Serie A: Η Γιουβέντους και οι άλλοι

Serie A: Η Γιουβέντους και οι άλλοι

Η «Γηραιά Κυρία» τάραξε τα νερά με την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο και φαντάζει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να κάνει οχτώ τους συνεχόμενους τίτλους της. Η δράση στην ιταλική Serie A ξεκινά για την περίοδο 2018-19, όχι με τον ιδανικότερο τρόπο πάντως. Στον απόηχο της τραγωδίας στη Γένοβα, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε την αναβολή των αγώνων της πρεμιέρας για Τζένοα και Σαμπντόρια ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 39 θυμάτων.

Ο «μπιανκονέρο» CR7 και ο ανταγωνισμός
Η Γιουβέντους έντυσε στα «μελανόλευκα» τον Κριστιάνο Ρονάλντο και ελπίζει φέτος τόσο στη διατήρηση των σκήπτρων εντός συνόρων όσο και στην επίτευξη του μεγαλεπήβολου στόχου της, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Champions League. Οι Ίντερ, Ρόμα και Νάπολι θα προσπαθήσουν να βάλουν εμπόδια στην προσπάθεια των Τορινέζων στη Serie A. Οι δυο πρώτες ενισχύθηκαν αρκετά ενώ η τρίτη παρατάσσεται πλέον με τον πολύπειρο και άκρως επιτυχημένο Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο.

Όσο ζουν, ελπίζουν
Οι Μίλαν, Λάτσιο, Φιορεντίνα, Αταλάντα και Τορίνο θα δώσουν τη δική τους μάχη για την είσοδο στην τετράδα. Οι «ροσονέρι» και οι «λατσιάλι» έχουν τη φανέλα και τα ρόστερα πια για να αντέξουν στην πίεση. Μεγάλα ερωτηματικά αποτελούν οι Τζένοα και Σαμπντόρια, που θα έχουν περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούν, μετά την αναβολή των αγώνων τους αλλά και την ψυχολογία τους στο ναδίρ. Υπάρχουν και οι Μπολόνια, Σασσουόλο, Κάλιαρι και Ουντινέζε που αναμένεται να έχουν ρόλο ρυθμιστή στη βαθμολογία.

Η μεγάλη επιστροφή
Από τις υπόλοιπες ομάδες, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην Πάρμα που μετά από τρεις διαδοχικές ανόδους, επέστρεψε στα «σαλόνια» του ιταλικού ποδοσφαίρου. «Βαρύ» όνομα, με ιστορία, αξιοσημείωτο το γεγονός ότι άρθηκε η ποινή αφαίρεσης πέντε βαθμών που ήταν μέχρι πρότινος σε ισχύ για το φετινό πρωτάθλημα. Ο στόχος της αποφυγής του υποβιβασμού φαντάζει εφικτός, ειδικά με την παρουσία των ΣΠΑΛ, Κιέβο, Έμπολι και Φροζινόνε που δείχνουν πιο κοντά στο «αντίο». Για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία προαναφερθείσα, συγκαταλέγεται μεταξύ των φαβορί για να βρεθούν στη Serie B της περιόδου 2019-20.

Παίξε νόμιμα στοίχημα από κινητό με υψηλές αποδόσεις! Κατέβασε το app|21+

Μόλις πέντε οι «νέοι»
Αν και το ιταλικό πρωτάθλημα φημίζεται για τις αρκετές αλλαγές προπονητών, μόλις πέντε είναι τα νέα πρόσωπα στην άκρη των πάγκων, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της νέας περιόδου. Ο λόγος για τους Αντσελότι (Νάπολι), Μπαλαρντίνι (Τζένοα), Ιντζάγκι (Μπολόνια), Μαράν (Κάλιαρι) και Βελάθκεθ (Ουντινέζε).

Σχολιάστε

X