NBA 2020-2021: Οι ισχυροί της Ανατολής!

NBA 2020-2021: Οι ισχυροί της Ανατολής!

Oι Μιλγουόκι Μπακς έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις στην κανονική διάρκεια, αλλά δεν ήταν σταθεροί στη «φούσκα» του Ορλάντο και αποκλείστηκαν στα πλέι οφ από τους Χιτ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε τον τίτλο του κορυφαίου για δεύτερη διαδοχική χρονιά, αλλά δεν είχε το στήριγμα για να φτάσει μέχρι τέλους. Το Μαϊάμι ήταν η ομάδα που έκανε τη διαφορά, βρέθηκε στους τελικούς, αλλά κόντρα στους πανίσχυρους Λέικερς δεν ήρθε η υπέρβαση. Ποιες ομάδες θα κλέψουν την παράσταση. Μπακς, Νετς, Σέλτικς, Φιλαδέλφεια και Χιτ ανήκουν στην Elite της Ανατολής.

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ

  • 56-17, 1η θέση στην Ανατολή, αποκλεισμός στους ημιτελικούς της Περιφέρειας από το Μαϊάμι (1-4)
  • 8η καλύτερη επίθεση (112.4 πόντοι ανα 100 κατοχές)
  • 1η καλύτερη άμυνα  (102.9 πόντοι ανα 100 κατοχές)
  • Η πεντάδα: Χόλιντεϊ, Ντι Βιτσέντσο, Μίντλετον, Αντετοκούμπο, Λόπες Rotation Reserves: Ογκουστιν, Φορμπς, Κόνατον, Κρεγκ, Πόρτις

 

Ανακοινώθηκε η supermax επέκταση του συμβολαίου του με τους Μπακς αντί 228.2 εκατομμυρίων δολαρίων! Εγγυημένα 256 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα έξι χρόνια για τον back-to-back MVP και τα καλύτερα είναι μπροστά του. «Είμαι ευλογημένος που μπορώ να γίνω μέλος των Μπακς για τα επόμενα 5 χρόνια. Ας κάνουμε αυτά τα χρόνια να μετρήσουν» τόνισε κι έδωσε το σύνθημα για τίτλο! Ο 26χρονος All-Star που μέτρησε κατά μέσο όρο 29,5 πόντους, 13,6 ριμπάουντ και 5,6 ασίστ ανά παιχνίδι σε 63 ματς της περσινής σεζόν είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα, την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Αντετοκούνμπο σημαίνει τα πάντα για την ομάδα. Από το… πουθενά, το Μιλγουόκι έφτασε να έχει στο ρόστερ του τον back-to-back ΜVP. Ήταν το κεντρικό πρόσωπο του franchise, καθώς έχτισε μια νέα αρένα στο κέντρο του Μιλγουόκι, είναι ο καλύτερος παίκτης και ο ηγέτης τους. Πείθοντάς τον να υπογράψει τη μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία του ΝΒΑ διατηρεί την ομάδα σε μάχη για τον τίτλο και σταθεροποιεί το μέλλον της.

Ο Αντετοκούνμπο θα είναι σε θέση να κάνει ό, τι αγαπά περισσότερο και να επικεντρωθεί στο μπάσκετ. Δεν θα χρειάζεται πλέον να ασχολείται με ανθρώπους που του κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τη συμβόλαιό του ή τους συμπαίκτες του που του δίνουν στυλό ως δώρο γενεθλίων για να τον πείσουν να υπογράψει. Η off-the-floor δουλειά έχει τελειώσει και τώρα μπορεί να επικεντρωθεί στο μπάσκετ, αλλά πρώτα μπορεί να πάρει ένα δευτερόλεπτο για να προβληματιστεί για το μελάνι του μεγαλύτερου συμβολαίου στην ιστορία του NBA και να εξασφαλίσει τη θέση του ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος.

Με τον Αντετοκούνμπο στο ρόστερ κι οποιοδήποτε δράμα σχετικά με την επέκταση του συμβολαίου του να είναι πλέον παρελθόν, οι Μπακς πρέπει να καταλάβουν πώς θα κάνουν το επόμενο βήμα στο κομμάτι του franchise. Σε κάθε μία από τις δύο τελευταίες σεζόν, το Μιλγουόκι συγκέντρωσε το καλύτερο ρεκόρ σεζόν του πρωταθλήματος. Ωστόσο, ως οργανισμός, πρέπει να βρει έναν τρόπο για να αξιοποιήσει καλύτερα τις δεξιότητες του Ελληνα σταρ και να δημιουργήσει ένα σχέδιο παιχνιδιού που να λειτουργεί μετά την κανονική σεζόν. Η πίεση να υπογράψει ο Αντετοκούνμπο ένα νέο συμβόλαιο μπορεί να έχει φύγει, αλλά η πίεση να κερδίσει ένα πρωτάθλημα είναι πιο έντονη από ποτέ. Ο Χόλιντεϊ ήρθε να ενισχύσει τους Μπακς και μαζί με τον Ογκουστον και τον Κόνατον δίνουν λύσεις στους Μπακς. Ο Πόρτις θα δυναμώσει κι άλλο την ομάδα κάτω από το καλάθι και θα δώσει στον Λόπες αρκετές ανάσες.

