La Liga 2020-21: Με άμυνα η Ρεάλ, με... Μέσι η Μπαρτσελόνα!

La Liga 2020-21: Με άμυνα η Ρεάλ, με… Μέσι η Μπαρτσελόνα!

O Λιονέλ Μέσι δεν έφυγε και η La Liga παραμένει το ίδιο λαμπερή! Οι Ισπανοί επιστρέφουν στη δράση (12/9), με τα εμπόδια να είναι πολλά. Κόπωση, ελάχιστες ημέρες προετοιμασίας και πολλές ομάδες χωρίς συμπληρωμένο το μεταγραφικό τους παζλ. Πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών μιας και ακόμα οι θεατές θα μείνουν εκτός γηπέδων. Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως θα διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου της περασμένης σεζόν (στις 20 Δεκέμβρη ανάμεσα σε Ρεάλ Σοσιεδάδ – Αθλέτικ Μπιλπάο), αλλά και το Σούπερ Καπ (μάλλον τον Γενάρη) με συμμετέχουσες τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Αθλέτικ Μπιλπάο. Ουέσκα, Κάντιθ και Έλτσε είναι οι νέες παρουσίες στη La Liga. Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σεβίλλη μπαίνουν για να καρπωθούν τα τέσσερα εισιτήρια, όμως η Βιγιαρεάλ είναι η ομάδα που παρουσιάστηκε πιο δραστήρια στο μεταγραφικό παζάρι. Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Σεβίλλη πήραν… περισσότερες ανάσες λόγω της αυγουστιάτικης συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Με… αυτοπεποίθηση η Ρεάλ Μαδρίτης!

Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στο θρόνο της πρωταθλήτριας έπειτα από τρία χρόνια. Απίθανο σερί, έμεινε στις 11 στροφές αήττητη έχοντας σε αυτό το διάστημα 10 νίκες. Διαθέτοντας εκπληκτική άμυνα (25 γκολ παθητικό σε σχέση με τα 46 πρόπερσι) και τεράστια αποτελεσματικότητα πήρε αυτό που ήθελε. Ο Ζινεντίν Ζιντάν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, δεν κάμφθηκε από τη συμπεριφορά ορισμένων σταρ κι έφτασε στην πολυπόθητη κούπα. Όμως, οι απαιτήσεις και η πίεση γι’ αυτόν αυξάνουν. Συνεχίζεται η ανακατασκευή στο Estadio Santiago Bernabéu (85.450), μέχρι να ολοκληρωθεί η Ρεάλ θα αγωνίζεται στο Estadio Alfredo Di Stéfano (5.000), όπως έκανε και πέρσι μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Η «Βασίλισσα» δεν έχει προβεί ακόμα σε μεταγραφές. Έχει αρκεστεί στις επιστροφές των δανεικών της, όπως αυτή του εξαιρετικού Όντεγκααρντ, αλλά και του δεξιού μπακ Άλβαρο Οντριοθόλα (Μπάγερν). Προς πώληση είναι οι Μπέιλ, Μαριάνο Ντίαθ, Μπόρχα Μαγιοράλ και Σέρχιο Ρεγκιλόν, ενώ παρελθόν αποτελούν ήδη οι Ασράφ Χακίμι, Αλμπέρτο Σόρο, Όσκαρ Ροδρίγεθ, Χάβι Σάντσεθ, Χόρχε ντε Φρούτος και Ντάνι Γόμεθ στην Λεβάντε. Δανεικοί οι Τακεφούσα Κούμπο, Ντάνι Θεμπάγιος, Χεσούς Βαγέχο, Μπραΐμ Ντίαθ και Ρεϊνιέρ.

O Μέσι… έμεινε, ο Κούμαν στα δύσκολα!

