Παρί Σεν Ζερμέν - Μπάγερν: Ολα τα φώτα στον τελικό του Champions League!

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν: Ολα τα φώτα στον τελικό του Champions League!

Η Παρί Σεν Ζερμέν έγινε η 41η ομάδα που προκρίνεται σε τελικό Champions League/Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ενώ η Μπάγερν θα παίξει στον 11ο της! Ολα τα φώτα στη Λισσαβώνα!

Θέλει να γράψει ιστορία η Παρί Σεν Ζερμέν!
Ο κατάλογος των αποκλεισμών της υπήρξε μακρύς. Με την Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε τρεις φορές από το 2013 και μετά, ωστόσο η… εμμονή στο Παρίσι για μία ευρωπαϊκή επιτυχία άρχισε να γίνεται πιο μεγάλη. Το 2018 αποκλείστηκε από τη Ρεάλ με τον Νεϊμάρ να λείπει λόγω τραυματισμού. Ήταν εκτός και από το ματς με την Γιουνάιτεντ. Όμως το 2020 η παλιά… ιεραρχία εξαφανίστηκε. Μεγάλες και παραδοσιακές δυνάμεις έμειναν εκτός των ημιτελικών και ενώ όλη η χρονιά επηρεάστηκε δραστικά από την πανδημία.

Πολλές ομάδες χρειάστηκε να πάνε να παίξουν στην Ευρώπη ενώ είχαν πίσω τους αρκετά ματς πρωταθλήματος και είχαν καταπονηθεί. Όχι η Παρί. Το Σαμπιονά είχε διακοπεί τον Μάρτιο. Αυτή η ξεκούραση φαίνεται πως έκανε καλό στην Παρί και στον Νεϊμάρ, με τον Βραζιλιάνο σταρ να δείχνει έτοιμος, σε καλή κατάσταση, με φιλοδοξία και κίνητρο αλλά και να προσφέρει.

Η Παρί βρήκε τον τρόπο να γυρίσει το παιχνίδι με την Αταλάντα στον προημιτελικό με το τελικό 2-1. Οι παλιοί και δυνατοί αντίπαλοί της δεν ήταν πια παρόντες στον θεσμό. Είχαν αποκλειστεί και η Παρί αφού έκανε την τεράστια ανατροπή ήξερε τον τρόπο για να κάμψει και το εμπόδιο της Λειψίας. Αψογος Μπαπέ, πιο ώριμος από ποτέ ο Νεϊμάρ και οι Παριζιάνοι με το εμφατικό 3-0 είναι στον τελικό του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Με τρία γκολ και τέσσερις ασίστ σε έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια (19 και δώδεκα αντίστοιχα σε όλες τις διοργανώσεις), ο Νεϊμάρ δικαιώνει την ελευθερία κινήσεων που του δίνει ο Τόμας Τούχελ και θέλει όσο τίποτε άλλο την κούπα με τα μεγάλα αυτιά. Την «δική του» κούπα.

Για το τρεμπλ η Μπάγερν
Φαβορί ήταν, αλλά η πρόκριση στον τελικό μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν. Τουλάχιστον στην αρχή. Μόλις όμως βρήκε το ρυθμό της, η Μπάγερν επικράτησε 3-0 τη Λυών, με τον Γκνάμπρι να σκοράρει δύο φορές και να τη στέλνει στον τελικό όπου θα διεκδικήσει το Champions League. Μάλιστα αυτό θα συμβεί για 11η φορά στην ιστορία της (σ.σ.: μαζί με το Πρωταθλητριών), πιάνοντας στη 2η θέση τη Μίλαν (σ.σ.: η 1η Ρεάλ έχει 16).

Αυτή τη φορά η Μπάγερν δεν ήταν καθηλωτική, όπως συνέβη στον αδιανόητο προημιτελικό με το 8-2 επί της Μπαρτσελόνα. Η Λυών όχι μόνο της έβαλε δύσκολα, αλλά σε πολλά σημεία εξέθεσε τις αδυναμίες της άμυνάς της. Ο Χάνζι Φλικ καλείται να καλύψει τα κενά, έτσι ώστε οι Βαυαροί να φτάσουν στο πολυπόθητο τρεμπλ! Λεβαντόφσκι και Γκνάμπρι έφτασαν τα 24 γκολ την τρέχουσα σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ξεπερνώντας τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκάρεθ Μπέιλ, οι οποίοι με τη Ρεάλ Μαδρίτης την σεζόν 2013/2014 είχαν σημειώσει 23 τέρματα.

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν, οι αριθμοί του τελικού!

Η Μπάγερν Μονάχου και η Παρί συναντήθηκαν οκτώ φορές στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τους Παριζιάνους να έχουν πέντε νίκες και τους Βαυαρούς τρεις.

Η Παρί έγινε η 41η διαφορετική ομάδα που φτάνει σε τελικό Champions League/Πρωταθλητριών. Οι τελευταίες έξι ομάδες που έκαναν ντεμπούτο σε τελικό απέτυχαν! Η τελευταία που νίκησε ήταν η Ντόρτμουντ τη Γιουβέντους το 1997!

Η Μπάγερν έφτασε στον 11ο τελικό της στο Champions League/ Πρωταθλητριών και μόνο η Μπάγερν έχει περισσότερες συμμετοχές. Οι Γερμανοί έχουν κατακτήσει ήδη 5 τίτλους.

Είναι ο 3ος ευρωπαϊκός τελικός των Παριζιάνων, είχε κερδίσει το Κυπελλούχων τη σεζόν 1995-96 (τη Ραπίντ 1-0), έχασε την επόμενη χρονιά πάλι στην ίδια διοργάνωση από τη Μπαρτσελόνα.

Η Μπάγερν σημείωσε 42 γκολ σε 10 ματς στο φετινό Champions League. Mόνο η Μπάρτσα τη σεζόν 1999-2000 είχε πετύχει περισσότερα (45). Βέβαια, εκείνη την περίοδο οι Καταλανοί είχαν παίξει 16 ματς.

Η Παρί είναι η πέμπτη γαλλική ομάδα που έφτασε στον τελικό Champions League/Πρωταθλητριών και η πρώτη γαλλική από το 2004 και τη Μονακό. Μόνο η Μαρσέιγ το είχε κατακτήσει, κερδίζοντας τη Μίλαν στον τελικό του 1993.

Δέκα διαδοχικές νίκες μετρά στη διοργάνωση η Μπάγερν και θα μπορούσε να γίνει η πρώτη στην ιστορία του Champions League/Πρωταθλητριών με έντεκα σερί επιτυχίες.

Σε 19 εμφανίσεις του στο Champions League με την Παρί, ο Νεϊμάρ είχε συμμετοχή σε 23 γκολ (14 τέρματα, 9 ασίστ). Ο Βραζιλιάνος σκόραρε στον τελικό του 2015 και θα μπορούσε να γίνει ο τρίτος παίκτης που βρίσκει δίχτυα σε τελικό με δυο διαφορετικές ομάδες. Το έχει κάνει ο Κριστιάνο (Ρεάλ, Γιουνάιτεντ) και ο Μάντζουκιτς (Μπάγερν, Γιουβέντους).

O Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σημείωσε γκολ σε εννέα διαδοχικά ματς στη διοργάνωση. Μόνο ο Κριστιάνο έχει βρει γκολ σε 11 σερί (Ιούνιος 2917- Απρίλιος 2018).

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει σημειώσει 15 γκολ στο φετινό Champions League, μόνο ο Κριστιάνο τη σεζόν 2013-14 έχει περισσότερα (17).

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Champions League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X