Ρεάλ – Λίβερπουλ: Ενας δίκαιος τελικός Champions League

Ρεάλ – Λίβερπουλ: Ενας δίκαιος τελικός Champions League

Οι αριθμοί δείχνουν ότι δίκαια έφτασαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ η Ρεάλ Μαδρίτης και η Λίβερπουλ.

Μπορεί η Λίβερπουλ να προκρίθηκε με συνολικό σκορ 7-6 απέναντι στη Ρόμα, αλλά η εμφάνισή της στο 5-2 του πρώτου αγώνα ήταν μία από τις καλύτερες της σεζόν. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπορεί να μην είναι η πιο σταθερή αμυντικά, αλλά επιθετικά είναι πολύ ισχυρή και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη Ρεάλ.

Για το τρίτο στη σειρά η Ρεάλ
Αντικειμενικά, είναι ανόητο να υποτιμήσεις τη Ρεάλ Μαδρίτης, όταν έχει πάρει ήδη δύο σερί Τσάμπιονς Λιγκ και πάει για τρίτο στη σειρά. Οι Ισπανοί ήταν εξαιρετικοί στον περσινό τελικό της διοργάνωσης, όταν επικράτησαν 4-1 της Γιουβέντους στο Κάρντιφ και έφτασαν τις συνολικά 12 κατακτήσεις, πέντε περισσότερες από τον δεύτερο στη σχετική λίστα (Μίλαν). Φέτος, οι δύο νίκες επί της Παρί Σεν Ζερμέν στην πρώτη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης ήταν μόνο η αρχή. Ακολούθησε ένα επιβλητικό 3-0 επί της Γιουβέντους στην Ιταλία, όπου η ομάδα του Ζιντάν έδειξε αποφασισμένη και φέτος να φτάσει ως το τέλος.

Βέβαια, χρειάστηκε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στις καθυστερήσεις της ρεβάνς της Μαδρίτης για να πάρει την πρόκριση και να επιβληθεί στη συνέχεια της Μπάγερν, στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Επικράτησε 2-1 στο Μόναχο και παρά τις δυσκολίες της ρεβάνς, με το 2-2 πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Νόμιμο στοίχημα με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις!

Η Λίβερπουλ θα επιχειρήσει να σπάσει την αυτοκρατορία της Ρεάλ στον πρώτο της τελικό Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 11 χρόνια. Εχει ήδη κατακτήσει πέντε φορές το τρόπαιο και μάλιστα, μία από αυτές  κόντρα στη Ρεάλ, το 1981 (με σκορ 1-0). Φέτος, οι «ρεντς» πραγματοποίησαν ορισμένες εξαιρετικές εμφανίσεις, όπως ήταν το εκτός έδρας 5-1 επί της Πόρτο και το 3-0 επί της Μάντσεστερ Σίτι στις νοκ άουτ φάσεις της διοργάνωσης.

Επίσης, εντυπωσιακό ήταν το 5-0 με το οποίο προηγήθηκε της Ρόμα στον πρώτο ημιτελικό, πριν οι Ιταλοί μειώσουν σε 5-2. Και τα 5 γκολ τα σημείωσαν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της σεζόν, ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο Ρομπέρτο Φιρμίνο και ο Σάντιο Μανέ. Τα 2 γκολ που δέχθηκε στο πρώτο ματς αλλά και η ήττα με 4-2 στη Ρώμη, φανερώνουν τα αμυντικά προβλήματα που παρουσιάζει η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

«Καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι πιο έμπειρη σ’ αυτή τη διοργάνωση από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Εφτασαν στον τελικό τα 4 από τα 5 τελευταία χρόνια και εξακολουθούν να είναι σχεδόν η ίδια ομάδα. Είναι έμπειροι, εμείς όχι τόσο, αλλά είμαστε σε καλή κατάσταση. Είναι τρομερό ότι φτάσαμε στον τελικό, θα είναι ακόμα περισσότερο αν κατακτήσουμε και το τρόπαιο», δήλωσε ο Κλοπ.

 

Επιπλέον στατιστικά
Τελευταίο τους παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ:
Ρεάλ – Μπάγερν 2-2 (δύο γκολ ο Μπενζεμά)
Ρόμα – Λίβερπουλ 4-2 (ένα γκολ ο Μανέ και ένα ο Βαϊνάλντουμ)

Παράδοση
Ρεάλ – Λίβερπουλ 1-0
Λίβερπουλ – Ρεάλ 0-3
Λίβερπουλ – Ρεάλ 4-0
Ρεάλ – Λίβερπουλ 0-1
Λίβερπουλ – Ρεάλ 1-0

* Τα παίγνια επιτρέπονται σε άτομα άνω των 21. Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Υπάρχει κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας 210 9237777. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Σχολιάστε

X