LaLiga 2019-20: Μάχη για τίτλο και...Champions League! (Quiz)

LaLiga 2019-20: Μάχη για τίτλο και…Champions League! (Quiz)

H ισπανική Λίγκα ακολουθεί τα χνάρια των Bundesliga, Premier League και Serie A από το Top-5 που κατά σειρά επέστρεψαν στις προπονήσεις. Βέβαια, μετά τους Γερμανούς, θα γίνει το δεύτερο top πρωτάθλημα που θα βρεθεί στη σέντρα. Αρχή θα γίνει με το σεβιγιάνικο ντέρμπι, όπου το βράδυ της Πέμπτης (11/6) η Σεβίλλη θα υποδεχθεί τη Μπέτις! Η αρχική εκτίμηση είναι ότι οι 11 αγωνιστικές (110 αγώνες) για να ολοκληρωθούν θα διεξαχθούν στο ημερολογιακό όριο των 39 ημερών. Η μπάλα θα αρχίσει να κυλάει ξανά στις 11 Ιουνίου και καθημερινά θα έχουμε ποδόσφαιρο, έως και τις 12 Ιουλίου, όταν θα πέσει η αυλαία της 36ης αγωνιστικής.

Θα απομένουν οι δύο τελευταίες, οι οποίες όμως παραδοσιακά τα παιχνίδια με βαθμολογική σημασία διεξάγονται ίδια ώρα και μέρα, κάτι που θα γίνει την Τετάρτη 15 και την Κυριακή 19 Ιουλίου, όταν και θα ολοκληρωθεί η φετινή La Liga. Ποιες θα… αντέξουν; Ποια ομάδα θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα; Ποιες θα εξασφαλίσουν εισιτήριο για το επόμενο Champions League; Το παρακάτω κουίζ σας βάζει σε ρυθμούς LaLiga!

H διακοπή βρήκε τη Μπαρτσελόνα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και φαβορί για την κούπα. Η εικόνα της δεν ήταν πειστική, ο Βαλβέρδε έφυγε, ο Σετιέν ήρθε, αλλά δεν υπήρξε σαφή βελτίωση. Το κλίμα στα διοικητικά δεν είναι το ιδανικότερο, ωστόσο στη διακοπή ξεπεράστηκαν αρκετοί τραυματισμοί. Ο Σουάρες είναι έτοιμος, ενώ και ο Μέσι είναι πιθανό να προλάβει την πρεμιέρα του restart!

Η Ρεάλ αρχίζει από τη 2η θέση με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Βγαίνει από την διακοπή ήρεμη και ανεπηρέαστη καθώς δεν είχε απρόοπτα. Εξάλλου, ο Γκάρεθ Μπέιλ ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα είναι στα πλάνα του Ζιντάν, ενώ οι Μαδριλένοι συμφώνησαν σε όλα με τον Σέρχιο Ράμος για νέο συμβόλαιο. Η επιστροφή βρίσκει το Σανχτιάγο Μπερναμπέου… εργοτάξιο, ενώ η Βασίλισσα θα δώσει τα ματς στο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο» της Καστίγια.

Επιστροφή στη δράση με σεβιγιάνικο ντέρμπι. Η διακοπή βρήκε τη Σεβίλλη στην 3η θέση της βαθμολογίας, θέση που αποτελεί και τον τελικό της στόχο. Μπανέγα, Ντε Γιονγκ, Βάθκεθ και Οκάμπος έσπασαν τη καραντίνα και τιμωρήθηκαν, ωστόσο επέστρεψαν στις προπονήσεις και είναι… σχεδόν έτοιμοι για την πρεμιέρα, μιας και ο τελευταίος θα παραμείνει εκτός για προληπτικούς λόγους. Ο Λοπετέγι θα μείνει και τη νέα σεζόν και οι Σεβιγιάνοι δεν θέλουν να χάσουν την 3η θέση.

Εξαιρετική σεζόν από τη Σοσιεδάδ, μιας και η διακοπή τη βρήκε στην 4η θέση της βαθμολογίας. Ελκυστικό ποδόσφαιρο, θεάμα και ουσία, ενώ έχει θέση ήδη για τον τελικό του κυπέλλου. Μόλις ένα κρούσμα παρουσιάστηκε στην ομάδα (ο γκολκίκπερ Αλεξ Ρεμίρο) που ξεπεράστηκε και η ομάδα μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς. Εκτός από τον μέσο Γκεβάρα δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα. Τα βλέμματα πάντως είναι στραμμένα και στον MVP της ομάδας, Οντεργκααρντ (7 γκολ, 8 ασίστ), με τις φήμες να μιλούν για επιστροφή στη Ρεάλ, αλλά τη Σοσιεδάδ να διαψεύδει.

Η Χετάφε έχασε έδαφος και η διακοπή τη βρήκε στην 5η θέση (ισοβαθμεί με την 4η Σοσιεδάδ). Ωστόσο, η ομάδα της Μαδρίτης δίνει μάχη και εκτός συνόρων, μιας και συμμετέχει στο Europa League (στη φάση των 16 με την Ιντερ). Μοναδικός στόχος η έξοδος στο Champions League, αφού πέρσι έχασε την τετράδα στις λεπτομέρειες. Θα αντέξει την πίεση; Ο Μπορδαλάς έχει τον τρόπο, αλλά και την 4η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα!

Τη χειρότερη πορεία των τελευταίων ετών στη LaLiga πραγματοποιεί η Ατλέτικο Μαδρίτης και θα δώσει σκληρή μάχη για την παρουσία της στην τετράδα. Βρίσκεται στην 6η θέση, αλλά μόλις στο -1 από την τετράδα. Που εντοπίζεται το πρόβλημα; Στις κακές εκτός έδρας επιδόσεις, όπου μετρά μόλις τρεις νίκες, αλλά και στην προβληματική επίθεση. Αλλωστε, έχει σκοράρει 31 τέρματα, τη 2η χειρότερη συγκομιδή από τις ομάδες της πρώτης δεκάδας. Ωστόσο, θα παρουσιαστεί με αέρα, μιας και στο τελευταίο παιχνίδι ήταν σπουδαία στο Ανφιλντ, παίρνοντας πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League. Ο Ζοάο Φέλιξ ξεπέρασε τον τραυματισμό στο γόνατο και φορτσάρει για να δώσει το παρών στην επανέναρξη της La Liga.

Η Βαλένθια έχασε το ρυθμό της στις αρχές Φεβρουαρίου και η διακοπή τη βρήκε με μια νίκη στην τελευταία πεντάδα αγώνων. Στην 7η θέση οι «Νυχτερίδες», οι οποίες έχουν… ταλαιπωρηθεί από πολλούς τραυματισμούς. Δεν υπάρχουν πλέον άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις, μιας και είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός στη φάση των «16» του Champions League από την Αταλάντα. Είχε τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού, ωστόσο η Βαλένθια είναι έτοιμη για την επιστροφή και την αντεπίθεση για την τετράδα.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Πριμέρα Ντιβισιόν με 200+ ειδικά!

 

Σχολιάστε

X