Premier League 2020-21: Με... σύμμαχο τα πέναλτι η Λέστερ στην κορυφή!

Premier League 2020-21: Με… σύμμαχο τα πέναλτι η Λέστερ στην κορυφή!

Η μάχη της Premier League «φουντώνει» από τις πρώτες στροφές του μαραθωνίου και ήδη η κορυφή έχει αλλάξει πολλές φορές χέρια. Το βράδυ της Παρασκευής η Σαουθάμπτον έγραψε ιστορία, αφού για πρώτη φορά στην PL ήταν στην 1η θέση! Το μεσημέρι της Κυριακής η Τότεναμ πήρε τη σκυτάλη, ενώ λίγες ώρες αργότερα η Λέστερ στρογγυλοκάθισε στην κορυφή! Οι «Αλεπούδες» τα κατάφεραν χάρη στο πέναλτι του Τζέιμι Βάρντι, το οποίο δεν ήταν και το πρώτο!

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έχει κερδίσει οκτώ πέναλτι στα οκτώ πρώτα παιχνίδια της, αφήνοντας πίσω το ρεκόρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περασμένη σεζόν, η οποία όμως χρειάστηκε 16 παιχνίδια για να κερδίσει οκτώ πέναλτι. Η Λέστερ έχει τουλάχιστον διπλάσια πέναλτι από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Premier League το 2020-21, με την Τσέλσι και τη Λίβερπουλ να έχουν τέσσερα.

H Λέστερ των… πέναλτι!

Η Λέστερ κάνει την καλύτερη αρχή της σεζόν στην Premier League και την καλύτερη αρχή σε οποιαδήποτε σεζόν πρωταθλήματος από τότε που κέρδισε 19 πόντους στους οκτώ πρώτους αγώνες το 2008-09 στη League One κι ένας σημαντικός παράγοντας ήταν τα επτά γκολ της από την άσπρη βούλα.

Ο Βάρντι, ο ηγέτης του συλλόγου έχει κερδίσει τρία πέναλτι στην Premier League, ενώ δυο πέναλτι έχουν κερδίσει οι Μάντισον, Τζάστιν. Το χέρι του Κίλμαν στο κυριακάτικο παιχνίδι με τη Γουλβς ήταν το πρώτο πέναλτι φέτος που δεν προήλθε από ανατροπή ποδοσφαιριστή της Λέστερ.

Ο Βάρντι έχει κερδίσει τα περισσότερα! Με έξι από τα εννέα του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις να προέρχονται από την άσπρη βούλα, ενώ θα μπορούσαν να ήταν επτά, αν ο Ρούι Πατρίσιο δεν έβγαζε υπέροχα το ένα από τα δυο πέναλτι! Ηταν το πρώτο που έχασε ο έμπειρος φορ από τον Γενάρη, όταν και είχε νικηθεί από τον Νικ Πόουπ.

Ο Βάρντι έχει σκοράρει στα 23 από τα 28 πέναλτι που έχει κερδίσει στην Premier League, με το ποσοστό επιτυχίας να αγγίζει το 82%. Μάλιστα, σημείωσε περισσότερα πέναλτι από οποιονδήποτε άλλο παίκτη από τις αρχές της σεζόν 2014- 15.

Γιατί όμως η Λέστερ κερδίζει τόσα πέναλτι; Η πίεση της και ο αριθμός των ευέλικτων, ευκίνητων παικτών με γρήγορα πόδια είναι βασικοί παράγοντες. Οι Βάρντι και Μάντισον είναι έξυπνοι για το πώς μπορούν να τρέξουν στην περιοχή με ρυθμό και να τοποθετήσουν το σώμα τους μεταξύ της μπάλας και των… υπερβολικά ανυπόμονων αμυντικών, ενώ η αμεσότητα των Μπαρνς, Πρατ και Ουντέρ να επιτεθούν στους αμυντικούς με ταχύτητα διασφαλίζει ότι το παραμικρό λάθος των αμυντικών θα οδηγήσει σε πέναλτι!

Η εξαιρετική κίνηση τους εντός και γύρω από την περιοχή του κουτιού και η εντυπωσιακή τεχνική κατάρτιση παικτών όπως οι Μάντισον, Τίλμαν, αυξάνουν επίσης τα ποσοστά στα πέναλτι.

Δεν είναι μόνο οι παίκτες όμως που κάνουν τη διαφορά! Οπως τονίζει και η έγκυρη ιστοσελίδα «The Athletic», ο Μπρένταν Ρότζερς ενθαρρύνει τους μπακ του να ανεβαίνουν ψηλά και να κινούνται αρκετά στην αντίπαλη περιοχή. Αλλωστε, ο Τζάστιν έχει κερδίσει ήδη δυο πέναλτι στα ματς με Γουέστ Μπρομ και Γουλβς. Με τον Βορειοϊρλανδό στον πάγκο της, η Λέστερ έχει κερδίσει 15 πέναλτι!

«Συνεχίζουμε να δείχνουμε ότι είμαστε επιθετικοί στην επίθεσή μας. Θέλουμε να φτάνουμε εύκολα στς αντίπαλες περιοχές για να προκαλέσουμε τους αμυντικούς. Προσπαθούμε να βρισκόμαστε αρκετά στο αντίπαλο ”κουτί’ στα παιχνίδια. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, έχουμε εξαιρετικούς συνδυασμούς και αυτό φάνηκε με τη Γουλβς, όπου δημιουργήσαμε επικίνδυνες καταστάσεις. Οι επιθέσεις μας μπορούν να φέρουν πέναλτι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να τα κερδίζουμε» τονίζει ο Μπρένταν Ρότζερς.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X