Super League 1 2021-22: Αρχισε η αντίστροφη για την πρεμιέρα!

Super League 1 2021-22: Αρχισε η αντίστροφη για την πρεμιέρα!

H αντίστροφη μέτρηση άρχισε και η Super League 1 σε 20 ημέρες μπαίνει στον μαραθώνιο έτοιμη να προσφέρει συγκινήσεις. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Άρης είναι έτοιμοι για μονομαχία διαρκείας με στόχο την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Με το αριστερό στη νέα σεζόν μπήκε η Ένωση, αλλά και ο Άρης, έπειτα τους ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς τους, ενώ Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ καλούνται να δώσουν τις μάχες τους για παρουσία στους ομίλους.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις Super League εδώ!

Η κλήρωση και τα ντέρμπι της Super League 1

H κλήρωση της Super League 1 έφερε εντός έδρας ματς για τους «μεγάλους», αλλά χωρίς ντέρμπι. Βέβαια, το πρώτο μεγάλο παιχνίδι θα το δούμε μόλις στην 3η στροφή, όπου ο Άρης θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη, ενώ το αιώνιο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό θα γίνει το διήμερο 25-26 Σεπτεμβρίου στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Αναλυτικά τα ντέρμπι του φετινού μαραθωνίου

3η αγωνιστική (11-12/9)

Άρης – Παναθηναϊκός

4η Αγωνιστική (18-19/9)

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

5η Αγωνιστική (25-26/9)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

7η Αγωνιστική (16-17/10)

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

8η Αγωνιστική (23-24/10)

ΑΕΚ – Άρης

9η Αγωνιστική (30-31/10)

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

10η Αγωνιστική (6-7/11)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός

11η Αγωνιστική (20-21/11)

ΠΑΟΚ – Άρης

12η Αγωνιστική (27-28/11)

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

13η Αγωνιστική (4-5/12)

Ολυμπιακός – Άρης

16η Αγωνιστική (18-19/12)

Παναθηναϊκός – Άρης

17η Αγωνιστική (5-6/1)

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

18η Αγωνιστική (8-9/1)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

20η Αγωνιστική (22-23/1)

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

21η Αγωνιστική (29-30/1)

Άρης – ΑΕΚ

22η Αγωνιστική (5-6/2)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

23η Αγωνιστική (12-13/2)

Ολυμπιακός – ΑΕΚ

24η Αγωνιστική (19-20/2)

Άρης – ΠΑΟΚ

25η Αγωνιστική (26-27/2)

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

26η Αγωνιστική (5-6/3)

Άρης – Ολυμπιακός

Οι ομάδες για τη σεζόν 2021-22

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός εξασφάλισε τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκούς ομίλους, ωστόσο το όνειρό του είναι η συμμετοχή στο Champions League. Οι Πειραιώτες στάθηκαν άτυχοι με το… καλημέρα της σεζόν χάνοντας με σοβαρό τραυματισμό τον Φορτούνη, ενώ δεν μπορούν να υπολογίζουν μέχρι την έναρξη της Super League 1 στον Τικίνιο, ο οποίος ήρθε στον Πειραιά για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη γραμμή κρούσης. Ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει στην απόκτηση των Τικίνιο, Πιερ Κούντε κι έκανε δικό του έναν από τους καλύτερους γκολκίπερ του Euro 2020, τον Τόμας Βατσλίκ. Ανακοίνωσε τους Αλγκασίμ Μπα και Αγκιμπού Καμαρά, ενώ παραχώρησε τον Ζοζέ Σα στη Γουλβς. Τα μεταγραφικά κομμάτια του παζλ δεν έχουν συμπληρωθεί, οι Πειραιώτες είναι μια ανάσα από τον εξαιρετικό εξτρέμ, Ονιεκούρου, ενώ αναζητούν παίκτες στα μπακ.

Ο ΠΑΟΚ αναζητά την επιστροφή του στην κορυφή της Super League 1 και η επιστροφή του κόουτς, Ραζβάν Λουτσέσκου σκόρπισε ενθουσιασμό. Χαμόγελα έχει φέρει και η εικόνα των φιλικών, με τον «Δικέφαλο» να τα δίνει όλα για την παρουσία του στους ομίλους του Conference League. Eχει μπει δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι, απέκτησε τον Λούκας Τέιλορ, αντικατέστησε τον Κρέμντσικ με τον Νέλσον Ολιβέιρα, ενώ πήρε τον έμπειρο Σλοβένο Γιασμίν Κούρτιτς. Παράλληλα, είναι κοντά στον έμπειρο και με τεράστιες παραστάσεις, Τζιοβίνκο.

