Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι: Πεπ εναντίον Μουρίνιο στο μεγάλο ντέρμπι!

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι: Πεπ εναντίον Μουρίνιο στο μεγάλο ντέρμπι!

Η Premier League έχει ντέρμπι! Τότεναμ vs Μάντσεστερ Σίτι και το βλέμμα στρέφεται σε δυο τεράστιες προσωπικότητες. Ζοσέ Μουρίνιο vs Πεπ Γκουαρδιόλα και ο νικητής παίρνει μεγάλο ψυχολογικό προβάδισμα ενόψει της συνέχειας. Από τη μια, η Τότεναμ κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα με πέντε νίκες στις οκτώ πρώτες στροφές, κι από την άλλη η Σίτι, μπορεί κι αυτή να έχει μια ήττα, αλλά μετρά πέντε βαθμούς λιγότερους από τους Λονδρέζους.

Ο Μουρίνιο σίγουρα δεν απολάμβανε πάντα να αντιμετωπίζει τον Γκουαρδιόλα, αλλά οι πρόσφατες συναντήσεις – και οι τάσεις στις αποδόσεις των ομάδων τους στη φετινή- υποδηλώνουν ότι το… μομέντουμ του ανήκει.  Ο Πεπ μπορεί κάποτε να χαρακτήρισε τον Special One ως «αφεντικό», όταν όμως πρόκειται για ματς πρωταθλήματος, αυτός είναι στην κορυφή.

Κανένας προπονητής δεν νίκησε τον Μουρίνιο πιο συχνά (10 φορές) από τον Γκουαρδιόλα, με τον Ράφα Μπενίτεθ να βρίσκεται στη 2η θέση της λίστας με έξι νίκες. Μάλιστα, αυτό το ρεκόρ του Καταλανού δεν περιλαμβάνει το UEFA Super Cup του 2013, όταν η Μπάγερν Μονάχου νίκησε την Τσέλσι στα πέναλτι. Πράγματι, ο Μουρίνιο έχει κερδίσει σε έξι από τις 23 συναντήσεις με τον Ισπανό και μόνο ο Γιούργκεν Κλοπ έχει περισσότερες επιτυχίες απέναντι στον Γκουαρδιόλα

Βρέθηκαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά όταν η Ίντερ του Μουρίνιο φιλοξένησε τη Μπαρτσελόνα του Champions League τον Σεπτέμβριο του 2009, ένα παιχνίδι που τελείωσε 0-0. Ο Μουρίνιο θα κέρδιζε μόνο δύο από τις επόμενες 13 συναντήσεις με τον Ισπανό. Αυτή η νίκη (3-1) ήρθε στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στο θρίαμβο της Ίντερ τη σεζόν 2009-10 που έφτασε μέχρι την κούπα. Η άλλη νίκη 1-0 ήρθε με τη Ρεάλ στον τελικό Κυπέλλου Ισπανίας.

Τα πράγματα έγειραν αργά υπέρ του Μουρίνιο τα τελευταία οκτώ χρόνια. Ο Πορτογάλος έχει κερδίσει τέσσερις και έχει χάσει τρεις από τις προηγούμενες εννέα συναντήσεις τους, συμπεριλαμβανομένων δύο από τους πιο πρόσφατους τρεις αγώνες πρωταθλήματος. Πήρε την απίθανη νίκη 3-2 στο ντέρμπι του Μάντσεστερ , ενώ νίκησε και με την Τότεναμ μέσα στο 2020. Βέβαια, για το τελευταίο παιχνίδι, ο Καταλανός ακόμα τα χει με την τύχη της ομάδας. Κόντρα στου Spurs η Σίτι είχε χάσει πέναλτι, πολλές ευκαιρίες και καθολική κατοχή. Βέβαια, ο Μουρίνιο μπορεί να υπερηφανεύεται για το εξαιρετικό ποδόσφαιρο της ομάδας του τη νέα σεζόν.

Αυτή τη σεζόν, ο Μουρίνιο έχει αξιοποιήσει την πιο τολμηρή πλευρά του. Οι Λονδρέζοι έχουν ξεπεράσει τη Σίτι στα γκολ με 19 έναντι 10 στο πρωτάθλημα, κατά μέσο όρο σχεδόν ένα γκολ ανά παιχνίδι περισσότερο, ενώ έκαναν 111 σουτ έναντι 103 της Mάντσεστερ.  Παράλληλα, η Τότεναμ έχει δημιουργήσει πάνω από το διπλάσιο τον αριθμό των μεγάλων ευκαιριών (27 έναντι 13 της Σίτι).

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι, οι αριθμοί του ντέρμπι

Μόνο εναντίον της Τσέλσι (26) η Μάντσεστερ Σίτι έχει περισσότερες ήττες στην Πρέμιερ Λιγκ από ότι απέναντι στην Τότεναμ (24).

Η Τότεναμ έχει χάσει μόνο δύο από τα 20 παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ εναντίον της Μαν. Σίτι όταν ήταν πιο πάνω στη βαθμολογία (15 νίκες, 3 ισοπαλίες).

Μετά την επιτυχία επί της Έβερτον, η Τότεναμ μετρά αήττητο επτά αγώνων. Οι Σπερς θα επιδιώξουν να κερδίσουν τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2019 με τον Ποκετίνο.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει σημειώσει 10 γκολ στους επτά αγώνες της Premier League αυτή τη σεζόν, τα λιγότερα της σε αυτό τη φάση μιας σεζόν από το 2010-11 (9) και 17 λιγότερα από όσα είχε μετά από επτά παιχνίδια την περασμένη σεζόν.

Ο Χάρι Κέιν της Τότεναμ έχει συμμετοχή σε 23 γκολ σε μόλις 14 παιχνίδια σε όλους τους αγώνες αυτή τη σεζόν (13 γκολ, 10 ασίστ), τουλάχιστον οκτώ περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον παίκτη της Πρέμιερ Λιγκ. Ακολουθεί στη λίστα ο συμπαίκτης του Σον (10 γκολ, 5 ασίστ).

Ο Ζεσούς της Σίτι έχει συμμετοχή σε 11 γκολ στα 11 τελευταία του παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (8 γκολ, 3 ασίστ). Ο Βραζιλιάνος σκόραρε σε κάθε μία από τις τρεις τελευταίες εμφανίσεις του για τη Μαν Σίτι, σημειώνοντας τελευταία τέσσερα συνεχόμενα τον Απρίλιο του 2018.

Μόνο εναντίον της Νιουκάστλ (15) ο Σέρχιο Αγουέρο της Μαν. Σίτι σκόραρε περισσότερα γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ από ό, τι απέναντι στους Σπερς (11).

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X