1ος γύρος Super League: Oι εκπλήξεις, οι απογοητεύσεις και οι... σταθερές αξίες

1ος γύρος Super League: Oι εκπλήξεις, οι απογοητεύσεις και οι… σταθερές αξίες

Ο α’ γύρος της Super League ολοκληρώθηκε με ένα φαβορί, μια δυνατή διεκδικήτρια, μια απογοήτευση και δυο εκπλήξεις! Ποιες θα μπουν στην εξάδα; Θριλεράκι θα θυμίζει η κούρσα γι αυτούς που θα παλέψουν για ένα εισιτήριο που οδηγεί στην Ευρώπη!

Το φαβορί για τον τίτλο!

Ο Παπέ Σισέ σηκώθηκε πολύ ψηλά και με κεφαλιά πέτυχε το μοναδικό γκολ του ντέρμπι, δίνοντας στον Ολυμπιακό τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς κόντρα στον Άρη. Πρωταθλητές Χειμώνα οι Πειραιώτες, αφού βρίσκονται στο +8 από τη 2η ΑΕΚ, με τον Μαρτίν να τονίζει: «Φυσικά και είμαστε ευχαριστημένοι στον α’ γύρο. Είχαμε μόλις 2 ισοπαλίες με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό σε ματς που θα μπορούσαμε να νικήσουμε. Έχουμε παιχνίδια μπροστά μας. Δεν θα επαναπαυθούμε βέβαια. Δεν επαναπαυόμαστε».  Τι λένε οι οιωνοί;

Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν έχει χάσει πρωτάθλημα όταν τέτοια εποχή στη σεζόν, δηλαδή στη συμπλήρωση του ενός τρίτου της σεζόν, έχει αποσπαστεί βαθμολογικά με μία διαφορά από τρεις πόντους και πάνω! Το πήρε και το 2016 με διαφορά +8…και το 2017 με διαφορά +7…και το 2014 και το 1997 με διαφορά +6 (όπως τώρα)…και το 2013 με διαφορά +5…και το 2001 με διαφορά +4…και το 2011 με +3! Μπορεί η εικόνα του μέσα στο γήπεδο να μην ελκυστική όπως πέρσι, ωστόσο το δυνατό ρόστερ, ο κορμός που δεν άλλαξε και φυσικά η διαχείριση του Μαρτίνς τον κρατούν ψηλά. Ο Ολυμπιακός νίκησε ΑΕΚ (εκτός) και ΠΑΟΚ (εντός), Άρη (εντός), ενώ αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με τον Παναθηναϊκό στον Πειραιά. Η ουσία είναι το φετινό «όπλο» των Πειραιωτών, οι οποίοι διαθέτουν την καλύτερη άμυνα, αλλά και τη 2η καλύτερη επίθεση. Η ομάδα του Μαρτίνς έχει μάθει να ζει με τα προβλήματα της καλύτερα από όσο οι ανταγωνιστές της, γεγονός που τη βοηθά να παίρνει αυτό που θέλει.

Όλες οι αποδόσεις Super League εδώ!

Η ανταγωνίστρια!

Η Ενωση «κόλλησε» στη λάσπη της Τρίπολης, δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Αστέρα και είδε τη διαφορά από τον Ολυμπιακό να εκτοξεύεται στο +8. Με τον Γιαννίκη στον πάγκο της η AEK βγάζει καλά στοιχεία, είναι πιο επιθετική, ωστόσο τα κενά στην άμυνα δεν έχουν διορθωθεί. Η Ενωση διαθέτει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα (25 γκολ) βρίσκει λύσεις από Αμραμπατ, Τσούμπερ, Αραούχο, ωστόσο τα στραβοπατήματα την έχουν κρατήσει μακριά από την κορυφή. Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι σύμμαχος, αρκεί και ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός να χάσει έδαφος. Οι λύσεις στο ρόστερ είναι αρκετές, ποιοτικότερες σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, ωστόσο και οι ατυχίες είναι πολλές. Η Ενωση είναι στο -8, ωστόσο τη δεδομένη στιγμή παραμένει η άμεση ανταγωνίστρια του Ολυμπιακού.

[jsStandings id =”249108″ place =”7″ columns =”played_chk;win_chk;draw_chk;lost_chk;otwin_chk;gd_chk” display_name =”1″ display_legend =”1″]

Η απογοήτευση…

«Ο ΠΑΟΚ είναι άρρωστος και χρειάζεται βοήθεια» τόνιζε ο Ραζβάν Λουτσέσκου πριν λίγες ημέρες και στα λόγια του αποτυπώνεται με τον πλέον ξεκάθαρο η κατάσταση που επικρατεί στον «Δικέφαλο του Βορρά». Με αρκετό άγχος και ιδρώτα ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες, όμως έχει χάσει αρκετό έδαφος στη μάχη της κορυφής. Στο -13 από τον Ολυμπιακό, όμως αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι η εικόνα της ομάδας. Διαδοχικοί τραυματισμοί, ατυχίες, περιορισμένο ρόστερ είναι οι σοβαρότεροι λόγοι που ο ΠΑΟΚ έχει μείνει αρκετά πίσω βαθμολογικό και για πολλούς έχει χάσει τη μάχη του τίτλου πριν από την έλευση του 2022. Η ομάδα του Λουτσέσκου διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση μαζί με τον Ολυμπιακό, ωστόσο, αμυντικά η κατάσταση είναι κάκιστη. Ειδικότερα, έχει δεχθεί 18 γκολ, τα περισσότερα από τις ομάδες της πρώτης επτάδας. Αλλωστε, την τελευταία φορά που κράτησε ανέπαφη την εστία του σε ματς της Super League ήταν στα τέλη Σεπτεμβρίου και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η ενίσχυση κρίνεται επιτακτική αν θέλει ο ΠΑΟΚ να διατηρήσει ελπίδες για κάτι καλύτερο.