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ

  • 35-37, 7η θέση στην Ανατολή, αποκλεισμός στον α’ γύρο από το Τορόντο (0-4).
  • 22η καλύτερη επίθεση (108.9 πόντοι ανα 100 κατοχές)
  • 9η καλύτερη άμυνα (109.5 πόντοι ανα 100 κατοχές)
  • Η πεντάδα: Ίρβινγκ, ΛεΒερτ, Χάρις, Ντουράντ, Τζόρνταν Rotation Reserves: Αλεν, Ντινγουίντι, Γκριν, Σάμετ, Πέρι

 

Οι Νετς προσπάθησαν να κάνουν την υπέρβαση στη «φούσκα» του Ορλάντο, αλλά παρασύρθηκαν από τους Τορόντο Ράπτορς στον πρώτο γύρο των Πλέι οφ. Ο Κάρις ΛέΒερτ είχε μερικές συγκλονιστικές στιγμές και ο Άλεν έκανε ένα μεγάλο βήμα μπροστά επιθετικά, αλλά οι πολλές απουσίες σκόρπισαν προβληματισμό. Οι 122,9 πόντοι ανά 100 κατοχές που οι Νετς επέτρεψαν στο Τορόντο ήταν αρνητικό ρεκόρ και η αρχή του τέλους. Ωστόσο, η νέα σεζόν αρχίζει με πολλά όνειρα. Ο σούπερ σταρ Κέβιν Ντουράντ είναι έτοιμος να κάνει το ντεμπούτο του έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό στον αχίλλειο στους τελικούς του 2019. Ο Κάιρι Ιρβινγκ έπαιξε πέρσι μόλις 20 ματς, όμως τώρα είναι σε καλή κατάσταση. Τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα, μιας και οι Νετς προσέλαβαν τον εξαιρετικό Στιβ Νας. Το τεχνικό τιμ περιλαμβάνει Ντ’Αντόνι και Στουντμάιρ. Ετσι, οι τεράστιες προσδοκίες έρχονται με μια αίσθηση του…κατεπείγοντος. «Θέλουμε να έχουμε ένα γρήγορο στυλ. Θέλουμε να σπρώχνουμε γρήγορα την μπάλα στον αιφνιδιασμό και να παίζουμε σε ανοικτό γήπεδο. Ακόμα όμως και απέναντι σε οργανωμένες άμυνες, στο πέντε εναντίον πέντε, επιθυμώ να παίρνουμε γρήγορες αποφάσεις, να ανοίγουμε το γήπεδο και να εκμεταλλευτούμε την ικανότητα μας στη δημιουργία και στο σουτ», λέει ο Στιβ Νας. Μειονέκτημα; Αυτή η ομάδα δεν έχει δέσει και δεν ξέρει κανείς πως θα παρουσιαστεί. Ολα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον Ντουράντ, αλλά και στους ΛεΒερτ, Ντινγουίντι για το πως θα αντιδράσουν ανάμεσα στ’ αστέρια.

ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ 

  • 48-24, 3η θέση στην Ανατολή, αποκλεισμός από τους Τελικούς Περιφέρειας από το Μαϊάμι (2-4).
  • 4η καλύτερη επίθεση (113.3 πόντοι ανα 100 κατοχές)
  • 4η καλύτερη άμυνα (107 πόντοι ανα 100 κατοχές)
  • Η πεντάδα: Γουόκερ, Σμαρτ, Τέιτουμ, Μπράουν, Τέις Rotation Reserves: Πρίτσαρντ, Λάνγκφορντ, Νέισμιθ, Γουίλιαμς, Τόμσον

 

Οι Σέλτικς έστειλαν δύο picks του 2ου γύρου για να διασφαλίσουν ένα ποσό 28.5 εκατομμυρίων με την αποχώρηση του Χάιγουρντ. Θα πρέπει να δουν το πως θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν σωστά αυτήν την εξέλιξη. Οι Σέλτικς θα μπορούσαν να βρουν πολύ καλές ευκαιρίες μεσαίων συμβολαίων από ομάδες που θέλουν να κάνουν περικοπές ή να πάρουν την τοπ επιλογή τους για το ντραφτ του 2021. Δεν υπάρχει βιασύνη για τη Βοστώνη, πάντως ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Έχουν το περιθώριο να δώσουν 15 εκατομμύρια δολάρια στην αγορά και να το κάνουν σωστά.