Χρονιά – ορόσημο για τη Μπαρτσελόνα! Μπορεί στη διακοπή να ήταν στην κορυφή της βαθμολογία, ωστόσο η επιστροφή της στη δράση ήταν… απογοητευτική. Ασχημες εμφανίσεις και αποτέλεσματα που κόστισαν τον τίτλο, την ηρεμία, ενώ είχαν ως συνέπεια και τη βαρύτερη ήττα της ομάδας στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Το εφιαλτικό 8-2 από τη Μπάγερν άνοιξε τον ασκό του αιόλου, ο Λιονέλ Μέσι ζήτησε να αποχωρήσει και ήρθε σε ρήξη με τη διοίκηση, με τον Κίκε Σετιέν να αποτελεί παρελθόν και τον Ρόναλντ Κούμαν να είναι το νέο «αφεντικό».

Ο Μέσι μένει και πλέον διαμορφώνονται νέα δεδομένα για την Μπαρτσελόνα, τον Ρόναλντ Κούμαν, τους συμπαίκτες του Αργεντινού και τη διοίκηση. Ο Ολλανδός είχε εμφανιστεί αποφασισμένος να οδηγήσει το καράβι ακόμα και χωρίς τον Μέσι, αλλά τώρα πρέπει να τα βρει με τον Αργεντινό και να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό, έστω και αν ο Μέσι δεν χρειάζεται καθοδήγηση. Μπορεί μόνος του να τα καταφέρει μια χαρά. Οι ισορροπίες στα αποδυτήρια, όμως, θα είναι σε μια επικίνδυνη και εύθραυστη ισορροπία…

Ο Αντουάν Γκριεζμάν πίστευε ότι θα είναι το σημείο αναφοράς, αλλά πλέον πρέπει να μάθει να συμβιώνει με τον Μέσι και χωρίς τον Λουίς Σουάρες, ο οποίος αποχώρησε. Μαζί του και ο Ράκιτιτς, ενώ στον δρόμο της εξόδου είναι και ο Βιδάλ, όπως και ο Ουμτιτί. Ο Ανσού Φατί εμφανίζεται (και πιθανόν είναι) το νέο αστέρι της Μπάρτσα και απομένει να δούμε αν θα δικαιώσει τις προσδοκίες. Ποιος θα καλύψει το κενό του Σουάρες; Οι Πιάνιτς (μέσος, Γιουβέντους) και Τρινκάο (επιθετικός, Μπράγκα) είναι τα νέα αξιόλογα αποκτήματα. Ντεπάι και Βαϊνάλντουμ είναι στη λίστα του Κούμαν, ενώ απαιτείται ενίσχυση και στην άμυνα. Πως θα παρουσιαστεί η φετινή Μπάρτσα;

Θα μπει ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπάρτσα η Ατλέτικο;

Η Ατλέτικο τερμάτισε πέρσι στην 3η θέση, χάρη στην εξαιρετική της παρουσία μετά την επιστροφή από τη διακοπή! Στηρίχθηκε και πάλι στην άμυνά της, έφερε τις περισσότερες ισοπαλίες (16) στο σύνολο μαζί με τη Θέλτα αλλά και τις περισσότερες από κάθε άλλη εκτός έδρας (10). Αλλωστε, επιθετικά αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έμεινε στον πάγκο και στόχος να επιστρέψει την ομάδα στην κορυφή. Ο Αργεντίνος κράτησε τον Μοράτα, όπως και τον Καράσκο, ενώ πήρε και τον πορτιέρε Ίβο Γκρμπιτς από την Λοκομοτίβα του Ζάγκρεπ. Στόχος της να παρουσιαστεί πιο επικίνδυνη επιθετικά για να εκμεταλλευθεί το γεγονός πως δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Σεβίλλη για την υπέρβαση!

Η Σεβίλλη κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για το επόμενο Champions League, ενώ απέδειξε ακόμα μια φορά πως το Europa League της ανήκει. Ακόμα μια κατάκτηση και η περσινή πορεία κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη. Ο Γιουλιέν Λοπετέγι έμεινε στον πάγκο και στόχος είναι η υπέρβαση. Η Σεβίλλη απέκτησε τον επιτελικό μέσο Όσκαρ Ροντρίγκεθ από τη Ρεάλ Μαδρίτης, επέστρεψε ο Ράκιτιτς έπειτα από μια εξαετία, ενώ παρέμεινε με τετραετές συμβόλαιο ο πορτιέρε Μπόνο και ο επιθετικός μέσος Σούσο. Πλήγμα η αποχώρηση του Μπανέγα. Πρώτο ματς για τους Σεβιλιάνους ο τελικός του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ με την Μπάγερν στις 24 του μηνός στη Βουδαπέστη.

