Champions League 2020-21: Μεγάλα ματς, υπέροχα γκολ και μαγικοί παίκτες!

Champions League 2020-21: Μεγάλα ματς, υπέροχα γκολ και μαγικοί παίκτες!

Οι πρώτοι αγώνες της φάση των «16» του Champions League ολοκληρώθηκαν με εκπλήξεις, γκολάρες, αλλά και πρόσωπα που έβαλαν τη δική τους «σφραγίδα». Μπαπέ και Χάαλαντ πήραν… σκυτάλη από Μέσι, Κριστιάνο, μάγεψαν με τις ικανότητές τους και οδηγούν τις ομάδες τους στην επόμενη φάση του Champions League. Ποια ήταν η εικόνα των πρώτων αγώνων; Πάμε να θυμηθούμε…

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Champions League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Λειψία – Λίβερπουλ 0-2

Μπορεί στην Premier League η Λίβερπουλ να «νοσεί», αλλά στο Champions League βρήκε το γιατρικό της, πέρασε με 0-2 από τη Λειψία και πετάει για τα προημιτελικά. Τρεις διαδοχικές ήττες. Τρεις διαδοχικές και στην έδρας της, σε πέντε αγωνιστικές, δίχως νίκη εντός. Και μόλις δύο νίκες στις 10 τελευταίες αγωνιστικές στην Premier League. Η Λίβερπουλ φαινόταν «άρρωστη» εντός συνόρων, αλλά στην Ευρώπη βρήκε αμέσως θεραπεία. Οι Reds ήταν αφεντικό στη Βουδαπέστη, όπου καθάρισαν 0-2 τη Λειψία και απέκτησαν τεράστιο προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Η Λίβερπουλ, που δεν έχει ηττηθεί από Γερμανούς από το 2002 (Λεβερκούζεν), πάει για την 16η πρόκριση σε 18 νοκ άουτ απέναντί τους.

Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 1-4

Με απίθανο Κιλιάν Μπαπέ (χατ τρικ), η καθολικά ανώτερη Παρί Σεν Ζερμέν πήρε θρίαμβο πρόκρισης στην Βαρκελώνη με θύμα την Μπαρτσελόνα (4-1), η οποία απέδειξε πως δεν είναι ανταγωνιστική στο υψηλότερο επίπεδο του Champions League. Ηταν η πρώτη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν στο «Καμπ Νόου», ενώ οι Γάλλοι πήραν ρεβάνς για το 6-1 του 2017. Πάρτι στην Βαρκελώνη (4-1) με έναν απολαυστικό Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος πήρε το… στέμμα από τον Λιονέλ Μέσι. Αλλωστε, ο Γάλλος σταρ είχε κάνει την πρόβλεψη παραμονές του ματς «Στην προπόνηση, με ρώτησε πόσες φορές έχω κερδίσει στο Καμπ Νόου. Του είπα μια. Μου απάντησε “Αύριο θα κερδίσεις για δεύτερη φορά”. Είναι τεράστιος παίκτης» τόνισε ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Κι όμως, η Μπαρτσελόνα είχε προηγηθεί στο σκορ…

Πόρτο – Γιουβέντους 2-1

Αυτό το παραμύθι είχε… Δράκο! Η Πόρτο απέδειξε στους ομίλους πως είναι ομάδα για μεγάλα πράγματα κι έχει προπονητή που κάνει τη διαφορά. Οι «Δράκοι» του Κονσεϊσάο έβαλαν… φωτιά στη φάση των «16» με το 2-1 επί της Γιουβέντους. Όλα ήταν ζήτημα δευτερολέπτων. Βασικά, ήταν θέμα απουσίας συγκέντρωσης, του Σέζνι και της άμυνάς τους αρχικά. Και όλης της Γιουβέντους καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής της στο «Ντραγκάο». Εκεί όπου μπήκε στα δύο ημίχρονα και δέχθηκε γκολ στα 60 δεύτερα και μετά ακόμα χειρότερα στα 20 δεύτερα. Πάλι καλά που η Γιούβε βρήκε αυτό το γκολ στο φινάλε, ώστε φεύγοντας από την Πορτογαλία με τος εις βάρος της 2-1, να ελπίζει πλέον ότι ακόμα και με 1-0 στο Τορίνο θα συνεχίσει εκείνη στους «8» του Champions League. Κάτι που όπως φάνηκε βέβαια, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Σεβίλλη – Ντόρτμουντ 2-3

Ο Μπαπέ θάμπωσε τη Βαρκελώνη, ο Ερλινγκ Χάαλαντ τη Σεβίλλη και οι δυο τους τον ποδοσφαιρικό πλανήτη! Ο Νορβηγός φορ πήρε τη… σκυτάλη από τον Γάλλο, πέτυχε δυο γκολ στο «Σάντσες Πιχθουάν», έδωσε τη νίκη 3-2 στη Ντόρτμουντ κι έστειλε την ομάδα του πιο κοντά στους «16» του Champions League. O Νορβηγός έφτασε τα 18 γκολ στη διοργάνωση και χρειάστηκε μόλις 13 ματς για να το πετύχει! Οσο για τη Σεβίλλη, μετά το πρώτο καλό τέταρτο… παραδόθηκε στα λάθη της, όμως το γκολ του Ντε Γιονγκ της αφήνει κάποιες ελπίδες ανατροπής! Οι Σεβιλιάνοι προηγήθηκαν, αλλά δε βρήκαν ποτέ τον τρόπο να σταματήσουν τον Χάαλαντ, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε την αντίπαλη άμυνα. Ο Νορβηγός με τα 18 γκολ στο Champions League πλησίασε τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος έχει 19 από την έναρξη της περσινής σεζόν.