Οι Σέλτικς έχουν το νέο supermax συμβόλαιο του Τέιτουμ που θα επηρεάσει το μπάτζετ τους για το 2021-2022 κατά αρκετά εκατομμύρια. Έχει τη σημασία του από την άλλη το πως θα εκμεταλλευτούν τα draft picks τους. Όταν είχαν κάνει την ανταλλαγή με το Μπρούκλιν με τον Γκαρνέτ, είχαν πάρει τους Μπράουν και Τέιτουμ. Όμως, υπάρχουν αρκετές άλλες περιπτώσεις ανταλλαγών που δεν τους βοήθησαν.

Τα draft picks πάντα έχουν τη σημασία τους ειδικά διότι τα τελευταία χρόνια δεν βγαίνουν ακόμα και σε μεγάλες ή παραδοσιακές δυνάμεις ή εάν θέλετε δεν βγαίνουν πάντα. Η επιλογή σε picks παικτών που είναι μικροί (20 και πιο κάτω) σε ηλικία δεν αποδίδει πάντα. Σε σχέση με το ρόστερ οι Οζελέγιε, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Γκραντ Ουίλιαμς, Λάνγκφορντ και Έντουαρντς δεν κατάφεραν να είναι το ίδιο αποδοτικοί ούτε καν στο ροτέισον. Φέτος οι Πρίτσαρντ και Νέσμιθ θα μπουν πιο δυναμικά στην εξίσωση του ρόστερ.

Βέβαια, για κάποιους από αυτούς είναι ακόμα η αρχή. Οι Λάνγκφορντ και Γκραντ Ουίλιαμς ήταν rookies πέρυσι ενώ ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς τώρα μπαίνει στον 3ο χρόνο του. Βέβαια κάποιος από όλους αυτούς τους παίκτες θα πρέπει να βγει αγωνιστικά.

Η Βοστώνη έχει και τρία μεγάλα συμβόλαια και δεν θα είναι τόσο απλό να πάρει περισσότερους παίκτες απ’ όσους είχε αρχικά υπολογίσει. Η Βοστώνη θα χρειαστεί τουλάχιστον τρία από τα νέα της πρόσωπα να τη βοηθήσουν περισσότερο. Εάν από τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς για παράδειγμα πάρει περισσότερη βοήθεια στην άμυνα ή τα μπλοκ ή περισσότερη συμβολή στο σκοράρισμα από τον Λάνγκφορντ. Ο Νέσμιθ από την άλλη είναι ένας καλός σουτέρ.

ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ

  • 44-29,5η θέση στην Ανατολή, έφτασε στους τελικούς του ΝΒΑ, αλλά ηττήθηκε από τους Λέικερς (4-2)
  • 7η καλύτερη επίθεση (111.9 πόντοι ανα 100 κατοχές)
  • 11η καλύτερη άμυνα (109.5 πόντοι ανα 100 κατοχές)
  • Η πεντάδα: Ντράγκιτς, Μπάτλερ, Αντεμπάγιο, Ρόμπινσον, Χάρκλες Rotation Reserves: Χίροου, Μπράντλεϊ, Νουν, Ιγκουοντάλα, Tζόνσον

 

Ιντιάνα, Μιλγουόκι, Βοστώνη είδαν το «άγριο» πρόσωπο του Μαϊάμι! Οι Χιτ έκαναν απίθανα πράγματα την περασμένη σεζόν, έφτασαν στους Τελικούς και παρά το γεγονός πως εξαντλήθηκαν δεν μπόρεσαν να κάνουν την υπέρβαση και ηττήθηκαν με 4-2. Ο Μπάτλερ έκανε μια εντυπωσιακή σεζόν και ο κόουτς Σπόελστρα τόνισε: «Ο Τζίμι δεν θα παίζει τα ίδια λεπτά με πέρυσι. Θα προσαρμοστούμε στις ανάγκες της σεζόν. Γνωρίζω πολύ καλά πόση σωματική αλλά και πνευματική ενέργεια ξόδεψε στη “φούσκα” του Ορλάντο. Του είπα όμως, πως αυτή είναι η ζωή που διάλεξε. Αυτό ήθελε να κανει. Να είναι μέρος ομάδων που πάνε μακριά στα playoffs». Ιστορικά είναι διαφορετικό. Κανονικά οι Μαϊάμι θα ήταν μια μέτρια ομάδα της Λίγκας, όμως πλέον είναι άλλη κατηγορία. Ο Αντεμπάγιο βοήθησε τα μέγιστα, ο Ντράγκιτς έδωσε ώθηση και Κράουντερ, Ιγκουαντάλα έβαλαν το λιθαράκι τους. Πλέον, το στοιχείο της έκπληξης αντικαθίσταται από αυξημένες προσδοκίες. Εξαιρετικές προσθήκες των Μπράντλεϊ και Χάρκλες και το Μαϊάμι είναι έτοιμο να βγάλει στο γήπεδο σκληράδα, υπομονή, φιλότιμο κι εργατικότητα. Το ρόστερ έχει έμπειρους, αλλά και άπειρους παίκτες κι αν ο Σπόελστρα που ξέρει καλά να κερδίζει καταφέρει να βρει χημεία, τότε οι Χιτ θα έχουν όλα όσα χρειάζονται για την επιστροφή στην κορυφή.

