Basketball Champions League - Final Four: Τέσσερις κυρίες, ένας κοινός στόχος

Basketball Champions League – Final Four: Τέσσερις κυρίες, ένας κοινός στόχος

Μία Γερμανίδα, μία Γαλλίδα, μια Ισπανίδα και μία Ελληνίδα. Μην ξεγελιέστε, δεν είναι η αρχή για κάποιο ανέκδοτο. Είναι οι τέσσερις «κυρίες» που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Basketball Champions League το τριήμερο 4-6 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Οπου Γερμανίδα βάλτε τη Λούντβινγκσμπουργκ. Οπου Γαλλίδα τη Μονακό. Η Ισπανίδα της παρέας είναι η Μούρθια, ενώ το καρέ συμπληρώνει η ΑΕΚ, που φιλοξενεί και τη διοργάνωση. Πάμε να τις δούμε όμως μία – μία ξεχωριστά.

Η άγνωστη της παρέας

Για τους περισσότερους η Λούντβιγκσμπουργκ είναι άγνωστη, αλλά με την παρουσία της στη φετινή διοργάνωση έκανε πολλούς εξ αυτών να τη γνωρίσουν. Φάνηκε πως το φινάλε της στο Champions League θα γραφόταν στον πρώτο προημιτελικό, μετά την εντός έδρας ήττα από την Μπαϊρόιτ (81-86). Κανείς όμως στο εσωτερικό της ομάδας δεν πίστεψε πως όλα είχαν τελειώσει. Με την επίθεση οδηγό και μια εξαιρετική εμφάνιση,  πήρε το 77-89 και την πρόκριση για την Άθηνα.

Αυτό άλλωστε, τη βοήθησε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, πετυχαίνοντας πάνω από 82 πόντους κατά μέσο όρο. Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιον από το ρόστερ, ο φόργουρντ  Εβανς με 13,3 πόντους και 6 ριμπάουντ έρχεται σε πρώτο πλάνο.

Cash Out* – πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου!

Η διψασμένη «Πριγκίπισσα»

Στον δρόμο των Γερμανών για μία θέση στον τελικό της Κυριακής, θα βρεθεί η Μονακό. Η μοναδική από τις τέσσερις σεμιφιναλίστ που πήρε μέρος και στο περσινό Φάιναλ Φορ. Η «πριγκίπισσα» είναι βάσει αριθμών η πιο αποτελεσματική ομάδα του τουρνουά, σκοράροντας 84,7 ανά παιχνίδι.

Για να φτάσει έως εδώ, άφησε εκτός συνέχειας την Μπάνβιτ παίρνοντας μία άτυπη ρεβάνς για τον περσινό χαμένο ημιτελικό στην Τενερίφη. Ο «bomber» Τζέραλντ Ρόμπινσον με 15,1 πόντους αξίζει την προσοχή όλων, όπως και ο άκρως θεαματικός σέντερ, Κρις Εβανς.

Το ισπανικό «know how»

Η Μούρθια, ήταν η μοναδική ομάδα που πέτυχε δύο νίκες στα φάση των προημιτελικών. Το εμπόδιο της τουρκικής Καρσίγιακα αποδείχθηκε πολύ χαμηλό για τα δεδομένα της, ενώ νωρίτερα είχε βάλει στοπ και στην πορεία της κατόχου του τροπαίου, Τενερίφης.

Είναι η μοναδική εκ των τεσσάρων με μέσο όρο κάτω από τους 80 πόντους, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει κάτι για τις πιθανότητες που έχει όσον αφορά την κατάκτηση. Μία ομάδα άλλωστε με παίκτες της εμπειρίας των Ολεσον (γκαρντ, πρώην Μπαρτσελόνα) και Λίμα (σέντερ, πρώην Ρεάλ και Ζαλγκίρις) δεν μπορείς να την υποτιμήσεις.

Η επιστροφή της «Βασίλισσας»

Για το τέλος, αφήσαμε την ΑΕΚ. Γεμάτη συγκινήσεις η πορεία της Ενωσης έως εδώ, όπως και φυσικά και η εν γένει παρουσία της με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Από το τρίποντο του αρχηγού Σάκοτα που έστειλε την ομάδα στα νοκ άουτ, σε εκείνο του Κέβιν Πάντερ στην Τσεχία (82-93) που ανέτρεψε το -10 του πρώτου αγώνα με τη Νίμπουρκ και έδωσε την πρόκριση στους «8».

Εκεί η Στρασμπούρ «έλιωσε» στο ΟΑΚΑ, πριν οι παίκτες του Σάκοτα υπερασπιστούν το +9 του πρώτου αγώνα μία εβδομάδα αργότερα. Ψάχνοντας τον άνθρωπο που επηρεάζει περισσότερο το «κιτρινόμαυρο» παιχνίδι, κάποιος θα έπρεπε να επικεντρωθεί στο επιθετικό «υπερόπλο», τον Μάνι Χάρις.

* Τα παίγνια επιτρέπονται σε άτομα άνω των 21.
Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Υπάρχει κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας 210 9237777. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Σχολιάστε

X