 

Ψάχνουν σταθερότητα

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μπει στην πεντάδα, αν κι έχει παρουσιάσει αρκετά σκαμπανεβάσματα. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς μετρά πέντε ήττες στον πρώτο γύρο, αν … χειρότερος» από τον αντίπαλό του δεν ήταν σχεδόν σε καμία από αυτές! Ούτε από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, ούτε από τον Αρη, ούτε από τον Αστέρα, ούτε από την ΑΕΚ. Ηταν χειρότερος μόνο από τον ΠΑΟΚ. Αντίθετα, τα πήγε καλά στα πέντε εντός έδρας με: Απόλλωνα (4-0), Βόλο (5-1), Ιωνικό (4-1), Παναιτωλικό ( 2-0) και Ατρόμητο (2-0), όπως και με τη Λαμία εκτός (1-3). Πέρσι, με τον Μπόλονι στον πάγκο χωρίς να είναι ανώτερος πήρε αρκετά ματς, ωστόσο κάποια στιγμή… έσκασε. Φέτος, είναι διαφορετικά τα πράγματα. Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος στην κυκλοφορία της μπάλας, στην ανάπτυξη, στον έλεγχο του παιχνιδιού. Αλλαξε το σύστημα μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι ικανοποιημένος από τη βαθμολογική του θέση και τους βαθμούς που έχει πάρει, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία πως κάτι καλό «χτίζεται». Αρκεί να κρατά το μηδέν, όχι επειδή έχει μεγαλύτερη κατοχή, αλλά επειδή υπάρχει σταθερότητα.

Ο Αρης μπήκε στη σεζόν με -6, κατάφερε να καλύψει έδαφος, όχι όμως αρκετό για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι «Κίτρινοι» είναι στην πρώτη επτάδα, περιμένουν με ανυπομονησία την απόφαση του CAS για επιστροφή βαθμών, όμως καλούνται να αλλάξουν άμεσα αγωνιστικό πρόσωπο, να βρουν σταθερότητα στο παιχνίδι τους για να αναρριχηθούν ψηλότερα. Ο Αρης έχει τόσους πολλούς παίκτες της μιας ενέργειας που αν τους δώσεις λίγο χώρο θα κάνουν τη διαφορά. Ετσι, συνέβη με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό. Βέβαια, υπήρξαν και εφιαλτικές βραδιές, όπως το 0-5 από τον  ΠΑΣ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Αρη είναι ότι φέτος αν βρεθεί πίσω στο σκορ δεν βρίσκει τρόπο να αντιδράσει: χάνει πάντα. Εχει προφανώς να κάνει με την έλλειψη ενός σκόρερ, σίγουρα οφείλεται και σε μια δυσκολία που δείχνει απέναντι σε κλειστές άμυνες.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Κάνουν τη διαφορά!

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε και αν υπάρχει μια τεράστια έκπληξη, αυτή είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο «Αγιαξ» κρατάει γερά.Μαθαίνει να νικά ακόμα κι όταν δεν προηγείται. Ακόμα κι όταν εναντίον ισάξιου αντιπάλου δεν έχει τον έλεγχο του αγώνα. Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά, ξέρει να κερδίζει ακόμα κι όταν δεν είναι καλύτερη. Φιγουράρει στην 3η θέση της βαθμολογίας, διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα, έχει βρει ρυθμό στην επίθεση, μα περισσότερο τα αντανακλαστικά της κάνουν τη διαφορά. Στην τελευταία στροφή κατάφερε κόντρα στο Βόλο να μην χάσει σε ακόμη ένα παιχνίδι του που έμεινε πίσω στο σκορ. Συνολικά στον «Αγιαξ της Ηπείρου» πέτυχαν κάτι ανάλογο σε τέσσερα ματς από τα συνολικά 13 του πρώτου γύρου.

 

Το τέλος του α’ γύρου βρίσκει τον ΟΦΗ στην 6η και με ματς λιγότερο. Οι Κρητικοί δε θυμίζουν σε τίποτα την περσινή ομάδα που λίγο έλειψε να μπει σε περιπέτειες. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια διαθέτει ποιότητα και βάθος από τη μέσα και μπροστά. Οι Κρητικοί σταδιακά έχτισαν αγωνιστική ταυτότητα, βελτιώθηκαν και επιθετικά, μιας και ο στόχος της αμυντικής βελτίωσης είχε επιτευχθεί αρκετά νωρίς. Ο ΟΦΗ έβαλε μεγαλύτερους στόχους, μπήκαν τα θεμέλια για την εξάδα και αν τον Γενάρη υπάρξει ενίσχυση, τότε μπορεί να ελπίζει σε περισσότερα. Αν συνεχίσει να πατά στα πόδια του, δε χάσει την ισορροπία και τον προσανατολισμό του θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα. ΜVP ο Γιον Τοράλ, ο οποίος όσο ανεβάζει ρυθμούς τόσο η ομάδα του γίνεται καλύτερη. Αλλωστε, σε 608 αγωνιστικά λεπτά μετρά δυο γκολ και μια ασίστ.

[jsMatchDayStat season_id=”249108″ matchday_id =”4071″ photo=”0″ teamname=”1″ venue=”0″ layout=”0″]

 

Σχολιάστε

X