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 76ερς

  • 43-60, 6η θέση στην Ανατολή, αποκλείστηκαν με 4-0 από τους Σέλτικς στον α’ γύρο.
  • 13η καλύτερη επίθεση (111.3 πόντοι ανα 100 κατοχές)
  • 8η καλύτερη άμυνα (109 πόντοι ανα 100 κατοχές)
  • Η πεντάδα: Σίμονς, Κάρι, Γκριν, Χάρις, Εμπιντ Rotation Reserves: Μίλτον, Κορκμάζ, Τίμπουλ, Σκοτ, Χάουαρντ

 

Ο Ρίβερς είναι γνωστός ως ένας προπονητής που ξέρει το πως να δίνει κίνητρα και να εμπνέει. Στους Σίξερς δεν θα έχει τόσο εύκολο έργο αλλά πότε είναι εύκολο να προπονήσεις μία ομάδα στο ΝΒΑ. Θα πρέπει να εξελίξει το παιχνίδι του Εμπίντ και να πείσει τον Σίμονς πως τα τρίποντά του αξίζουν πιο πολύ από τα δίποντά του. Παράλληλα να φτιάξει ένα επιθετικό σύστημα με βασική… αιχμή τον Σίμονς. Μέσω του Σίμονς θα αξιοποιήσει τα άλλα ατού του.

Ο Ρίβερς πρέπει να βελτιώσει πολύ το επιθετικό παιχνίδι των Σίξερς και ακόμα πιο πολύ το αμυντικό τους κομμάτι. Με αμυντικούς όπως τους Σίμονς, Εμπίντ, Τάιμπουλ και Γκριν μπορεί να έχει μία τοπ ομάδα. Θα χρειαστεί βέβαια μεγαλύτερο πάθος αλλά και προσήλωση. Ο Ρίβερς θα έχει βοήθεια. Οι Σίξερς ίσως έχουν το κορυφαίο επιτελείο στο ΝΒΑ με τους Ντέιβ Γέργκερ, Νταν Μπερκ και Σαμ Κασέλ. Ο Γέργκερ που έχει περάσει από τους Κινγκς είναι τρομερός στην αμυντική τακτική και στον ρόλο του βοηθού. Δεν θα δημιουργήσει προβλήματα και σίγουρα όχι τέτοια που είχε σε Μέμφις και Σακραμέντο.

Ο Μπερκ είναι από τους κορυφαίους βοηθούς στο πρωτάθλημα και αντιμετωπίστηκε έτσι από τη θητεία του στην Ιντιάνα και ο Κασέλ υπηρξε από τους πιο έξυπνους παίκτες. Οι Σίξερς έχουν βέβαια γενικά ένα πολύ ακριβό ρόστερ. Έχοντας τρία μεγάλα συμβόλαια στην ομάδα δεν μπορεί να κάνει και πολλά.

Εάν χρειαστεί παραπάνω έξοδα για το ρόστερ θα είναι δύσκολα τα πράγματα και θα πρέπει να αναβαθμιστεί σε μία ομάδα που θα είναι πλήρως ανταγωνιστική για τον τίτλο για να τα δικαιολογήσει. Οι Σίξερς θα πρέπει να δουν το τι θα κάνουν με το συμβόλαιο του Χάρις και όχι μόνο.

Οι Σίξερς, βέβαια, αντίθετα με το Χιούστον, δεν έχουν… κάψει τις επιλογές τους από ντραφτ. Έχουν κορυφαίες επιλογές για να επιλέξουν έως το 2025. Από την άλλη εάν οι Μάξει, Τάιμπουλ και Χάρις δεν δώσουν τα αναμενόμενα θα είναι μία τελείως διαφορετική συζήτηση.

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στo NBA με αμέτρητα ειδικά! |21+

Σχολιάστε

X