Λίβερπουλ - Τσέλσι: Για την... κορυφή της Ευρώπης!

Λίβερπουλ – Τσέλσι: Για την… κορυφή της Ευρώπης!

Εναρξη: 22:00, 14/08/2019
Γήπεδο: Vodafone Park, Κωνσταντινούπολη

Στην Κωνσταντινούπολη αναδεικνύεται ο… υπερπρωταθλητής Ευρώπης, με τις Λίβερπουλ και Τσέλσι να διεκδικούν το φετινό Super Cup.

Τα θέλει όλα η Λίβερπουλ του Κλοπ!

Η Λίβερπουλ επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας το Champions League την 1η Ιουνίου στη Μαδρίτη και πανηγύρισε το πρώτο ευρωπαϊκό της τρόπαιο έπειτα από το έπος που έγραψε πριν από 14 χρόνια, το 2005, στην Πόλη, στον τρομερό τελικό απέναντι στη Μίλαν.

Η Λίβερπουλ με τον Κλοπ στον πάγκο της κάθε χρόνο προοδεύει. Κάθε χρόνο εξελίσσεται και γίνεται όλο και πιο δυνατή αγωνιστικά. Ο Γερμανός – που συνεχίζει να έχει ως την πιο μεγάλη του πρόκληση το να πάρει πρωτάθλημα με την Λίβερπουλ – έφτιαξε ένα σύνολο με νεανικό στοιχείο αλλά και εμπειρία – ισορροπία. Η δουλειά του φαίνεται και από το πως ανέδειξε παίκτες αλλά και το πως έφτασε στο επίπεδο να έχει ακόμα και στόπερ – πρωταγωνιστές σαν τον αρχηγό του, Φαν Ντάικ.

Η Λίβερπουλ εντός και εκτός γηπέδου είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξεως. Είχε την κορυφαία άμυνα και το πλέον συμπαγές κέντρο αλλά και μία πολύ παραγωγική γραμμή κρούσης. Δέχθηκε 22 γκολ στο πρωτάθλημα και 38 σε 53 ματς στο σύνολο. Κανένας άλλος γκολκίπερ δεν είχε περισσότερα ματς στο μηδέν από τον Άλισον που κράτησε χωρίς γκολ την εστία του σε 21 αγώνες. Ο Άλισον ήταν εξαιρετικός και στο Champions League αλλά και στο Κόπα Αμέρικα και αποδείχθηκε παίκτης – κλειδί για την Λίβερπουλ.

Ο Κλοπ πιστεύει πολύ στο ρόστερ του και για αυτό τα μεταγραφικά δεδομένα δεν θα αλλάξουν δραματικά την ομάδα. Δόθηκαν ήδη νέα συμβόλαια σε Σαλάχ, Σάντιο Μανέ, Φιρμίνο, Ρόμπερτσον, Άρνολντ και Γκόμες. Θα ακολουθήσει και ο Φαν Ντάικ.

Οι επιλογές του Γερμανού αυξάνονται με τις επιστροφές των Τσάρμπερλεϊν, Μπρούστερ και Γκόμες από μακροχρόνιους τραυματισμούς. Ο 19χρονος επιθετικός Μπρούστερ μάλιστα είναι παίκτης που τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση ο Γίργκεν Κλοπ, που έχει στο… οπλοστάσιό του και τους Λαλάνα και Ναμπί Κεϊτά. Ειδικά από τον Κεϊτά με δεδομένο ότι είχε τραυματισμούς τον περιμένει πιο δυνατό ο προπονητής του. Το τρίο των Σαλάχ, Φιρμίνο και Μανέ θα δώσει ξανά πολλά στην επίθεση. Ο Κλοπ τους έδωσε και παραπάνω μέρες άδειας λόγω των Εθνικών τους. Είναι δεδομένο πως η Λίβερπουλ του χρόνου θα έχει προτεραιότητα τον τίτλο της Premier. Υπάρχει βέβαια και ο τίτλος του Champions League, όμως για τον Γερμανό το πιο σημαντικό θα είναι το πρωτάθλημα αλλά και για την ίδια την ομάδα και τον κόσμο της. Στην Premier League μπήκε με το δεξί, καθώς διέλυσε τη Νόριτς.

Η Τσέλσι, κατάφερε με μεγάλη άνεση να πάρει το Europa League αντιμετωπίζοντας την Άρσεναλ στον τελικό του Μπακού και πρόσθεσε ακόμα ένα τρόπαιο της συγκεκριμένης διοργάνωσης στη συλλογή της, έπειτα από εκείνο του 2013 που είχε ολοκληρώσει το… back-to-back μετά το Μόναχο. Ωστόσο, η πρώτη προσπάθεια του Λάμπαρντ ήταν εφιαλτική, αφού διαλύθηκε από τη Γιουνάιτεντ με 4-0 στο Ολντ Τράφορντ.

Η Τσέλσι του Λάμπαρντ
Ο Λάμπαρντ έχει τον πλήρη σεβασμό στον σύλλογο, τον κόσμο και τον περίγυρό του. Αρκούν όμως όλα αυτά; Αρκούν μετά από μία σεζόν όπου ο Σάρι αμφισβητήθηκε τόσο και ας κέρδισε ευρωπαϊκό τίτλο με το Europa και μετά ανέλαβε την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Γιουβέντους. Ο Σάρι που επανέφερε στο Champions League την Τσέλσι.

Στην θέση του λοιπόν έρχεται ένας 41χρονος που ήταν έκτος στην Championship, που έχασε ματς στα πλέι οφ και υπό άλλες συνθήκες η Τσέλσι δεν θα τον κοίταζε καν για προπονητή. Η κίνηση αυτή είχε να κάνει βέβαια και με την τιμωρία των Λονδρέζων από την FIFA για δύο μεταγραφικές περιόδους. Οι «μπλε» του Λονδίνου ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη με τον Φρανκ Λάμπαρντ να ξεκαθαρίζει ότι θέλει πάρα πολύ το τρόπαιο στην έναρξη της προπονητικής του θητείας στην Τσέλσι, τονίζοντας πως διατηρεί απόλυτη εμπιστοσύνη στους νεαρούς ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν απέναντι στη Γιουνάιτεντ και περιμένοντας να δει αν μπορεί να υπολογίζει στον Καντέ.

Νόμιμο στοίχημα ποδοσφαίρου με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X