Τότεναμ – Ζέντσον Φερνάντες: Η πρώτη μεταγραφή του Μουρίνιο

Τότεναμ – Ζέντσον Φερνάντες: Η πρώτη μεταγραφή του Μουρίνιο

Ο Ζέντσον Φερνάντες αποτελεί την πρώτη μεταγραφή του Ζοσέ Μουρίνιο στην Τότεναμ. Η ανοδική πορεία του νεαρού Πορτογάλου μέσου και η ευκαιρία της Premier League.

Οι τραυματισμοί και η επερχόμενη αποχώρηση του Έρικσεν το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι ανάγκασαν τον Ζοσέ Μουρίνιο να βγει στην αγορά για την απόκτηση μέσου. Η πρώτη μεταγραφή, λοιπόν, του Πορτογάλου στον πάγκο της Τότεναμ είναι ο Ζέντσον Φερνάντες. Ο 21χρονος αποκτήθηκε αρχικά με τη μορφή δανεισμού για τους επόμενους 18 μήνες από την Μπενφίκα, ενώ η option αγοράς του φτάνει στα 50 εκατ. ευρώ για το καλοκαίρι του 2021.

Τι μπορούν, λοιπόν, να περιμένουν οι Spurs από τον νεαρό Πορτογάλο; Η άνοδός του τους τελευταίους μήνες είναι εντυπωσιακή. Έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο τον Αύγουστο του 2018 στο play off με την Φενέρμπαχτσε για το Champions League και παρά τη μεγάλη πίεση έκανε εκπληκτική εμφάνιση. Το αποτέλεσμα ήταν να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Μπενφίκα μόλις λίγες ημέρες αργότερα, με την ρήτρα αποδέσμευσής του να ορίζεται σε πάνω από 100 εκατ. ευρώ…

Η πρώτη μεταγραφή του Φερνάντες

Ο Φερνάντες αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα της εξαιρετικής μεταγραφικής πολιτικής των Λουζιτανών, που πλέον έχουν να λένε πολλές ανάλογες ιστορίες. Γεννημένος στο Σάο Τομέ, μετακόμισε στην Πορτογαλία με την οικογένειά του όταν ήταν μόλις 4 ετών. Η πρώτη του ομάδα στη Λισαβόνα ήταν η Φριέλας και εκεί έμεινε μόλις για ένα χρόνο.

«Ο τερματοφύλακας του έδινε την μπάλα και εκείνος απλά περνούσε όλους τους αντιπάλους του για να σκοράρει. Κάποια στιγμή σε ένα από τα πρώτα του παιχνίδια ο προπονητής του φώναξε από τον πάγκο: Ζέντσον αρκετά! Άσε και τους άλλους να παίξουν λίγο», θυμήθηκε ο τότε πρόεδρος της Φριέλας, Πάουλο Σέρζιο. «Μίστερ, άφησέ με να παίξω λίγο ακόμα. Υπόσχομαι ότι δεν θα πετύχω άλλα γκολ», είχε απαντήσει ο Φερνάντες, που τότε αγωνιζόταν στην κορυφή της επίθεσης, στον προπονητή του.

Η Σπόρτινγκ ήταν εκείνη που έφτασε σε συμφωνία για την απόκτησή του, όμως η Μπενφίκα μπήκε σφήνα την τελευταία στιγμή και έπεισε την οικογένειά του ότι η καλύτερη επιλογή είναι να παίξει στο «Ντα Λουζ». Το κόστος της μεταγραφής; Ένα ποσό 250 ευρώ και 25 μπάλες! Όσο περνούσαν τα χρόνια και το σώμα του αναπτυσσόταν αναγκάστηκε να αλλάξει θέσεις. Αρχικά στα άκρα της μεσαίας γραμμής, στη συνέχεια στα άκρα της άμυνας και στο τέλος η θέση που τον ξέρουμε σημερα: ένας box to box μέσος.

Οι προσδοκίες στην Τότεναμ

Τα τελευταία χρόνια οι γονείς του είχαν ήδη μετακομίσει στο Λονδίνο, καθώς δεν μπορούσαν να βρουν δουλειά στην Πορτογαλία. Ένας παράγοντας που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση και του ίδιου να υπογράψει στην Τότεναμ, αλλά και της τελευταίας, που θεωρεί ότι ο νέος της παίκτης θα μπορέσει να προσαρμοστεί πολύ πιο εύκολα στην Αγγλία.

Όλα αυτά οδήγησαν τους Spurs στο να μην έχουν καμία αμφιβολία για την επιλογή τους, παρά το γεγονός ότι στο 2019 στο πρωτάθλημα ο Φερνάντες έχει βρεθεί μόλις 3 φορές στην αρχική ενδεκάδα της Μπενφίκα και μόλις 4 φορές σε όλες τις διοργανώσεις. Ο λόγος είναι από τη μία ένας τραυματισμός το περασμένο καλοκαίρι και από την άλλη η αλλαγή προπονητή στην πορτογαλική ομάδα. Σύμφωνα με τις φήμες οι σχέσεις του με τον Μπρούνο Λαζ τον τελευταίο καιρό δεν ήταν τόσο καλές, ενώ και η αλλαγή συστήματος δεν βοήθησε καθόλου.

Η επιλογή του Μουρίνιο

Τα τελευταία χρόνια ο Ζοσέ Μουρίνιο σπάνια κάνει μεγάλες μεταγραφών νεαρών παικτών. Στις ημέρες του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόνο ο Ντάλοτ είχε αποκτηθεί από την Πόρτο, όμως με την προϋπόθεση ότι χρειαζόταν ακόμα πολλή δουλειά, προκειμένου να μπορέσει να διεκδικήσει θέση στην ενδεκάδα. Τώρα, αυτό δεν ισχύει. Με τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ της Τότεναμ ο Φερνάντες αναμένεται άμεσα να πάρει τις ευκαιρίες του.

Αυτό κάνει ακόμη περισσότερο συναρπαστική την περίπτωσή του… Ο Μουρίνιο δείχνει να τον εμπιστεύεται και αν ο νεαρός Πορτογάλος ανταποδώσει αυτή την εμπιστοσύνη, τότε οι Λονδρέζοι θα έχουν πετύχει διάνα στην προσπάθειά τους να ανανεώσουν το ρόστερ και να ρίξουν τον μέσο όρο ηλικίας χωρίς παράλληλα να ρίξουν και την ποιότητα.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X