Premier League - Λίβερπουλ: Η πρωταθλήτρια κατέρρευσε...

Premier League – Λίβερπουλ: Η πρωταθλήτρια κατέρρευσε…

Το ματς στο… φιλόξενο Ανφιλντ ολοκληρώνεται, με τη Σίτι να κερδίζει για πρώτη φορά εκεί έπειτα από 18 χρόνια, να εκτοξεύει τη διαφορά από τους Reds στο +10 (και με ματς λιγότερο) και ουσιαστικά να… παίρνει το στέμμα από τη Λίβερπουλ. Ποιος θα το πάρει φέτος; Η ομάδα του Κλοπ πάντως πολύ δύσκολα…

Υπάρχει πλέον ένα ξεκάθαρο πλάνο για να κερδίσεις τη Λίβερπουλ. Μην μένεις ψηλά, αμύνσου μαζικά και κάνε αντεπιθέσεις σε σωστό τέμπο και ρυθμό. Μία Λίβερπουλ στην οποία η μεταγραφική συζήτηση του Γενάρη δεν αφορούσε μόνο το πρόβλημα στους στόπερ της.

 Τα νέα πρόσωπά της ήταν οι Όζαν Καμπάκ και Μπεν Ντέιβις που επίσης βίωσαν τον τρόπο με τον οποίο έχασε το momentum της η Λίβερπουλ και ο Γούργκεν Κλοπ. Δύο προσθήκες που έγιναν για την αμυντική γραμμή των Reds.

Η Λίβερπουλ είχε ένα αήττητο 68 αγώνων στο γήπεδό της χάνει τώρα τρία στη σειρά στο Άνφιλντ για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 1963. Η προσπάθεια της να ξαναφτιάξει την άμυνά της και να διεκδικήσει πάλι τον τίτλο φαίνεται πως δεν έχει αντίκρισμα και το 1-4 από τη Σίτι αποτύπωσε την κάκιστη αμυντική εικόνα. Όλα πήγαν λάθος…

Τα αγωνιστικά χτυπήματα για τη Λίβερπουλ είναι αρκετά και συνεχόμενα. Ήττα με 1-0 από τη Μπράιτον και λίγα 24ωρα λεπτά η βαριά ήττα από τη Σίτι. Η Μπράιτον έδωσε το στίγμα του πως αντιμετωπίζει κανείς τη Λίβερπουλ. Ένα σχέδιο που αποδεικνύεται επαρκές για τις ομάδες που παίζουν εκτός έδρας με τη Λίβερπουλ. Μένει μία ομάδα πίσω, παίζει με βαθιές μπαλιές ενίοτε, αμύνεται μαζικά και δεν δίνει χώρους. Μετά λειτουργεί χτυπώντας με αντεπιθέσεις.

Οι παίκτες του Κλοπ έμοιαζαν ένα μονοδιάστατο σύνολο. Μία ομάδα που δεν είχε τη… σπιρτάδα και τη δημιουργία που έπρεπε. Ναι, τα λάθη του Άλισον έπαιξαν τεράστιο ρόλο, αλλά και η αντίδραση της ομάδας δεν έμοιαζε σαν αυτή της πρωταθλήτριας.

Η Λίβερπουλ και το Άνφιλντ έχουν χάσει αυτήν την αίσθηση του φόβου που είχαν για τον αντίπαλο. Αυτό το έδειξαν τα τελευταία πέντε ματς εντός έδρας για τη Λίβερπουλ  με Γουέστ Μπρομ, Γιουνάιτεντ, Μπέρνλι και Μπράιτον, που απέφεραν μόλις δυο πόντους στην ομάδα του Κλοπ από τους 15 που θα μπορούσε να πάρει. Για να γίνει αντιληπτό η Λίβερπουλ όλη τη σεζόν 2019-2020 είχε χάσει μόνο δύο πόντους εντός έδρας.

