Γιώργος Λάνθιμος: My... Favourite ταινία για Οσκαρ!

Γιώργος Λάνθιμος: My… Favourite ταινία για Οσκαρ!

Με δέκα υποψηφιότητες, ο Γιώργος Λάνθιμος με την ταινία του «The Favourite» μπαίνει δυνατά στη μάχη των Οσκαρ 2019! Η αποθέωση για την εξελικτική κινηματογραφική πορεία του!

«Κρυπτικός και ντροπαλός απέναντι στην δημοσιότητα, ο Λάνθιμος έγινε γνωστός για την δημιουργία σκοτεινών, σουρεαλιστικών και αμήχανα ξεκαρδιστικών κινηματογραφικών κόσμων, που αντικατοπτρίζουν τον δικό μας σε ένα παραμορφωμένο φως», σχολίαζαν οι NYT λίγους μήνες πριν την τεράστια διάκριση.

Στο Amazon, η μέση βαθμολογία των ταινιών του κυμαίνεται στα 2,5 “αστεράκια”, ένας άβολος συμβιβασμός ανάμεσα στα πέντε αστεράκια και τους άσους. Ισως γιατί κάποιοι διαμαρτύρονται ότι δυσκολεύονται να συνδεθούν με τους χαρακτήρες αλλά και για την ψυχρότητα του υλικού. Ωστόσο, τα φιλμ του χαίρουν καλύτερης αποδοχής με τους επαγγελματίες κριτικούς που συχνά τα χαρακτηρίζουν ιδιοφυή και αριστουργήματα. «Κάθε φορά που οι άνθρωποι βλέπουν μία αντίδραση που δεν είναι υπερβολικά συναισθηματική, την αποκαλούν “ανέκφραστη”.

Η υποκριτική είναι τις περισσότερες φορές πολύ μελοδραματική. Δεν το βλέπεις αυτό στους ανθρώπους» σχολιάζει ο Λάνθιμος που πριν λίγες ημέρες είδε να επιβεβαιώνεται με κάθε επισημότητα η οσκαρική πορεία της νέας ταινίας του «The Favourite». Ο Έλληνας σκηνοθέτης διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο στις «μεγάλες» κατηγορίες, όπως Καλύτερης Ταινίας, Α’ Γυναικείου και Β’ Γυναικείου – με δύο μάλιστα υποψηφιότητες- (Έμμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις), Σκηνοθεσίας και Πρωτότυπου Σεναρίου. Επίσης, το Favourite είναι υποψήφιο και για Όσκαρ Καλύτερου Μοντάζ, Κοστουμιών, Φωτογραφίας, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης.

H ταινία εκτυλίσσεται στην Αγγλία του 18ου αιώνα, και πιο συγκεκριμένα, στη περίοδο όπου η καταβεβλημένη και ασθενής Βασίλισσα Άννα βρίσκεται στον αγγλικό θρόνο, αδυνατώντας να εκτελέσει τα καθήκοντά της με τον δέοντα τρόπο. Στην βασιλική Αυλή, λοιπόν, συναντούμε την Σάρα Τσόρτσιλ, Δούκισσα του Μάρλμπορο, και παράλληλα προτεζέ, εμπιστευόμενη και κρυφή ερωμένη της Βασίλισσας.

Η εξελικτική κινηματογραφική πορεία του Γιώργου Λάνθιμου τα λέει όλα: «Κινέττα», «Κυνόδοντας», «Αλπεις», «Αστακός», «Ο θάνατος του Ιερού Ελαφιού», «The Favourite». Εξι ταινίες, έξι βραβεία, έξι τίτλοι στους οποίους μπορείς να δώσεις όποια ερμηνεία θες. Διόλου τυχαία οι «New York Times», μετά την κυκλοφορία του «Κυνόδοντα», τον συμπεριέλαβαν στη λίστα με τους 20 ανερχόμενους σκηνοθέτες που αξίζει κανείς να γνωρίσει. Ο Γιώργος Λάνθιμος κατάφερε να κερδίσει το Χόλιγουντ!

Ατελείωτο στοίχημα στα Όσκαρ με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X