La Liga: Η σφήνα της Ατλέτικο Μαδρίτης

La Liga: Η σφήνα της Ατλέτικο Μαδρίτης

Η νέα σεζόν 2018-19 στη La Liga ανοίγει την αυλαία της σε λίγες ώρες και οι φίλαθλοι την περιμένουν με κομμένη την ανάσα. Οι 20 ομάδες είναι ετοιμοπόλεμες. Το δίπολο Μπαρτσελόνα – Ρεάλ θα προσπαθήσει να σπάσει φέτος η Ατλέτικο Μαδρίτης που εμφανίζεται αρκετά ενισχυμένη, μένει να αποδειχθεί αν είναι ικανή για κάτι τέτοιο, εντός αγωνιστικών χώρων. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθεί σε επίπεδο πρωταθλήματος το περίφημο, πια, VAR.

Το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας
Αναμφίβολα εδώ συμπεριλαμβάνουμε την τριάδα ΜπαρτσελόναΡεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι Καταλανοί, που κατέκτησαν δια περιπάτου το περσινό πρωτάθλημα, φαίνεται να ξεκινούν από θέση ισχύος. Κινητικοί στο φετινό «πάρε-δώσε», μπορεί ο Ινιέστα να μην είναι κάτοικος «Κάμπ Νόου», αλλά οι παίκτες που αποκτήθηκαν, μπορούν να προσφέρουν πολλά. Οι «γκαλάκτικος» γυρίζουν σελίδα και χωρίς Ζιντάν και Ρονάλντο ελπίζουν ότι θα επιστρέψουν στην κορυφή για πρώτη φορά μετά το 2014. Τέλος, οι «ροχιμπλάνκος» της πρωτεύουσας ξόδεψαν πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ και η απόσβεση ξεκίνησε, με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Super Cup.

Η δεύτερη ταχύτητα
Εδώ συναντάμε τις ομάδες της επαρχίας της Καστεγιόν, Βαλένθια και Βιγαρεάλ και τις εκπροσώπους της Ανδαλουσίας, Σεβίλλη και Μπέτις. Ολες τους θα διεκδικήσουν την είσοδο την τετράδα και τα εισιτήρια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από εκεί και πέρα, σε αυτό το άτυπο γκρουπ θα προσπαθήσουν να εισέλθουν οι Βάσκοι (Μπιλμπάο και Σοσιεδάδ) αλλά και οι Γαλιθιάνοι (Θέλτα), έχοντας μειονέκτημα, όμως, σε σχέση με τις προαναφερθείσες ομάδες.

Μικρές οι μεταξύ τους διαφορές
Οι υπόλοιποι δέκα σύλλογοι της La Liga βρίσκονται πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο. Ορισμένοι εξ’ αυτών θα αναζητήσουν το πλασάρισμα στην οχτάδα, άλλοι μία πορεία μακριά από κινδύνους ενώ υπάρχουν και εκείνοι που θα είναι ευχαριστημένοι με την εξασφάλιση της παραμονής και μόνο. Οι Εσπανιόλ, Χετάφε, Αλαβές ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, οι Έιμπαρ, Λεγανές και Λεβάντε στη δεύτερη και οι Χιρόνα, Ράγιο Βαγεκάνο, Ρεάλ Βαγιαδολίδ και Ουέσκα στην τρίτη. Οι τρεις τελευταίες κέρδισαν την άνοδο τον περασμένο Μάιο και αντικαθιστούν τις Μάλαγα, Λας Πάλμας και Λα Κορούνια.

Εύκολο Cash Out*! Πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Εννέα τα νέα πρόσωπα
Εννέα σύλλογοι παρατάσσονται φέτος με νέο προπονητή, με τους Λοπετέγκι (Ρεάλ Μαδρίτης), Ματσίν (Σεβίλλη), Μπερίτσο (Μπιλμπάο), Γκαριτάνο (Σοσιεδάδ), Μοχαμέντ (Θέλτα), Ρούμπι (Εσπανιόλ), Πελεγκρίνο (Λεγκανές), Σακριστάν (Χιρόνα) και Φράνκο (Ουέσκα) να εύχονται να τα πάνε καλύτερα σε σχέση με τους προκατόχους τους.

Σχολιάστε

X