Οι... ελεύθεροι και ωραίοι της Super League!

Οι… ελεύθεροι και ωραίοι της Super League!

Μπήκε το 2022 και οι ομάδες δεν κοιτάζουν μόνο το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου, αφού υπάρχουν και άλλα θέματα που… καίνε. Οι ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαια στις ομάδες τους μέχρι το καλοκαίρι μπορούν από τώρα να υπογράψουν σε άλλο κλαμπ εφόσον το επιθυμούν. Και οι πέντε ομάδες της Super League διαθέτουν στο ρόστερ τους μεγάλα ονόματα, ορισμένα από τα οποία θα αποχωρήσουν και άλλα πιθανότατα θα ανανεώσουν. Ειδικότερα, 37 παίκτες από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη μπορούν να συμφωνήσουν από 1η Ιανουαρίου με ομάδα της επιλογής τους για το καλοκαίρι. Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στον Αρη (14 συμβόλαια που λήγουν) και στους ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκό (από 9 «ελεύθερους» το καλοκαίρι), ενώ μικρότερος είναι ο προβληματισμός για τον Ολυμπιακό (τρία συμβόλαια, ανάμεσα και ο πρώτος σκόρερ) και την ΑΕΚ (δύο παίκτες μένουν ελεύθεροι τον Ιούνιο). Πάμε να δούμε τα σημαντικότερα ονόματα που μένουν ελεύθερα το καλοκαίρι.

Όλες οι αποδόσεις Super League εδώ! 

Γιουσέφ Ελ Αραμπί

Το μεγάλο αστέρι του Ολυμπιακού, ο πρώτος σκόρερ της Super League την τελευταία διετία, Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι πλέον ελεύθερος να μιλήσει με άλλη ομάδα! Το συμβόλαιο του Μαροκινού επιθετικού λήγει το καλοκαίρι, ο παίκτης θέλει να ανανεώσει, και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Ο Ολυμπιακός προτίθεται να του προσφέρει διετή συνεργασία, μιας και τον θεωρεί αναπόσπαστο μέλος της ομάδας στην οποία συνεχίζει να «χτίζει» ο Πέδρο Μαρτίνς. Βέβαια, υπάρχουν αραβικές ομάδες που ήδη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, ο Ελ Αραμπί πρώτα θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες με τον Ολυμπιακό, και μόνο τότε θα ασχοληθεί με τις άλλες προτάσεις.

Ρόνι Λόπες

Από τα μεγαλύτερα ονόματα που ήρθαν το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Ο Ρόνι Λόπες αποκτήθηκε δανεικός από τη Σεβίλλη και μπορεί οι πρώτοι μήνες να μην ήταν οι ιδανικοί, ωστόσο ο Πορτογάλος εξτρέμ βρίσκει ρυθμό, πατήματα και αποτελεί βασικό εργαλείο του Πέδρο Μαρτίνς. Ο ίδιος έχει συμφωνήσει σε επέκταση του συμβολαίου του, ωστόσο «αγκάθι» αποτελεί η ρήτρα αγοράς από τη Σεβίλλη που αγγίζει τα 9 εκατομμύρια ευρώ. Είναι ένα ποσό που πολύ δύσκολα θα δώσει ο Ολυμπιακός.

Αντρέ Σιμόες

Ο Πορτογάλος χαφ διανύει την 7η σεζόν του στην ΑΕΚ και το καλοκαίρι το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται, έχοντας κάνει 215 συμμετοχές με τα «κιτρινόμαυρα». Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι με βεβαιότητα σχετικά με το μέλλον του Πορτογάλου. Ο ίδιος δεν είναι αρνητικός στο να παραμείνει και οι επαφές με την Ενωση συνεχίζονται.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν *Όροι & Προϋποθέσεις

Στέφεν Τσούμπερ

Εκανε ένα εξαιρετικό Euro με την Ελβετία και η ΑΕΚ φρόντισε να πραγματοποιήσει ένα από τα πιο δυνατά μεταγραφικά χτυπήματα του καλοκαιριού. Ο Ελβετός είναι στους κορυφαίους παίκτες της φετινής σεζόν, έχει υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2025 με την Ενωση, ωστόσο παίκτης της και με τη βούλα για την επόμενη τριετία θα είναι μόνο έαν η ΑΕΚ πληρώσει τη ρήτρα του στην Άιντραχτ που αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Αντελίνο Βιερίνια

Δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που μένουν ελεύθεροι το προσεχές καλοκαίρι. Ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει ιστορία με τη φανέλα του συλλόγου, όπως ο Βιεϊρίνια. Για τον Πορτογάλο μπακ τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο… Δεν αποκλείεται να παίξει μέχρι το τέλος κι έπειτα, ανάλογα τις επιθυμίες και του ίδιου για την καριέρα του, να αναλάβει άλλο πόστο.

Αλέξανδρος Πασχαλάκης

Ο Πασχαλάκης είχε σκαμπανεβάσματα στη αρχή της σεζόν, στη συνέχεια ήταν πιο σταθερος. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον στηρίζει απόλυτα και δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για μεταγραφή στη θέση «1» για την ώρα. Πολλές αραβικές ομάδες τον έχουν στη λίστα τους, ενώ οι συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ για νέο συμβόλαιο δεν έχουν μπει στην τελική ευθεία. Ισως, αν οι αποδοχές είναι μειωμένες, τότε αναζητήσει άλλη ποδοσφαιρική στέγη.

