Αφιέρωμα Ερνέστο Βαλβέρδε: Οι αριθμοί και το όνειρο του «Τσινγκούρι»

Αφιέρωμα Ερνέστο Βαλβέρδε: Οι αριθμοί και το όνειρο του «Τσινγκούρι»

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη Μπαρτσελόνα μέχρι το 2020! Ο Βάσκος έπεισε τους Καταλανούς και στόχος του πλέον το πολυπόθητο Champions League!

Ο Βαλβέρδε στο Καμπ Νου μέχρι το 2020! Οι Καταλανοί έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι από τη θητεία του άλλοτε κόουτς του Ολυμπιακού στο «Καμπ Νόου» και το γεγονός πως σε αυτή τη δεύτερη σεζόν του παρουσιάζει μια ομάδα αρκετά πιο δεμένη και προσαρμοσμένη στις τακτικές του, έκανε τους διοικούντες να τον κρατήσουν στον πάγκο. Ο Ζόσεπ Μαρία Μπαρτομέου το είχε προαναγγείλει πριν από μερικές μέρες και το πρωί της Παρασκευής πήρε επίσημη μορφή η παραμονή του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και για την επόμενη σεζόν.

Η κατάσταση ήταν οριακή στον αποκλεισμό σοκ από τη Ρόμα στα ημιτελικά του περσινού Champions League. Πολλοί είχαν χρεώσει τον αποκλεισμό στον Βάσκο και τη συνήθειά του να χρησιμοποιεί τα ίδια πρόσωπα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Λιονέλ Μέσι είχε αγωνιστεί 1205 περισσότερα λεπτά σε σχέση με τον CR7 (4.505 λεπτά έναντι 3.300), ενώ οι Ράκιτιτς, Σουάρες, Τερ Στέγκεν, Μπουσκέτς, Πικέ, Άλμπα και Ουμτιτί έμοιαζαν… σκασμένοι! Η εικόνα άλλαξε, η Μπαρτσελόνα πήρε τα πάντα εντός συνόρων και θέλει να κάνει το ίδιο κι εκτός! Οι αριθμοί δείχνουν την πραγματικότητα και ο Βαλβέρδε έχει τον τρόπο του

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει κατακτήσει:
Ενα πρωτάθλημα
Ενα Κύπελλο
Ενα Ισπανικό Super Cup

Στα 96 ματς που έχει κοουτσάρει την Μπαρτσελόνα έχει:
65 νίκες (43 στη La Liga)
22 ισοπαλίες
9 ήττες

H Μπαρτσελόνα με τον «Τσινγκούρι» στον πάγκο συμπλήρωσε 37 συνεχόμενα παιχνίδια που πετύχαινε τουλάχιστον ένα γκολ. Το σερί σταμάτησε την προηγούμενη Κυριακή κόντρα στην Μπιλμπάο (0-0). Παράλληλα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε στις 60 αγωνιστικές για το πρωτάθλημα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα έφτασε τους 143 βαθμούς (169 γκολ). Αντίστοιχα, στα πρώτα 60 ματς του Πεπ, η Μπάρτσα είχε πάρει έναν βαθμό λιγότερο και είχε βάλει ένα γκολ λιγότερο.

Στα 96 παιχνίδια του στον πάγκο η Μπαρτσελόνα έχει:
σκοράρει 233 γκολ
δεχτεί 78 γκολ
45 ματς με clean sheet.

Ο Ράκιτιτς είναι ο παίκτης που έχει παίξει τα περισσότερα ματς με τον Βαλβέρδε στον πάγκο. Eιδικότερα, έχει αγωνιστεί στα 89 από τα 96.
Ακολουθούν οι:
Μέσι με 83
Μπουσκέτς με 83
Σουάρες με 82
Πικέ με 81

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Πριμέρα Ντιβισιόν με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X