Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ: Τελικός Champions League που κόβει την ανάσα

Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ: Τελικός Champions League που κόβει την ανάσα

Ο μεγάλος τελικός του Champions League προμηνύεται συναρπαστικός, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να αντιμετωπίζει τη Λίβερπουλ στο Κίεβο. Οι Ισπανοί δεν έθελξαν στα περισσότερα παιχνίδια τους στη φετινή διοργάνωση, αλλά η ποιότητά τους δεν αμφισβητείται. Στην αντίπερα όχθη, η Λίβερπουλ εμφανίζει αρκετά κενά στην άμυνα την ώρα που επιθετικά δείχνει ασταμάτητη.

Η «Βασίλισσα» δεν μπορεί να υποτιμηθεί
Δεν έχει αποδοθεί τυχαία ο εν λόγω χαρακτηρισμός στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Ισπανοί διαθέτουν, με διαφορά μάλιστα, την πιο επιτυχημένη ομάδα στο Champions League. Οχι μόνο επειδή έχουν κατακτήσει 12 φορές το τρόπαιο αλλά και γιατί φέτος στοχεύουν στην τρίτη διαδοχική στέψη τους. Πρόπερσι ξεπέρασαν το εμπόδιο της Ατλέτικο Μαδρίτης στα πέναλτι (1-1 κανονικός αγώνας, 5-3 πέν.) και πέρυσι διέσυραν τη Γιουβέντους (4-1). Αυτή θα είναι η 16η συμμετοχή τους σε τελικό.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, οι παίκτες του Ζινεντίν Ζιντάν έχουν μείνει μακριά από τον καλό εαυτό τους. Δυσκολεύτηκαν να αποκλείσουν τόσο τη Γιουβέντους (3-0, 1-3) όσο και τη Μπάγερν (2-1, 2-2) για να βρεθούν στο Κίεβο. Επιπλέον, δυο αποτυχίες μέτρησαν και στο εγχώριο πρωτάθλημα, κόντρα σε Σεβίλλη (2-3) και Βιγιαρεάλ (2-2), τερματίζοντας τελικά πίσω από τις Μπαρσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η μεγάλη επιστροφή της Λίβερπουλ
Μετά από απουσία 11 ετών, η ομάδα του μεγάλου λιμανιού επιστρέφει στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Σύμμαχός της είναι η παράδοση καθώς το 1981 αντιμετώπισε ξανά τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό, επικρατώντας με σκορ 1-0 στο «Παρκ ντε Πρενς» του Παρισιού.

 Κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, οι «κόκκινοι» σημείωσαν ορισμένα εντυπωσιακά αποτελέσματα, όπως το εκτός έδρας 5-0 επί της Πόρτο και το εντός έδρας 3-0 επί της Μάντσεστερ Σίτι. Επιπροσθέτως, ο τρόπος με τον οποίο η Λίβερπουλ προηγήθηκε 5-0 της Ρόμα στον πρώτο ημιτελικό ήταν πράγματι επιβλητικός. Η επιθετική τριπλέτα Μανέ – Σαλάχ – Φιρμίνο έκανε άνω-κάτω την άμυνα των Ιταλών, από δυο γκολ πέτυχε ο Αιγύπτιος και ο Βραζιλιάνος, ένα προσέθεσε ο Σενεγαλέζος.

 «Δεν υπάρχει πιο έμπειρη ομάδα από τη Ρεάλ Μαδρίτης όσον αφορά τους τελικούς του Champions League. Την τελευταία πενταετία έχουν τέσσερις συμμετοχές σε αυτούς και ο βασικός κορμός παραμένει αναλλοίωτος. Οι Ισπανοί ξέρουν τον τρόπο να παίζουν τέτοια παιχνίδια, εμείς όχι, ωστόσο ο ενθουσιασμός μας είναι τεράστιος. Είναι φυσικά ωραίο να παίρνεις μέρος σε έναν τελικό αλλά ακόμη καλύτερο να στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης» υποστήριξε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Τελευταία αποτελέσματα στο Champions League:
Ρεάλ – Μπάγερν        2-2 (Καρίμ Μπενζεμά δις σκόρερ)
Ρόμα – Λίβερπουλ     4-2 (Μανέ και Βέιναλντουμ τα γκολ των Αγγλων)

Μεταξύ τους παράδοση:
Ρεάλ – Λίβερπουλ     1-0
Λίβερπουλ – Ρεάλ     0-3
Λίβερπουλ – Ρεάλ     4-0
Ρεάλ – Λίβερπουλ     0-1
Λίβερπουλ – Ρεάλ     1-0

Σχολιάστε

X