Βιγιαρεάλ για την έκπληξη, ερωτηματικό η Βαλένθια!
Η Βιγιαρεάλ πήρε την 5η θέση, έξανε τεράστιο άλμα σε σχέση με την 14η θέση της προπέρσινησης σεζόν. Αλλωστε, μετά τη διακοπή ήταν εξαιρετική παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η διοίκηση αποφάσισε την αλλαγή προπονητή. Παρελθόν ο Χάβι Καγιέχα, στη θέση του ο Ουνάι Έμερι για τρία χρόνια. Απέκτησε από τη Βαλένθια τους Κοκλέν, Παρέχο, αλλά και τον Κουμπό από τη Ρεάλ Μαδρίτης, που αγωνιζόταν ως δανεικός στη Μαγιόρκα. Έφυγε ο καλός επιθετικός Ουνάλ, αλλά και ο Καθόρλα. Επίσης, έμεινε στη Λυών ο εξαιρετικός επιθετικός, Εκαμπί.
Η Βαλένθια είχε μια κάκιστη χρονιά, τερματίζοντας στην 9η θέση, μένοντας έτσι εκτός Ευρώπης. Ο Χάβι Γκράθια ήρθε να τρέξει τη νέα ομάδα, έχει πολλές φιλοδοξίες, ωστόσο πρέπει να το «παλέψει» με το υπάρχον υλικό. Δεν ενισχύθηκε ακόμα, αντίθετα έφυγαν οι εξαιρετικοί: Φεράν Τόρες, Ροντρίγο, Παρέχο, Κοκλέν, ενώ άγνωστο είναι τι θα συμβεί με την παραμονή των Σολέρ, Γκαράι.

Η Σοσιεδάδ αρκέστηκε στην 6η θέση μετά το κάκιστο πρόσωπο στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Τουλάχιστον, είχε προλάβει πριν τη διακοπή να κερδίσει την συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην Αθλέτικ. Ο Ιμανόλ Αλκγουαθίλ συνεχίζει στον πάγκο. Σημαντική ενίσχυση με τον Νταβίδ Σίλβα, ενώ ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του Όντεγκααρντ, αφού γύρισε στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Χετάφε ότι έχτιζε ως τη διακοπή τον περασμένο Μάρτιο όπου ήταν στη πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, το γκρέμισε στην επανέναρξη τερματίζοντας οριακά 8η, χάνοντας και την Ευρώπη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Λεβάντε. Ο Χοσέ Μπορδαλάς θα είναι στο πάγκο της και τη νέα χρονιά. Δαπάνησε 10 εκ. ευρώ στη Μπαρτσελόνα και κράτησε τον Κουκουρέγια, ενώ με 9 εκ. ευρώ απέκτησε τον επιθετικό Ουνάλ από τη Βιγιαρεάλ, ενώ πήρε δανεικό από τη Γουότφορντ τον Κολομβιανό επιθετικό Κούτσο Ερνάντες.

Η Αθλέτικ τερμάτισε στην 11η θέση, ωστόσο εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο τελικό του κυπέλλου Ισπανίας. Κατέρρευσε στο κρίσιμο σημείο μετά την επανέναρξη. Ο Γκάιθκα Γκαριτάνο τα πήγε πολύ καλά κι έμεινε στον πάγκο των «λιονταριών». Τέλος ο Αδούριθ που κρέμασε τα παπούτσια του, δεν υπήρξαν προσθήκες, αλλά ούτε αποχώρησεις.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Πριμέρα Ντιβισιόν με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X