Ίντερ - Μίλαν: Ενα... international ντέρμπι στο Σαν Σίρο!

Ίντερ – Μίλαν: Ενα… international ντέρμπι στο Σαν Σίρο!

Το ντέρμπι της Serie A, ανάμεσα στην Ίντερ και τη Μίλαν παραμένει από τα κορυφαία της Ευρώπης, έχοντας κάλυψη σε περισσότερα από 100 κανάλια. Το μεγάλο παιχνίδι του Σαββάτου στο Σαν Σίρο αναγκαστικά θα παιχθεί σε μία πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας. Η Ίντερ και η Μίλαν το Σάββατο θα μπουν για να παίξουν σε ένα άδειο γήπεδο. Ίσως και να ξεχάσουν ότι είναι αυτό το ιστορικό γήπεδο. Ένα ματς όπου τόσος πολύς κόσμος θα θελει να είναι εκεί αλλά δεν θα μπορεί. Το ντέρμπι του Μιλάνου όμως παραμένει τεράστιο.

Ένα ποδοσφαιρικό show για την πόλη και τον πλανήτη. Η τεράστια απήχηση που υπάρχει με την πολύ μεγάλη τηλεοπτική κάλυψη αλλά και τόσες χώρες να εκπροσωπούνται στο γήπεδο. Χώρες από τη Νορβηγία μέχρι το Μαρόκο. Μια Βαβέλ πολιτισμών και γλωσσών που θα… ξεδιπλωθεί στο γήπεδο. Ο Covid-19 βέβαια με τις οκτώ περιπτώσεις παικτών που βρέθηκαν θετικοί και μπήκαν καραντίνα συνεχίζει να δείχνει την παρουσία του.

Τα social media έχουν ήδη πάρει… φωτιά για την επάνοδο του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς από τον κορονοϊό. Από το ‘Ibra Hulk‘ μέχρι κάθε άλλη ιδέα. Ο Βραζιλιάνος Ντουάρτε, ο Σλοβάκος Σκρίνιαρ, οι Ιταλοί Μπαστόνια, Γκάμπια και Γκαλιαρντίνι και ο Βέλγος Ναϊγκολάν θα είναι εκτός λόγω του κορονοϊού, όπως και ο Ρουμάνος Ράντου.

Η πανδημία έχει κάνει αυτό το ντέρμπι λιγότερο… διεθνές. Γεωπολιτικά εάν το δει κανείς βέβαια, είναι. Από τη μία η Ίντερ με την κινέζικη Suning Holdings Group να κατέχει το πλειοψηφικό της πακέτο μετοχών και από την άλλη η Μίλαν, με το αμερικάνικο fund της Elliott Management Corporation.

Η Suning έχει δώσει άλλον… αέρα στην Ίντερ και η Elliott έχει βοηθήσει να επανέλθει το πρεστίζ στη Μίλαν. Οι δύο ομάδες του Μιλάνο περιμένουν ένα νέο γήπεδο, το οποίο θα αλλάξει την ιστορία τους. Η Ίντερ έχει παίκτες από 14 διαφορετικές χώρες στο ρόστερ της και η Μίλαν 16. Στο σύνολο τα έθνη που εκπροσωπούνται είναι 24, αλλά το ιταλικό στοιχείο αντέχει ακόμα.

Ίντερ – Μίλαν, το βάρος στο ιταλικό στοιχείο!
Οι Νερατζούρι από την περασμένη αγωνιστική περίοδο έχουν δουλέψει σκληρά ώστε να ενδυναμώσουν το ιταλικό στοιχείο στον σύλλογο. Η Ίντερ, που έχει και τον Γιανγκ με πρόβλημα κορονοϊού, έχει τουλάχιστον 10 Ιταλούς στο δυναμικό της ενώ η Μίλαν ποντάρει σε νεαρούς Ιταλούς όπως ο Κολόμπο και ο Μαλντίνι.

Η Μίλαν έχει ενισχυθεί και με τον Τονάλι ενώ η Ίντερ έχει εκτός από τον Μπαρέλα παίκτες όπως οι Γκαλιαρντίνι και Μπαστόνι. Στους πάγκους και οι δύο ομάδες μιλάνε ιταλικά. Ο Κόντε στην Ίντερ και ο Πιόλι στη Μίλαν. Διαφορετικό στιλ αλλά ίδιος στόχος.

