Νιγηρία – Αργεντινή: Κοιτάζουν κατάματα τον αποκλεισμό

Νιγηρία – Αργεντινή: Κοιτάζουν κατάματα τον αποκλεισμό

Στην Αγία Πετρούπολη Νιγηρία και Αργεντινή θα συναντηθούν με φόντο την πρόκριση από τον 4ο όμιλο του Μουντιάλ. Η παράδοση είναι ξεκάθαρα με το μέρος της «Αλμπισελέστε» που μετράει νίκες επί των «Σούπερ Αετών» στις διοργανώσεις των 1994, 2002, 2010 και 2014.

Περίσσιο το πάθος της
Η Νιγηρία θυμίζει «Δόκτωρα Τζέκιλ και Κύριο Χάιντ», έχοντας χάσει από την Κροατία (0-2) και κερδίσει την Ισλανδία (2-0). Ο Αχμέντ Μούσα, που αγωνίστηκε το τελευταίο εξάμηνο δανεικός στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τη Λέστερ, ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά και με δυο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, χάρισε μία πολύτιμη νίκη στην ομάδα του Γκέρνοτ Ρορ.

«Αυτό που μου άρεσε στη νεανική ομάδα μου είναι το μαχητικό πνεύμα. Έχουμε ξαναπεί ότι είμαστε εδώ για να συλλέξουμε εμπειρίες. Νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι για τη διοργάνωση του 2022 και αυτό το τουρνουά δεν είναι μακριά. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ ότι είμαστε ικανοί να κάνουμε δύσκολη τη ζωή της Αργεντινής» δήλωσε ο Ρορ.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο οι Νιγηριανοί επιβλήθηκαν 4-2 των Αργεντινών σε φιλικό ματς που διεξήχθη στο Κρασνοντάρ.

 Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου  | 21+

Με την πλάτη στον τοίχο
Η Αργεντινή ξεκίνησε και το φετινό τουρνουά ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου αλλά μετά από δυο παιχνίδια στον όμιλο, έχει βρεθεί στο χείλος του αποκλεισμού. Ο Λιονέλ Μέσι αστόχησε σε πέναλτι στο ματς της πρεμιέρας με την Ισλανδία (1-1) ενώ στη συνέχεια η «Αλμπισελέστε» γνώρισε βαριά ήττα από την Κροατία (0-3), πληρώνοντας τα παιδαριώδη λάθη της στην άμυνα.

«Στην προπονητική καριέρα μου έχω ζήσει δύσκολες στιγμές ωστόσο αυτές οι εμπειρίες είναι περισσότερο επίπονες ειδικά όταν υπηρετείς την εθνική σου ομάδα. Πρέπει να ανασυνταχθούμε και να τα δώσουμε όλα στο τελευταίο ματς του ομίλου για την πρόκριση» ανέφερε Χόρχε Σαμπαόλι.

Τελευταία αποτελέσματα:

Νιγηρία – Ισλανδία      2-0 (δις σκόρερ ο Μούσα)

Αργεντινή – Κροατία    0-3

Παράδοση:

Αργεντινή – Νιγηρία    2-4

Αργεντινή – Νιγηρία    2-3

Αργεντινή – Νιγηρία    3-1

Νιγηρία – Αργεντινή    4-1

Αργεντινή – Νιγηρία    1-0

Αργεντινή – Νιγηρία    1-0

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X