Ελβετία – Κόστα Ρίκα: Η πρόκριση στα χέρια της

Ελβετία – Κόστα Ρίκα: Η πρόκριση στα χέρια της

Στο Νίζνι Νόβγκοργοντ, η Ελβετία θέλει μόλις έναν βαθμό στην αναμέτρηση με την Κόστα Ρίκα για να εξασφαλίσει την παρουσία της στη νοκ άουτ φάση του Μουντιάλ. Με αυτό το παιχνίδι ολοκληρώνεται η δράση του 5ου ομίλου όπου η πρόκριση παραμένει ανοιχτή υπόθεση.

Απέκτησε νοοτροπία νικητή
Η Ελβετία βρέθηκε να χάνει από τη Σερβία στο πρώτο ημίχρονο αλλά έβγαλε αντίδραση στην επανάληψη και με τους Τζάκα και Σακίρι, έκανε την ανατροπή και πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη (2-1). Οι παίκτες της ήξεραν με ποιον τρόπο έπρεπε να αντεπιτεθούν και τα κατάφεραν περίφημα.

«Το σπουδαίο είναι ότι έχουμε κατορθώσει να χτίσουμε νοοτροπία νικητή. Οι παίκτες μου δεν τα παράτησαν ποτέ, τους αξίζουν συγχαρητήρια. Αντιδράσαμε με ώριμο τρόπο και δείξαμε χαρακτήρα. Η νίκη μας φέρνει ένα βήμα από την πρόκριση αλλά απομένει το ματς με την Κόστα Ρίκα» σχολίασε ο τεχνικός Βλαντίμιρ Πέτκοβιτς.

Τελευταία νέα, αποδόσεις και προσφορές* για το Μουντιάλ| 21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Μένει με τις εντυπώσεις
Η Κόστα Ρίκα ήταν εντυπωσιακή πριν από τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Βραζιλίας όπου ξεπέρασε ισχυρότερους αντιπάλους από την ίδια αλλά στη φετινή διοργάνωση απέτυχε να φανεί αποτελεσματική και ήδη γνώρισε τον αποκλεισμό. Την ήττα από τη Σερβία (0-1) ακολούθησε η αντίστοιχη από τη Βραζιλία (0-2), με τα δυο γκολ να σημειώνονται στις καθυστερήσεις. Ο γκολκίπερ Κέιλορ Νάβας έκανε όσα μπορούσε για να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του, δίχως ευτυχές αποτέλεσμα για τον ίδιο αλλά και τους «τίκος».

«Σε σχέση με την περασμένη διοργάνωση, φέτος δεν είχαμε αποτελεσματικότητα, δεν σκοράραμε όταν έπρεπε. Σε αυτό το επίπεδο το παραμικρό λάθος κοστίζει ακριβά. Θα επιστρέψουμε στην πατρίδα μας αλλά μέχρι τότε, υπάρχει ένα ακόμη ματς στο οποίο θα πρέπει να εμφανίσουμε καλό αγωνιστικό πρόσωπο» υπογράμμισε ο τεχνικός Όσκαρ Ραμίρες.

Τελευταία αποτελέσματα:

Σερβία – Ελβετία        1-2 (Τζάκα και Σακίρι οι σκόρερ των Ελβετών)

Βραζιλία – Κόστα Ρίκα 2-0

Παράδοση:

Ελβετία – Κόστα Ρίκα  2-0

Ελβετία – Κόστα Ρίκα  0-1

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X