με τον Ελβετό να ακολουθεί με 6 κατακτήσεις και να έχει τη δυνατότητα να τον φτάσει. Ποτέ, μάλιστα, οι δυο τους δεν έχουν τεθεί αντιμέτωποι με φόντο το τρόπαιο. Στη λίστα ακολουθεί ο Ναδάλ με 5 τελικούς.

Ο Φέντερερ έχει την ευκαιρία να γίνει ο γηραιότερος παίκτης που κατακτά το τρόπαιο, όμως ανησυχεί για τα πρωτεία του σε κατακτήσεις Grand Slam, καθώς ο Ναδάλ βρίσκεται πίσω του και χρειάζεται άλλο ένα τρόπαιο για να τον φτάσει στα 20…

Φέτος, θα μοιραστούν συνολικά 45 εκατ. ευρώ, που αποτελεί και νέο ρεκόρ για τη διοργάνωση. Η αύξηση σε σχέση με τα πριμ του προηγούμενου έτους ανέρχεται στο 13,6% και, πλέον, ανέβηκε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας πίσω μόνο από το Open της Νέας Υόρκης.

Ο καπνός προκαλεί προβλήματα

Είναι γνωστό ότι εδώ και εβδομάδες οι φονικές πυρκαγιές στην Αυστραλία έχουν προκαλέσει ασύλληπτη οικολογική καταστροφή. Ο καπνός από αυτές τις πυρκαγιές όπως είναι λογικό προκαλεί πολλά προβλήματα. Υπήρχαν μέχρι και φήμες για αναβολή του τουρνουά, κάτι στο οποίο αντιστάθηκαν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης. Όμως ήδη από τα προκριματικά φαίνεται ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Αρκετοί αγώνες της προκριματικής φάσης είτε αναβλήθηκαν είτε καθυστέρησαν, με κάποιους τενίστες να αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

«Δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Φοβήθηκα ότι θα καταρρεύσω, γι’ αυτό και έπεσα στο έδαφος», αποκάλυψε η Νταλίλα Γιακούποβιτς, που επηρεάστηκε από τον καπνό. Παρόλα αυτά, της ζητήθηκε να συνεχίσει το παιχνίδι, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις. «Έμεινα έκπληκτη», τόνισε. «Δεν είναι καθόλου υγιές για εμάς. Πίστευα ότι δεν θα παίζαμε, όμως δεν μου δόθηκε άλλη επιλογή από το να συνεχίσω».

Νόμιμο στοίχημα τένις με ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X