Νύχτες μαγικές, από τον Παναθηναϊκό στη Σέριφ του Μπερναμπέου!

Νύχτες μαγικές, από τον Παναθηναϊκό στη Σέριφ του Μπερναμπέου!

Nύχτες μαγικές, ονειρεμένες όπως αυτή που έζησε η Σέριφ στο Μπερναμπέου… Οι Μολδαβοί σόκαραν την Ευρώπη και μπήκαν σε ένα κλειστό club που έχει και άρωμα Ελλάδας. 

Όλες οι αποδόσεις Champions League εδώ!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! | 21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Η πρωταθλήτρια Μολδαβίας, κόντρα στη Βασίλισσα της Eυρώπης. Η πιο ανέλπιστη έκπληξη στην ιστορία των ομίλων του Champions League! Η πρωτάρα της διοργάνωσης κόντρα στην πολυνίκη των 13 τροπαίων. Κάθε σύγκριση μάταιη, κάθε πρόβλεψη άκυρη. Η Σέριφ Τίρασπολ, έζησε το ωραιότερο  όνειρο – μέχρι το επόμενο – που μπορεί να ζήσει μια ομάδα με το χαμηλότερο μπάτζετ του τουρνουά. Η ομάδα του Γιώργου Αθανασιάδη, του Δημήτρη Κολοβού, του πρώην παίκτη των Ολυμπιακού, Άρη κι Ατρομήτου, Μπρούνο μέσα στο ανακαινισμένο σπίτι της Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το απίθανο… πιθανό. Η ιστορία έγραψε και δεν μπορεί να σβηστεί.

Η Σέριφ νίκησε 2-1 τη Βασίλισσα της Ευρώπης με σκόρερ, παίκτες με καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν κι από το Λουξεμβούργο. Η ομάδα από τη Μολδαβία ζει το όνειρο και δεν… ξυπνά ακόμα. Άλλωστε με τις δυο νίκες που πέτυχε στον όμιλο μπήκε σε ένα κλειστό club δέκα ομάδων (από τις 146), που μετρούν στο ντεμπούτο τους στο Champions League δυο επιτυχίες στα πρώτα ματς. Ναι, δέκα ομάδες, μόνο, έχουν καταφέρει κάτι τόσο εντυπωσιακό και ανάμεσά τους βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Η σούπερ ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα της σεζόν 1995-96 που θάμπωσε την Ευρώπη κι έφτασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ολες προκρίθηκαν στα νοκ άουτ, δυο πήραν την κούπα!

Μίλαν, Άγιαξ, Παρί Σεν Ζερμέν, Γιουβέντους, Παναθηναϊκός, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Μάλαγα, Λέστερ και Σέριφ οι δέκα ομάδες που… τρέλαναν το Champions League και χαρακτηριστικό είναι, πως όλες πέρασαν τα νοκ άουτ. Αυτό κι αν είναι οιωνός για τους Μολδαβούς, που δεν του χαρίστηκε τίποτα.

Η Μίλαν έφτασε μέχρι τον τελικό, αλλά η Μαρσέιγ της στέρησε τη χαρά να γίνει πρωταθλήτρια. Αντίθετα, ο Άγιαξ του Φαν Χάαλ έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Το ίδιο συνέβη και με τη Γιουβέντους του Μαρσέλο Λίπι το 1995-96. Φέτος, η Γιουβέντους κατακτήσει ξανά την κούπα, το ενδεχόμενο προσφέρεται στο 26.00!
Εκείνη η χρονιά είχε και άρωμα Παναθηναϊκού, ο οποίος έφτασε στα ημιτελικά, με τον Άγιαξ να του χαλά το πάρτι στο ΟΑΚΑ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν (κατάκτηση του Champions League τιμάται στο 4.50) σταμάτησε στα ημιτελικά, η Ατλέτικο Μαδρίτης στα προημιτελικά, ενώ η Ρεάλ Σοσιεδάδ στη φάση των «16». Μάλαγα και Λέστερ πέρασαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης και απομένει να δούμε μέχρι που θα φτάσει η Σέριφ!

Από την τριάρα στη Ναντ, στο μαγικό βράδυ του Άμστερνταμ

Αυτή κι αν ήταν μαγική χρονιά για τον Παναθηναϊκό. Μια σεζόν που η ομάδα του Ρότσα φρόντιζε σε κάθε ματς να προκαλεί ντελίριο! Πρώτος στον όμιλο με Ναντ, Άαλμποργκ και Πόρτο! Ναι, οι «πράσινοι» έκαναν απίθανα πράγματα στο γκρουπ. Οι Γάλλοι «εγκλωβίστηκαν» στο ΟΑΚΑ, με τον Βαζέχα (δυο γκολ) και τον Γεωργιάδη να είναι μπροστάρηδες στο εντυπωσιακό 3-1. «Αν πάρουμε διπλό θα γυρίσω με τα πόδια από το Οπόρτο» τόνιζε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα και ο Μάρκος του έβαλε… δύσκολα!

Ο Παναθηναϊκός πήρε τεράστιο διπλό στην Πορτογαλία με 1-0, παρά το γεγονός πως από το 35’ έπαιζε με δέκα παίκτες. «Αυτή είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου, αλλά είμαι σίγουρος πως θ’ ακολουθήσουν κι άλλες. Πλέον δεν μιλάμε απλώς για πρόκριση. Θέλουμε την πρώτη θέση του ομίλου» τόνιζε ο σκόρερ. Οχι, ο Ρότσα δε γύρισε με τα πόδια, ούτε με κωλοτούμπες, έμεινε όρθιος, όπως η ομάδα του που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά!

Ο Παναθηναϊκός βρήκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ τη Λέγκια Βαρσοβίας. Το 0-0 του πρώτου αγώνα στην Πολωνία (με το χορτάρι να έχει σκεπαστεί από πάγο και… κοπριά για να γίνει το ματς) έχριζε τους «πράσινους» φαβορί. Το απέδειξαν στον επαναληπτικό, με πρωταγωνιστές τον Κριστόφ Βαζέχα (δύο γκολ, στο 34΄και στο 58′), αλλά και τον Χουάν Χοσέ Μπορέλι που σκόραρε ένα μαγικό τέρμα στο 72ο λεπτό, αφού πρώτα… χόρεψε την αντίπαλη άμυνα.

Στον επόμενο γύρο, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε αντιμέτωπος με τον τρομερό Άγιαξ εκείνης της εποχής. Στο Άμστερνταμ, η πίεση ήταν ασφυκτική, αλλά όταν το… τρένο, ο Γιώργος Δώνης άρχισε την κούρσα δεν μπορούσε κανείς να τον σταματήσει. Ο Βαζέχα με ένα τρομερό τελείωμα στο 87’ σόκαρε τον Άγιαξ και την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Ο δρόμος για τον τελικό της Ρώμης έκλεισε με την ανώμαλη προσγείωση στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ και το 3-0 των Ολλανδών.

Σχολιάστε

X