Ίνγκι Ίνγκασον

Ο Ισλανδός στόπερ είναι ίδια περίπτωση με αρκετούς ακόμα παίκτες του ΠΑΟΚ για τους οποίους εκπνέει μες στο 2022 το συμβόλαιό τους. Ο έμπειρος Ίνγκασον έχει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2022 ενώ έχει πάρει συμμετοχές και στον ΠΑΟΚ Β’.

Μπρούνο Γκάμα

Είναι από τους παίκτες του Άρη με τους οποίους δεν υπάρχει διαπραγμάτευση για νέο συμβόλαιο. Η υπάρχουσα συμφωνία του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού λήγει τον Ιούνιο του 2022. Ωστόσο, το θέμα θα μπει άμεσα στις προτεραιότητες του συλλόγου, όπως και αυτές των Κουέστα, Ματίγια, Λόπεθ, Μάνο, Μπεναλουάν, Δεληζήση.

Ντάνιελ Σούντγκρεν Ο παίκτης θέλει να μετουσιώσει το ποδοσφαιρικό όνειρο που βιώνει με τη σταθερή παρουσία του στην εθνική Σουηδίας. Με την πλευρά του Σούντγκρεν υπάρχει επαφή με τη διοίκηση του Άρη για την επέκταση του συμβολαίου του. Ο 31χρονος ακραίος μπακ έχει συμβόλαιο έως τα τέλη Ιουνίου του 2022.

Τάσος Χατζηγιοβάνης

Ο 24χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός είναι ένας παίκτης με συμβόλαιο μέχρι τα τέλη του Ιούνιου του 2022. Δεδομένα θα γίνει πρόταση ανανέωσης στον Τάσο Χατζηγιοβάνη, με τον οποίο υπάρχει εκκρεμότητα, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τον Χουάνκαρ.

Χουάνκαρ

Ο έμπειρος ακραίος μπακ του Παναθηναϊκού έχει ένα συμβόλαιο που εκπνέει στα τέλη Ιουνίου του 2022. Φαίνεται πως και με αυτόν η ΠΑΕ θα κάνει μία κουβέντα για ένα νέο deal. Στόχος και των δυο πλευρών να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Η λίστα με τους… ελεύθερους!

Οι Γιουσέφ Ελ Αραμπί, Ματιέ Βαλμπουενά, Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι τα τρία θέματα που απασχολούν τον Ολυμπιακού, ενώ η ΑΕΚ καλείται να βρει λύσεις με τους: Αντρέ Σιμόες, Εβγέν Σάκχοφ, Ντάρκο Γέβτιτς. Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ, Πασχαλάκης, Κρέσπο και Βαρέλα, αναπόσπαστα κομμάτια του ΠΑΟΚ μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι. Στην ίδια κατηγορία ανήκει ο Ισλανδός στόπερ, Ίνγκι Ίνγκασον, ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ Ροντρίγκο, ο Νιγηριανός χαφ Άντερσον Εσίτι, ο Σέρβος γκολκίπερ Ζίβκο Ζίβκοβιτς, αλλά και ο Αυστριακός μέσος, Στέφαν Σβαμπ. Βέβαια, το συμβόλαιό του τελευταίου ανανεώνεται αυτόματα μετά από συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών.

Οσο για τον Άρη, 14 συμβόλαια λήγουν τον προσεχή Ιούνη, τόσοι ποδοσφαιριστές απέκτησαν διαπραγμάτευσης ή και συμφωνίας με άλλες ομάδες. Μπρούνο Γκάμα, Ντάνιελ Σούντγκρεν, Χαβιέ Ματίγια, Φακούντο Μπερτόγλιο, Τζέιμς Τζέγκο, Εμάνουελ Σάκιτς, Χούλιαν Κουέστα, Γιοάν Μπεναλουάν, Γιώργος Δεληζήσης, Κώστας Μήτρογλου, Κριστιάν Γκάνεα, Δημήτρης Μάνος, Κριστιάν Λόπεθ, Λίριν Ντουάρτε.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις τις οποίες καλείται να διευθετήσει και ο Παναθηναϊκός. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός αριστερός μπακ Χουάνκαρ, ο Αργεντινός δεξιός μπακ Φακούντο Σάντσες, ο Βραζιλιάνος μέσος Μαουρίσιο και ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός Λούκας Βιγιαφάνιες μένουν ελεύθεροι, όπως και ο Τάσος Χατζηγιοβάνη. Ο Γιάννης Μπουζούκης βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας και είτε θα αποχωρήσει σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, είτε στο τέλος της σεζόν. Δεν υπολογίζονται οι Μπεκ και Ενγκμπακοτό.

[jsStandings id =”249108″ place =”7″ columns =”played_chk;win_chk;draw_chk;lost_chk;gd_chk” display_name =”1″ display_legend =”1″]

Σχολιάστε

X