Πολωνία – Πορτογαλία: Ταξίδι χωρίς Κριστιάνο Ρονάλντο

Πολωνία – Πορτογαλία: Ταξίδι χωρίς Κριστιάνο Ρονάλντο

 

Για τη 2η αγωνιστική της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA, το Nations League, η Πορτογαλία ταξίδεψε στο Χορζόφ της Πολωνίας χωρίς το μεγάλο «αστέρι» της, τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Πολωνία και Πορτογαλία διασταυρώνουν τα ξίφη τους στις 21:45 της Πέμπτης στο «Σταντιόν Σλάσκι», με τους φιλοξενούμενους να ξεκινούν με νίκη τον 3ο όμιλο του πρώτου ομίλου (1-0 την Ιταλία) και τους γηπεδούχους με ισόπαλο 1-1 στην έδρα των «Ατζούρι».

Μπορεί και χωρίς αυτόν…

Στην πρεμιέρα των ομίλων του Nations League, η Πορτογαλία στο «Ντα Λουζ» της Λισσαβόνας αγωνίστηκε δίχως τον Κριστιάνο Ρονάλντο κόντρα στην Ιταλία και όμως έδειξε ορεξάτη, ικανοποίησε από την παραγωγή φάσεων, παρότι επικράτησε μόλις 1-0 της Ιταλίας. Ο φορμαρισμένος Αντρέ Σίλβα της Σεβίλλης ήταν ο σκόρερ της αναμέτρησης, με τον 22χρονο επιθετικό να ηγείται ξανά της επιθετικής αιχμής και στην Πολωνία.

Το ζητούμενο για το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος ήταν πως τα κατάφερε δίχως το μεγάλο «αστέρι» της, την ώρα που άπαντες θεωρούσαν ότι ο νυν παίκτης της Γιουβέντους είναι η μοναδική απειλή της Πορτογαλίας. Ο 33χρονος μεσοεπιθετικός τόσο στο παιχνίδι με την Ιταλία, όσο και στα ματς με Πολωνία απόψε (11/10) και στο φιλικό με την Σκωτία την Κυριακή (14/10) έμεινε εκτός αποστολής έπειτα από απόφαση του Φερνάντο Σάντος και όχι λόγω τραυματισμού ή τιμωρίας.

Ο έμπειρος προπονητής, ο οποίος την Τετάρτη (10/10) έγινε 64 ετών «έκοψε» από την αποστολή για τα διπλά παιχνίδια και τους Γκερέιρο (μπακ), Ζέλσον Μαρτίνς (εξτρέμ) και Ρόνι Λόπες (φορ). Νέα πρόσωπα με το εθνόσημο οι Ροντρίγκες (μπακ), Ντανίλο (χαφ), Εντερ (φορ) και Ελντερ Κόστα (φορ).

Ο 100άρης Λεβαντόφσκι!

Ιδιαίτερο βράδυ για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι η 11η Οκτωβρίου, αφού ο έμπειρος επιθετικός είναι έτοιμος να συμπληρώνει 100 συμμετοχές με το εθνόσημο της Πολωνίας. Είναι ο πρώτος με διαφορά από τον δεύτερο εν ενεργεία ποδοσφαιριστή της χώρας στον πίνακα των σκόρερ, ο φορ της Μπάγερν Μονάχου έχει βάλει πλώρη προς την πρωτιά και στις συμμετοχές. Σε έναν πίνακα, όπου απόψε σε περίπτωση που αγωνιστεί ο Γιάκουμπ Μπλατσικόφσκι, θα περάσει στην κορυφή με 103 συμμετοχές, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Μίκαλ Ζεβλάκοφ.

Μετά την αποτυχία του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήρθε και η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, με τον Γιέρζι Μπρέζεκ να αναλαμβάνει τα ηνία της Εθνικής Πολωνίας. Με τον 47χρονο τεχνικό στον πάγκο, η Πολωνία σε δύο αναμετρήσεις στο Nations League και σε φιλικό απέσπασε δύο ισοπαλίες. Τόσο στην έδρα της Ιταλίας (1-1) για το Nations League, όσο και εντός έδρας στη φιλική αναμέτρηση με την Ιρλανδία (1-1). Στο αγωνιστικό σκέλος επέστρεψαν οι Μπλαστσικόβσκι (μέσος), Γκροσίτσκι (μέσος), Ολκόφσκι (αμυντικός) και Γέντρζετζουκ (αμυντικός).

Επιπρόσθετα στατιστικά

Παράδοση

Πολωνία – Πορτογαλία: 1-1 (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2016)

Πολωνία – Πορτογαλία: 0-0 (Φιλικό)

Πορτογαλία – Πολωνία: 2-2 (Προκριματικά Ε.Π. 2008)

Πολωνία – Πορτογαλία: 2-1 (Προκριματικά Ε.Π. 2008)

Πορτογαλία – Πολωνία: 4-0 (Παγκόσμιο Κύπελλο 2002)

Ζωντανό στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες αποδόσεις! |21+

Ατελείωτο στοίχημα στο Nations League με 100+ ειδικά!

 

Σχολιάστε

X