Σουτ... καραβολίδα! Τα πιο «δυνατά» πόδια που είδαμε ποτέ! (Poll)

Σουτ… καραβολίδα! Τα πιο «δυνατά» πόδια που είδαμε ποτέ! (Poll)

Το σουτ τηλεφώνημα ξέρουμε ότι είναι «Το σουτ που ο τερματοφύλακας πρέπει να το περιμένει, γιατί ο παίχτης, του έχει προηγουμένως τηλεφωνήσει». Η καραβολίδα; «Το σουτ που ο αντίπαλος γκολκίπερ… προσεύχεται να μην πάει στην εστία του». Αλλωστε, όταν το πόδι γίνεται εκτοξευτήρας, τότε το αποτέλεσμα αναμένεται… εντυπωσιακό!  Κούμαν, Κάρλος, Πογκμπά, Ζλάταν, Τζέραρντ, Αντριάνο έγραψαν τη δική τους ιστορία και τρόμαξαν δεκάδες αντίπαλους γκολκίπερ!

Ρομπέρτο Κάρλος

Το πόδι του… φονικό όπλο! Ο Βραζιλιάνος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Βραζιλίας, υπήρξε ένα από τα καλύτερα μπακ στον κόσμο, ενώ συμπεριλαμβάνεται στους κορυφαίους εκτελεστές. Η ταχύτητα που έπιαναν τα σουτ που επιχειρούσε προκαλούσε τρόμο στους αντιπάλους. Μπορούσε να σουτάρει από οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου και να πετύχει γκολ μοναδικά. Όπως αυτό κόντρα στην εθνική Γαλλίας το 1997. Δύναμη και καμπύλη εξωπραγματική, το σουτ έπιασε ταχύτητα 138 Km/h και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Φαμπιάν Μπαρτέζ. Ήταν ένα από τα κορυφαία φάουλ που έχουν δει τα μάτια μας στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Το γκολ του έγινε αντικείμενο πειραμάτων από φυσικούς. Βρίσκεται στη 10αδα των αμυντικών σκόρερ με 113 γκολ.

Αντριάνο

Στο peak του, ο Βραζιλιάνος σταρ έμοιαζε ανίκητος. Eίχε ένα μαγικό τρόπο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Aπίστευτη δύναμη κι ένα σουτ που ζήλευαν πολλοί! Ο «Αυτοκράτορας» ήξερε να κάνει δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων και να εκτελεί από παντού. Σα να είχε… εκτοξευτήρα στα πόδια. Κανείς δεν θα ξεχάσει το απίθανο, το τρομερό του φάουλ σε ματς κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου. Η σουτάρα που εκτόξευσε δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον Κασίγιας και η εκτέλεσή του πέρασε στην ιστορία ως μια από τις ωραιότερες. Μπορεί η καριέρα του να είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, όμως ο Αντριάνο φρόντισε να βάλει τη σφραγίδα του ως ένα από τα πιο δυνατά πόδια στον κόσμο!

Ζουνίνιο

Τι να πει κανείς γι αυτόν τον παίκτη, που έβρισκε όλους τους τρόπους, πιθανούς και απίθανους, να στείλει τη μπάλα στην εστία; Ήταν «μάγος». Από τους καλύτερους εκτελεστές στημένων φάσεων μακρινής απόστασης που έχουν περάσει… Ο Ζουνίνιο έχει εύκολα ένα top 10 μόνος του, αν και στο μυαλό μας έχει μπει και δεν… ξεκολλά με τίποτα η φαουλάρα στο ματς με τη Μπάγερν Μονάχου το 2004 για το Champions League. Ένα από τα πιο θεαματικά γκολ ever από εκτέλεση φάουλ, με τον μάγο της Λυών να αφήνει «άγαλμα» τον Όλιβερ Καν. O Zουνίνιο είχε τον τρόπο να εκτελεί από οποιοδήποτε μέρος του γηπέδου, είχε απίθανη τεχνική κατάρτιση, αλλά και πόδι… όπλο!

Ρόναλντ Κούμαν

Είχε την τέχνη του σκόρερ, το πιο δυνατό πόδι, κάθε του εκτέλεση και μια μεγάλη στιγμή. Βολίδες, κεραυνοί έφευγαν από τα πόδια του κι έκαναν δύσκολη τη ζωή κάθε αντίπαλου τερματοφύλακα. Ο Ρόναλντ Κούμαν πέτυχε 207 γκολ στην καριέρα του, κάτι που δεν έχει πετύχει κανείς άλλος αμυντικός. Είχε πετύχει 27 τέρματα σε μια σεζόν με την PSV, όλα με σουτ, φάουλ και πέναλτι. Το σουτ που έγραψε ιστορία ήρθε κόντρα στη Σαμπντόρια το 1992, δίνοντας έτσι στους Μπλαουγκράνα το ευρωπαϊκό κύπελλο.

Nτέιβιντ Μπέκαμ

Ποιος μπορεί να περιγράψει με ακρίβεια τις εκτελέσεις φάουλ του Μπέκαμ;. Ηξερε όσο ελάχιστοι στον ποδοσφαιρικό πλανήτη να στέλνει τη μπάλα ακριβώς εκεί που έπρεπε. Πόδι – μοιρογνωμόνιο, σπάνιο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Απίστευτη τεχνική, αλλά και σουτ… δυναμίτης. Εξυπνάδα σε συνδυασμό με τεχνική και το αποτέλεσμα ιδανικό, το οποίο γινόταν τέλειο όταν έβαζε την απαιτούμενη δύναμη. Η φαουλάρα του το 1998, στο ματς της Γιουνάιτεντ κόντρα στη Μπαρτσελόνα για το Champions League, αποτύπωσε το μεγαλείο του. Ο σταρ της Μάντσεστερ, μέσα στο Ναό του Ολντ Tράφορντ, έβαλε τη δική του σφραγίδα. Βολίδες, καραβολίδες, πλασέ, απ΄ όλα είχε το μενού του κορυφαίου σπεσιαλίστα.

