Ρονάλντο εναντίον Σαλάχ: Μία σύγχρονη «Τιτανομαχία» στον τελικό του Champions League

Ρονάλντο εναντίον Σαλάχ: Μία σύγχρονη «Τιτανομαχία» στον τελικό του Champions League

Καθώς πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο την ημέρα έναρξης του τελικού του Champions League, τα βλέμματα είναι στραμμένα στους δυο μονομάχους. Πιο συγκεκριμένα, στα αστέρια τους που φιγουράρουν στην επίθεση, τον Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης και τον Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ.

Ο Πορτογάλος σταρ έχει ήδη στο παλμαρέ του τέσσερα Champions League, τρία με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ένα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στον αντίποδα, ο Αιγύπτιος αναζητά το παρθενικό του, ελπίζοντας να ολοκληρώσει μία φανταστική σεζόν για τον ίδιο με την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Σκοράρει σε τελικούς ο Ρονάλντο
Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έχει σημειώσει 44 γκολ σε 43 παιχνίδια με τη φανέλα της την τρέχουσα περίοδο, συμπεριλαμβανομένων 15 στη φετινή έκδοση του Champions League. Κατόρθωσε να σκοράρει σε 12 διαδοχικούς αγώνες, πετυχαίνοντας 22 γκολ το ίδιο διάστημα σε όλες τις διοργανώσεις. Είχε συνολικά 26 γκολ στην ισπανική La Liga. Κατά το παρελθόν, ο Πορτογάλος έχει βρει δίχτυα σε τρεις τελικούς Champions League, το 2008, αγωνιζόμενος με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και το 2014 και το 2017, με τη Ρεάλ, απέναντι σε Ατλέτικο και Γιουβέντους, αντίστοιχα.

«Θέλουμε να γράψουμε ιστορία κατακτώντας τρία διαδοχικά Champions League, διψάμε για τη διάκριση. Τέτοιες βραδιές σου μένουν αξέχαστες και επιβάλλεται να δώσεις μάχη για να επικρατήσεις των αντιπάλων σου. Το να είσαι μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης είναι σπουδαίο και πρέπει να μάθεις να παίζεις υπό πίεση. Θα επιδιώξω να βρεθώ στο 100% το Σάββατο για να βοηθήσω την ομάδα μου να σηκώσει το τρόπαιο» δήλωσε ο Ρονάλντο.

Να γράψει ιστορία ο Σαλάχ
Ελάχιστοι περίμεναν ότι ο Αιγύπτιος θα είχε φθάσει λίγο πριν από την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν να έχει πετύχει 44 γκολ σε 51 παιχνίδια με τη Λίβερπουλ. Οι αριθμοί τα λένε όλα: 32 γκολ σε επίπεδο Premier League, επίδοση που είναι η δεύτερη καλύτερη από την ίδρυση της λίγκας το 1992 και 10 γκολ στο Champions League, πίσω μόνο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι ενώ στη Ρεάλ όλοι παίζουν για τον Ρονάλντο, στη Λίβερπουλ η ομαδικότητα είναι εμφανής και μέσω αυτής ξεχώρισε ο Σαλάχ που μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τους συμπαίκτες του. «Αν δείτε την ομάδα μας και την εξέλιξή της από την αρχή της περιόδου μέχρι τώρα, θα αντιληφθείτε πόσο έχουμε βελτιωθεί αυτό το διάστημα. Για μένα κάθε αγώνας είναι σημαντικός και στοχεύω σε νίκη. Γνωρίζω τι σημαίνει για τον κόσμο της Λίβερπουλ αυτός ο τελικός και επιθυμώ να τα δώσω όλα για να στεφθούμε πρωταθλητές Ευρώπης» υποστήριξε ο Σαλάχ στο επίσημο κανάλι της αγγλικής ομάδας.

Σχολιάστε

X