 Η Λίβερπουλ απέτυχε να σκοράρει σε τρία διαδοχικά παιχνίδια στο Άνφιλντ για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 1984. Ο Κλοπ άφησε να εννοηθεί πως η ομάδα έχει σωματική και πνευματική κόπωση / κούραση. Απέδωσε την κακή εικόνα εντός έδρας και στη μεγάλη προσπάθεια με τις εκτός έδρας νίκες με Τότεναμ και Γουέστ Χαμ. Σίγουρα ήταν κάτι που έπαιξε ρόλο με τους μέσους Βαινάλντουμ, Μίλνερ και Αλκάνταρα να επηρεάζονται αλλά δεν ήταν μόνο αυτό.

 Υπάρχει μία τρομερή αντίθεση της Λίβερπουλ – τουλάχιστον ως προς το προηγούμενο διάστημα – σε σχέση με τα αποτελέσματά της με τις ομάδες της πρώτης οκτάδας και εκείνες που βρίσκονται στις τελευταίες οκτώ θέσεις. Σε σημείο που να μην γίνεται καν πιστευτό. Οι παίκτες του Κλοπ είχαν 6 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 9 αγώνες με ομάδες που είναι κοντά στη βαθμολογία με εκείνους. Δύο με Τότεναμ και Γουέστ Χαμ και ενώ νίκησε και Λέστερ και Τσέλσι.

Εάν δει κανείς αγώνες με ομάδες που είναι στις τελευταίες οκτώ θέσεις διαπιστώνει το πρόβλημα. Η Λίβερπουλ έχει παίξει εννιά αγώνες, έχει κερδίσει τρεις, έχει τέσσερις ισοπαλίες και έχει χάσει δύο. Παιχνίδια όπως με τη Μπράιτον (2 φορές), τη Νιουκάστλ, τη Μπέρνλι, τη Φούλαμ και τη Γουέστ Μπρομ. Ματς από τα οποία πήρε 4 πόντους από τους 18 που θα μπορούσε να είχε αποσπάσει. Το να διασπάσει καλά στημένες άμυνες αποδεικνύεται δύσκολο. Η Λίβερπουλ έχει χάσει τη δυνατότητα να παίρνει ματς όταν δεν είναι στα καλύτερά της, κάτι που συνέβαινε παλαιότερα και φυσικά πέρυσι.

 Γιατί έχει συμβεί αυτό; Αρχικά χτυπήθηκε από τραυματισμούς. Δεν είναι δικαιολογία. Είναι γεγονός. Η Λίβερπουλ λόγω τραυματισμών στερήθηκε τις υπηρεσίες παικτών όπως οι Άλισον, Φαν Ντάικ, Ματίπ, Τζο Γκόμεζ, Φαμπίνιο, Ναμπί Κεϊτά, Ζότα και Μανέ. Πρόκειται για οκτώ διεθνείς που κοστίζουν πάνω από 300 εκατ. στο σύνολο.

Ο Κλοπ είχε μία άνευ προηγουμένου ατυχία έχοντας χάσει τρεις βασικούς του στόπερ με τραυματισμούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει ανισορροπία στην ομάδα και στη λειτουργία της σε όλα τα επίπεδα.

Η Λίβερπουλ κόντρα στη Σίτι ήθελε έναν παίκτη να της δίνει ρυθμό και δημιουργική και επιθετική φαντασία για την αντίπαλη αμυντική γραμμή. Έδειχνε αργή και προβλέψιμη.

Οι αλλαγές του Κλοπ δεν βοήθησαν.  Ακόμα όμως και με την κόπωση και τους τραυματισμούς οι οπαδοί περίμεναν και περιμένουν περισσότερα.

Με αυτά τα δεδομένα η Λίβερπουλ παρέδωσε το στέμμα στον επόμενο, είναι τρομερά δύσκολο να πιάσει βαθμολογικά τη Σίτι. Οι κακές εμφανίσεις εντός έδρας είναι πολύ συχνές και το Άνφιλντ είναι πια πολύ… φιλόξενο για όλους.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Πρέμιερ Λιγκ με 200+ ειδικά!

 

Σχολιάστε

X