Ίντερ - Λεβερκούζεν: Με φόρα οι Νερατζούρι στο Europa League!

Ίντερ – Λεβερκούζεν: Με φόρα οι Νερατζούρι στο Europa League!

Εναρξη: 22.00, 10/08/2020
Γήπεδο: Merkur Spiel-Arena (Düsseldorf)

Στην τελευταία οκτάδα του Europa League υπάρχουν ομάδες όπως η Ίντερ και η Μπάγερ Λεβερκούζεν που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Η Ίντερ έφτασε να χάσει οριακά τον ιταλικό τίτλο από την Γιουβέντους αλλά ανέκαμψε και δείχνει σε καλύτερη κατάσταση από τη Λεβερκούζεν στον προημιτελικό του Ντίσελντορφ. Αφότου έκλεισε η σεζόν στην Ιταλία ο Κόντε είχε κάνει λόγο για έλλειψη στήριξης προς τον σύλλογο, εγείροντας υποψίες και αμφιβολίες για το μέλλον του. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι παίκτες είναι στο πλευρό του για να έρθει το 2-0 επί της Χετάφε.

Θέλει το Europa League η Ίντερ

Η Ίντερ έπρεψε να παλέψει σκληρά για την κατάκτηση της νίκης και να βάλει ένα stop σε ένα σερί τριών ηττών. Θα πρέπει να παρουσιαστεί συγκροτημένη απέναντι στην Λεβερκούζεν που αμυντικά δεν είναι και η πιο… σφιχτή ομάδα, όμως μπορεί να κάνει ζημιές. Οι Γερμανοί επανήλθαν στην δράση μετά από έναν μήνα off με μία νίκη 1-0 εντός με τη Ρέιντζερ και ένα συνολικό 4-1.

Στο γερμανικό πρωτάθλημα η Λεβερκούζεν τερμάτισε πέμπτη και το Europa αποτελεί την τελευταία της ελπίδα να είναι του χρόνου στο Champions League.

Η Ίντερ ξέρει πως στην συνέχεια και για την επόμενη σεζόν θα παίζει στο Champions League όμως από την άλλη θέλει να πετύχει στο Europa και έχει ποιότητα. Με την Χετάφε δεν ήταν θεαματική. Όμως ήταν πιο καλή ομάδα παρότι οι Ισπανοί είχαν 17 σουτ έναντι 10. Η Χετάφε έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 με το πέναλτι του Μολίνα στο 76′. Προσπάθησε να βγάλει καθαρές και καλές ευκαιρίες αλλά δεν ανταπεξήλθε στο ματς.

Η Ίντερ ήταν πιο ουσιαστική και έχει τον Ρομέλου Λουκάκου, που έβαλε το 30ό του γκολ φέτος και τον Έρικσεν να σκοράρει ερχόμενος από τον πάγκο. Η Λεβερκούζεν πήγε καλά με τη Ρέιντζερς όμως με την Ίντερ θα έχει δύσκολη αποστολή. Με την πανδημία του κορονοϊού να έχει επηρεάσει τα πάντα το format με μονά ματς σε ουδέτερες έδρες έχει δυσκολίες. Η Ίντερ και ο Κόντε πάντως είναι αήττητοι στα τελευταία οκτώ ματς στην Serie A και έκαναν γενικά ένα καλό φίνις και με καλή αμυντική τακτική. Το ότι κράτησε το μηδέν με την Χετάφε ήταν σημαντικό. Ήταν το 5ο ματς που έμεινε στο μηδέν η Ίντερ.

Για την υπέρβαση η Λεβερκούζεν

Οι Γερμανοί ως σύνολο έχουν ορισμένους καλούς παίκτες όπως ο Χάβερτςμε 12 γκολ και 6 ασίστ στη Μπουντεσλίγκα. Τους λείπει όμως ένας καλός και δυναμικός φορ. Η ομάδα του Πέτερ Μπος δεν είχε δυνατό εμπόδιο με τη Ρέιντζερς, όπου είχε 15 σουτ έναντι 4. Και πάλι όμως νίκησε 1-0.

Η Λεβερκούζεν είχε τέσσερις ήττες στην φάση των ομίλων του Champions League, εκ των οποίων δύο από Γιουβέντους με 3-0 στο Τορίνο και 2-0 εκτός. Σε αυτά τα 2 ματς η Λεβερκούζεν είχε 22 σουτ και η Γιουβέντους 18. Παρά τον αριθμό των σουτ της δεν μπόρεσε να είναι απειλητική.

Το πόσο δυσκολεύτηκε η Λεβερκούζεν με την Γιούβε είναι ένα προμήνυμα για το ματς με την Ίντερ, που όπως και η Γιουβέντους, έχει ποιοτικούς παίκτες σε θέσεις – κλειδιά. Η Λεβερκούζεν θα προσπαθήσει να έχει κατοχή μπάλας όμως ο τρόπος που δεν τελειώνει τις φάσεις παραμένει πρόβλημα. Η εκτίμηση πως η Ίντερ θα νικήσει έστω με σκορ 1-0 δεν αποτελεί σε καμία των περιπτώσεων ρίσκο.

Ίντερ – Λεβερκούζεν, οι αριθμοί του ματς

Ιντερ και Λεβερκούζεν θα βρεθούν για τρίτη φορά αντιμέτωπες σε επισημο ματς. Οι Νερατζούρι είχαν κερδίσει και τα δυο για τη β’ φάση του Champions League (3-2, 2-0)

Η Ιντερ έχει κερδίσει μόλις ένα από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια με γερμανικές ομάδες. Στον αντίποδα, η Λεβερκούζεν έχασε και στα τρία πιο πρόσφατα με ιταλικές ομάδες.

Είναι η πρώτη φορά που η Ίντερ συμμετέχει σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης από τη σεζόν 2010-11, όταν και αποκλείστηκε από τη Σάλκε. Την τελευταία φορά που οι Νερατζούρι βρέθηκαν στα ημιτελικά, ήταν το 2009-10 όταν και κατέκτησαν το Champions League.

Η Μπάγερν Λεβερκούζεν βρέθηκε στα ημιτελικά ευρωπαϊκή διοργάνωσης τη σεζόν 2007-08. Στον τελικό είχε βρεθεί τη χρονιά 2001-02 όταν και ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ρομέλου Λουκάκου σκόραρε και στα οκτώ τελευταία παιχνίδια στο Europa League (11 γκολ συνολικά), σερί που ξεκίνησε από τη σεζόν 2014-15 με την Έβερτον. Ποτέ κανείς στην ιστορία της διοργάνωσης δεν έχει πετύχει γκολ σε εννέα σερί ματς.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Europa League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X