Η ΑΕΚ καλείται να διαχειριστεί σε πρώτη φάση τον αποκλεισμό – σοκ από τη Βελέζ, μιας και ο πρωταρχικός στόχος ήταν η πρόκριση στους ομίλους. Η Ενωση
απέκτησε τους Τσίτσαν Στάνκοβιτς, Σίμο Μήτογλου, Γιώργο Τζαβέλλα και Νταμιέν λε Ταλέκ, έφερε πίσω τον Σέρχιο Αραούχο και τον Όγκνιεν Βράνιες και προχώρησε στην πώληση του Νεντελτσεάρου στην Κροτόνε, ενώ παρελθόν αποτελεί και ο Τσιγκρίνσκι Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς τόνισε πως «Είμαι αποφασισμένος να κάνουμε τα πάντα για να τους δώσουμε χαρά στο πρωτάθλημα» και σίγουρα μέχρι την έναρξη της σεζόν θα δούμε κι άλλες αλλαγές.

Ο Άρης βρέθηκε μια ανάσα από μεγάλη ανατροπή, ωστόσο στο 120′ η Αστάνα τον «πλήγωσε» και τον άφησε δεύτερη διαδοχική χρονιά εκτός ομίλων. Πολλές οι αλλαγές στο κίτρινο ρόστερ, μιας και αποκτήθηκαν καλοί παίκτες όπως οι: Χαΐροβιτς, Ντένις, Εντιαγέ, Φαμπιάνο, Λόπεθ, ενώ όλοι περιμένουν με αγωνία την έλευση του εκρηκτικού Ιτούρμπε. Μετά τον αποκλεισμό, ο Ακης Μάντζιος καλείται να «κολλήσει» τα κομμάτια του παζλ ιδανικά, ώστε ο Άρης να παρουσιαστεί έτοιμος για τη νέα σεζόν.

Με νέο προπονητή ο Παναθηναϊκός και μοναδικό στόχο την επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει δύσκολο έργο και η εικόνα των φιλικών αποτυπώνει τα εμπόδια που καλείται να ξεπεράσει. Κώτσιρας, Πέρεθ και Σάρλια βελτιώνουν τους «πράσινους» ανασταλτικά, ωστόσο το ρόστερ έχει ακόμα ανάγκες και ο Παναθηναϊκός καλείται άμεσα να τις καλύψει. Οι «πράσινοι» βρίσκονται ακόμη στη φάση της κατανόησης των αλλαγών που φέρνει ο Γιοβάνοβιτς στο αγωνιστικό μοντέλο της ομάδας.

Ξεχωρίζουν οι κινήσεις που έχει κάνει ο Ατρόμητος, καθώς απέκτησε τους Κλωναρίδη, Κουλούρη, Μπεντινέλι, ενώ Ιωνικός και Βόλος έχουν προχωρήσει κι εκείνοι σε πολλές μεταγραφικές κινήσεις. Ο Αστέρας Τρίπολης επιμένει… ισπανικά με τους Μπενίτο, Σανταφέ, Καρμόνα, Ατιένθα, ενώ ο ΟΦΗ έχει ενισχυθεί ήδη με τους Πασαλίδη, Φαν Ντούινεν, Τοράλ, Επασί και Καμάου. Πολλές αλλαγές και για τον Παναιτωλικό του Αναστασίου, ο οποίος δε θέλει να μπλέξει ξανά σε μπελάδες. Ροντρίγκες, Κορνίλιους, Λούι, Βργκοτς, Χουχούνης ενισχύουν αρκετά τους Αγρινιώτες. Ο ΠΑΣ δεν άλλαξε πολλά στο ρόστερ του, όμως απομένει να δούμε πως θα επηρεάσει η αποχώρηση του Γιαννίκη και η έλευση του Μεταξά. Ο Μιχάλης Γρηγορίου έμεινε στον πάγκο της Λαμίας και ο πρωτεργάτης της περσινής παραμονής «χτίζει» με ηρεμία το πλάνο, το οποίο δεν έχει πολλές αλλαγές. Ο Γιάννης Πετράκης στο τιμόνι του Απόλλωνα, ο οποίος άλλαξε πάρα πολλά στο φετινό ρόστερ και ήδη γεμίζει «τρύπες».

Σχολιάστε

X