Super Bowl 2019: Ο τελικός των τελικών και αριθμοί που... σοκάρουν!

Super Bowl 2019: Ο τελικός των τελικών και αριθμοί που… σοκάρουν!

Super Bowl, ο απόλυτος Παγκόσμιος Τελικός και οι ΗΠΑ περιμένουν με κομμένη την ανάσα! Patriots vs Rams στο μεγαλύτερο ραντεβού της χρονιάς στην Αμερική και οι αριθμοί καθηλώνουν!

Patriots vs Rams και οι ΗΠΑ… παγώνουν!

Οι αναμετρήσεις των Patriots με τους Rams συνιστούν το 16% των τελικών και έχουν ένα background 41 ετών. Βέβαια τα τρομερά ρεκόρ του Μπρέιντι δεν έχουν καταρριφθεί ακόμα ενώ υπάρχει και η περίπτωση του Μπρις των New Orleans Saints. Ο Μπρέιντι έχει το προσωνύμιο ‘Τρομερός Τομ’ για τις επιδόσεις και την παρουσία του και ενώ θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων στην ιστορία του αθλήματος. Τα πονταρίσματα για το Super Bowl είναι σε απίστευτα επίπεδα. Εκατομμύρια στοιχήματα. Ορισμένοι ποντάρουν ακόμα και στο πόση ώρα θα κρατήσει ο εθνικός ύμνος πριν την έναρξη του αγώνα. Το 2017 ήταν 138.5 εκατ. δολάρια τα λεφτά που παίχθηκαν, δημιουργώντας νέο ρεκόρ.

Οι δύο περιφέρειες του πρωταθλήματος έφτασαν στους τελικούς τους και θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι λίγο… mirrored τα παιχνίδια: στην AFC είχαμε τους New England Patriots του 41χρονου Tom Brady κόντρα στους Kansas City Chiefs του 23χρονου Patrick Mahomes και στην NFC τους New Orleans Saints του 40χρονου Drew Brees κόντρα στους LA Rams του 24χρονου Jared Goff.

Πολλοί ήθεαλν να δουν τους Brady-Brees αντιμέτωπους για πρώτη -και μοναδική λογικά- φορά σε ένα SuperBowl, αλλά δεν τα κατάφεραν, και ο Jared Goff απειλεί τον Brady! Ποιος να συγκριθεί με τον τελευταίο; Είναι αρκετά σπάνιο να είναι κάποιος εν ενεργεία αθλητής και ταυτόχρονα ο κορυφαίος όλων των εποχών στο άθλημά του. Θα έλεγε κάποιος ότι αυτή η συγκυρία θα τον οδηγούσε σε μια έλλειψη κινήτρων. Φυσικά όχι…. Στα 41 του, με πέντε κερδισμένα SuperBowl στην πλάτη του, όχι απλά δεν είπε αντίο στην καριέρα του, αλλά συνεχίζει να κάνει απίθανα πράγματα και να διαλύει άμυνες στην post-season. Κόντρα στους LA Chargers και στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 35-7 (!) και ο Brady είχε 23/29 πάσες για 233 γιάρδες και 5 TDs, την ώρα που στο αντίστοιχο διάστημα οι Chargers κατάφεραν να έχουν μόλις πέντε πρώτα downs!

Τρία χρόνια μετά την επιστροφή τους στο Λος Άντζελες, οι Rams (το μοναδικό franchise με τρία πρωταθλήματα σε τρεις διαφορετικές πόλεις – Κλίβελαντ 1945, Λος Άντζελες 1951 και Σεντ Λούις 2000) επιδιώκουν να επιστρέψουν σε SuperBowl μετά το 2000 και τη νίκη τους κόντρα στους Titans με 23-16! Κέρδισαν τουςς Saints στη Νέα Ορλεάνη κι έκαναν το πρώτο βήμα!

Η Κυριακή του Super Bowl είναι η ημέρα με τη δεύτερη υψηλότερη κατανάλωση φαγητού στις ΗΠΑ μετά την ημέρα των Ευχαριστιών. Πάνω από 1,23 δισεκατομμύρια φτερούγες κοτόπουλου και 51,7 εκατομμύρια κιβώτια μπύρας αναμένεται να καταναλωθούν μέσα μία ημέρα.

  • 200+ τηλεοπτικοί σταθμοί θα μεταδώσουν τον φετινό αγώνα σε όλη την Αμερική.
  • 3.000 δολάρια κοστίζει το πιο φθηνό εισιτήριο για να δεις το Super Bowl από κοντά.
  • Περίπου 20.000 δολάρια κοστίζει το εισιτήριο για τις VIP θέσεις στο γήπεδο.
  • 25.000 δολάρια υπολογίζεται ότι κοστίζει το Vince Lombardi Trophy, το τρόπαιο που πάει στην νικήτρια ομάδα.
  • 77.000 θεατές θα βρεθούν στο Mercedes-Benz Stadium, στην Ατλάντα, όπου θα διεξαχθεί ο φετινός αγώνας.
  • Περίπου 8 εκατ. δολάρια κοστίζουν τα 30 δευτερόλεπτα διαφημιστικού σποτ στο Super Bowl.
  • 111.3000.000 άνθρωποι είχαν δει το Super Bowl του 2017.
  • 111.700.000 άνθρωποι παρακολούθησαν το ημίχρονο του Super Bowl το 2018, όπου εμφανίστηκε η Lady Gaga.
  • Περίπου 350.000.000 δολάρια, υπολογίζουν οι αναλυτές, ότι θα είναι το οικονομικό κέρδος στην Ατλάντα εξαιτίας του Super Bowl.
  • 1.6. δις δολάρια κόστισε η κατασκευή του γηπέδου στην Ατλάντα, που άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούνιο του 2017.
  • Ο Ανταμ Λιβάιν των Μaroon 5 θα δώσει το δικό του σόου στο ημίχρονο του 53ου τελικού του Super Bowl!

Η τελευταία φορά που φιλοξένησε η Ατλάντα τον τελικό του Super Bowl ήταν το 2000, οπότε και πάλι υπήρξαν προβλήματα λόγω κακοκαιρίας, καθώς υπήρξαν μεγάλες διακοπές ρεύματος.

Ατελείωτο στοίχημα στο Super Bowl με 185+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X