Σε Ίντερ και Μίλαν οι προσδοκίες είναι πάντα θέαμα και γκολ ειδικά σε τέτοιους αγώνες. Και φυσικά η προσδοκία είναι από χαφ όπως ο Κέσι ή φορ όπως ο Λουκάκου. Το ντέρμπι αυτό είναι ιταλικό αλλά έχει και κοσμοπολίτικο αέρα. Αφορά όλον τον πλανήτη.

Ο Λουκάκου και ο Ιμπρα είναι σαν… ροκ σταρς. Όμως έχουν πάντα στις… καρδιές τους τις γειτονιές τους στο Μόλενμπεεκ και το Ρόσενγκααρντ σε Βέλγιο και Σουηδία αντίστοιχα. Εάν συναντήσει έναν φίλο του πριν το ματς θα έχει να του πει για το Βέλγιο, το ποδόσφαιρο της χώρας και την Άντερλεχτ.

Ο Ζλάταν δεν ξεχνάει ότι ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Σουηδία αλλά έχει και τη 2η πατρίδα του τη Βοσνία. Ο Τσαλχάνογλου μεγάλωσε στη Γερμανία αλλά με περηφάνεια δηλώνει Τούρκος. Υπάρχει και η τρομερή περίπτωση του Μπραχίμ Ντίαθ της Μίλαν.

Με γιαγιά από το Μαρόκο και πατέρα από τη Μελίγια, παράλια πόλη στη βόρεια ακτή της Αφρικής και ισπανικό έδαφος, ο οποίος διάλεξε να παίξει με την Ισπανία. Ο Ασράφ Χακίμι γεννήθηκε στη Μαδρίτη αλλά στο γήπεδο έχει πάντα μαζί του τα χρώματα της χώρας των γονιών του, που είναι το Μαρόκο. Ο Ισμαέλ Μπενασέρ έχει την καρδιά του σε τρία… μέρη χωρισμένη. Γεννήθηκε στην γαλλική πόλη Αρλ από πατέρα από το Μαρόκο και μητέρα από την Αλγερία. Έπαιξε στην Εθνική Γαλλίας U18 αλλά τώρα φοράει με περηφάνεια το εθνόσημο της Αλγερίας.

Υπήρχε περίοδος που το Superclasico της Ίντερ με τη Μίλαν ήταν σα ντέρμπι της Λατινικής Αμερικής. Με παίκτες όπως ο εμβληματικός Ζανέτι εναντίον του Κακά. Σήμερα δεν υπάρχει τέτοιο έντονο στοιχείο. Η Μίλαν για 22 χρόνια δεν είχε παίξει ποτέ ντέρμπι χωρίς κανέναν παίκτη από Λατινική Αμερική.

Η Ίντερ παραμένει πιστή στην παράδοσή της με παίκτες της Αλμπισελέστε, έχοντας τον Λαουτάρο Μαρτίνες. Δοκίμασε φέτος να πάρει και τον Μέσι στο Μιλάνο. Η Ίντερ έχει το στοιχείο από τη Χιλή με τον Αλέξις Σάντσες και τον Αρτούρο Βιδάλ.

Τα Βαλκάνια όμως έχουν έντονο το… αποτύπωμά τους στο ντέρμπι. Τρεις Κροάτες, οι Πέρισιτς, Μπρόζοβιτς και Ρέμπιτς, ένας Βόσνιος, ο Κρούνιτς, ένας Σλοβένος, ο Χαντάνοβιτς και δύο Σέρβοι, οι Κολάροφ και Στάνκοβιτς.

Για το σκανδιναβικό στοιχείο υπάρχουν οι Έρικσεν και Κιάερ στο δικό του ντέρμπι της Δανίας. Ο Ίμπρα φυσικά εκπροσωπώντας τη Σουηδία και ο Χάουγκε τη Νορβηγία. Ο
Ραφαέλ Λεάο προσθέτει το πορτογαλικό στοιχείο. Όλα αυτά μπορεί να μην φτάσουν στο… παγωμένο και άδειο Σαν Σίρο όμως όλος ο κόσμος θα έχει τα μάτια του στραμμένα σε αυτούς τους παίκτες και σε αυτό το μεγάλο ντέρμπι.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Serie A με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X