Xoυλκ

Βραζιλιάνος; Ναι. Αριστεροπόδαρος; Ναι. Ο Χουλκ όταν είχε τη μπάλα στο αριστερό ήξερες ότι κάτι καλό θα συμβεί. Σε όλη την καριέρα ήξερε πως να σκίζει τα αντίπαλα δίχτυα, ευλογημένος με έναν εκτοξευτή πυραύλων στον αριστερό του. Κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα με την Πόρτο πριν μετακομίσει στην Αγία Πετρούπολη και τη Ζενίτ. Του έλειψε η συνέπεια, αλλά δεν πέρασαν πολλοί από τα ευρωπαϊκά γήπεδα με αυτό το φαρμακερό σουτ. Δεν θα ξεχάσει ποτέ τη ρουκέτα κόντρα στη Μπενφίκα. Ο Χουλκ πήρε την μπάλα στα δεξιά, βρήκε ελάχιστο χώρο και… μπουμ! Παρά το γεγονός ότι η γωνία ήταν δύσκολη, το σουτ του δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αρτούρ. Η ταχύτητα μετρήθηκε στα 67 μίλια ανά ώρα! Εμείς πάλι, δεν θα ξεχάσουμε όταν έσκασε τη μπάλα σε προπόνηση!

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Πρόκεiται για έναν τύπο ποδοσφαιριστή προικισμένο με πολλά χαρίσματα. Ένα από αυτά: ο… κεραυνός που έχει για σουτ. Η αθλητικότητα του Ίμπρα του επιτρέπει να μην φοβάται την απόσταση από την εστία, αφού με δύναμη στο φουλ μπορεί να τινάξει τα αντίπαλα δίχτυα. Τα παραδείγματα πολλά και άφθονα. Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Αγγλία, όλες οι χώρες και τα κορυφαία πρωταθλήματα έχουν γοητευτεί από το φονικό σουτ του Σουηδού, ο οποίος σε κάθε περίσταση και υπό κάθε συνθήκη δεν σταματά να σκοράρει.

Άριεν Ρόμπεν

Μια κίνηση – σήμα κατατεθέν! Προσποίηση με κατεύθυνση προς τον άξονα, φαρμακερό αριστερό και η μπάλα στα πλεκτό. Μια συνταγή που λειτουργούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του Άριεν Ρόμπεν, ο οποίος ωστόσο είχε και το μυστικό συστατικό για να καταστήσει αυτή την ενέργεια εντυπωσιακή, μα συνάμα αποτελεσματική. Ο Ολλανδός είχε δυνατά πόδια, δεν φοβόταν να τα χρησιμοποιήσει και τα αναρίθμητα γκολ που έχει πετύχει εκτός περιοχής αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Στίβεν Τζέραρντ

Η γκολάρα απέναντι στον Ολυμπιακό στο Champions League πίσω στο 2005 αποτελεί απλώς μια σταγόνα στον ωκεανό. Ο Άγγλος άλλωστε το είχε κάνει… συνήθεια. Να σκοράρει δηλαδή χάρη στο τρομακτικά δυναμικό του σουτ που δεν «ένιωθε» από αποστάσεις. Τα highlights της καριέρας του μιλούν από μόνα τους. Ο… αιώνιος αρχηγός της Λίβερπουλ πάντα κρατούσε σαν άλλο άσο στο μανίκι μια οβίδα που θα μπορούσε να τινάξει τα αντίπαλα δίχτυα και να βάλει την ομάδα του μπροστά από το πουθενά. Ένα χαρακτηριστικό που βοηθούσε για χρόνια τη Λίβερπουλ να είναι επικίνδυνη και έξω από την περιοχή, καθώς ο αντίπαλος δεν μπορούσε να μείνει ποτέ ήρεμος με τα φονικά σουτ του πρώην Άγγλου χαφ.

Πολ Σκόουλς

«Ημασταν στην προπόνηση. Ως συνήθως έκανα τα δικά μου κολπάκια, τα οποία ελάχιστοι μπορούν να κάνουν. Τα έδειχνα στον Σκόουλς που κοιτούσε ατάραχος. Οταν τελείωσα, εκείνος πήρε την μπάλα, μου έδειξε ένα δεντράκι στα 50 μέτρα απόσταση και μου είπε: “Θα το πετύχω με το πρώτο χτύπημα”. Σούταρε και πέτυχε το δέντρο για πλάκα. Μου ζήτησε να κάνω το ίδιο.

Προσπάθησα 10 φορές και εκνευρισμένος το παράτησα. Χαμογέλασε ψυχρά και έφυγε δίχως να πει κάτι» τόνιζε ο Ρονάλντο για τον Πολ Σκόουλς, τον ευφυέστατο σταρ της Γιουνάιτεντ, ο οποίος είχε ένα από τα πιο δυνατά πόδια στην Premier League. Τεχνίτης, πανέξυπνος, με τέλειες κινήσεις και πάσες στους κλειστούς χώρους και την ίδια στιγμή στο ανοικτό γήπεδο. Υπέροχος σκόρερ με λόμπες και ξερές βολίδες από τα 30 μέτρα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις | Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

Σχολιάστε

X