Λάτσιο – Μπάγερν 1-4

Η Μπάγερν ήταν αήττητη στους ομίλους, είχε την καλύτερη επίθεση και φρόντισε να το αποτυπώσει και στα νοκ άουτ. Ετσι, οι Βαυαροί άφησαν στη… Bundesliga τις κακές εμφανίσεις, φόρεσαν το ευρωπαϊκό τους κοστούμι και διέλυσαν με 4-1 τη Λάτσιο στο Ολίμπικο παίρνοντας ουσιαστικά την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Oι πρωταθλητές Ευρώπης ήταν καταιγιστικοί, διέλυσαν κάθε αμυντικό σύστημα των Ιταλών και με κορυφαίο τον Λεβαντόφσκι έκαναν ό,τι ήθελαν στην Ιταλία. Το είχε πει άλλωστε ο Φλικ «Στόχος μας να είμαστε στην καλύτερη φόρμα μας όταν αρχίσει το Champions League. Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι αυτό με τη Λάτσιο και περιμένω την ομάδα να δείξει πως έχει τεράστιο κίνητρο»! Ο Λεβαντόφσκι με άψογο τελείωμα πέτυχε ένα ιστορικό γκολ, έφτασε τα 72 γκολ στη διοργάνωση, αφήνοντας πίσω του τον Ραούλ! Ο Χάνσι Φλικ έχει πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό νικών που έχει καταγραφεί ποτέ από προπονητή στα χρονικά του Champions League, μιας και φτάνει το 93%!!!

Ατλέτικο Μαδρίτης – Τσέλσι 0-1

Ο Ζιρού ζήλεψε τη δόξα του Κριστιάνο και η Τσέλσι του Τούχελ πανηγυρίζει. Ο Γάλλος βλέπει ισπανική ομάδα και γίνεται… ταύρος. Αλλωστε, στα τέλη του 2020, στη φάση ομίλων κόντρα στην Σεβίλλη, ο Ζιρού έκανε το ματς της ζωής του (τέσσερα γκολ), σφραγίζοντας την πρόκριση της ομάδας του στους «16» του Champions League. Και, στο πρώτο νοκ άουτ ματς της διοργάνωσης για τους Μπλε μέσα στο 2021, με την γκολάρα της ζωής του, ο Ζιρού έδωσε μικρό, αλλά σημαντικότατο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά, εις βάρος της Ατλέτικο Μαδρίτης (1-0), στο ουδέτερο Εθνικό Στάδιο του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία. Οσο για τους Μαδριλένους, τη δεδομένη στιγμή δεν πείθουν με την εικόνα τους, ωστόσο καλούνται να βρουν λύσεις άμεσα τόσο εντός όσο κι εκτός συνόρων!

Γκλάντμπαχ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Ναι, μπορούμε να την αποκαλέσουμε και… Σίτι Express! Ποιος μπορεί να τη σταματήσει; Τη δεδομένη στιγμή κανείς! Απόλυτη κυριαρχία. Το παιχνίδι της μπορεί να μην εντυπωσιάζει, αλλά αμυντικά είναι μαγική, πειθαρχημένη, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Οταν έχει και τους παίκτες για μοναφικές συνεργασίας, τότε τα πράγματα για τη Μάντσεστερ γίνονται ευκολότερα. Οι «Πολίτες» πέρασαν εύκολα με 0-2 από την ουδέτερη Βουδαπέστη κόντρα στη Γκλάντμπαχ και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί καν κάποιον τρόπο ώστε να μην πάρουν εκείνοι το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Champions League. Η Σίτι έφτασε τις 19 διαδοχικές διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, σε ένα τρελό αήττητο σερί 27 αγώνων. Ενα υπέροχο τακουνάκι του Πλεά ήταν ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η γερμανική ομάδα…

Αταλάντα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1

Η «Βασίλισσα» παρουσιάστηκε στο Μπέργκαμο με απουσίες, πολλές απουσίες, ωστόσο έφυγε από εκεί με χαμόγελα και με ένα μεγάλο αποτέλεσμα (0-1). Τι και αν παρουσιάστηκε χωρίς επιθετικούς, ο Μεντί… φόρεσε τη φανέλα του Μπενζεμά, κέρδισε αποβολή στο 17ο λεπτό και στο 86′ με ένα υπέροχο δεξιό φαλτσαριστό, ο αριστεροπόδαρος Γάλλος πέτυχε το γκολ της νίκης! Η Αταλάντα μετά την αποβολή γύρισε πίσω, δεν μπόρεσε να κάνει ούτε φάση και λύγισε λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης. Η παράδοση ήταν σύμμαχος για τον Ζιντάν, ο οποίος προκρίθηκε στις 12 από τις 13 τελευταίες φορές ως τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης. Μοναδικός αποκλεισμός πέρσι από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Σχολιάστε

X