Μαρσέιγ - Ολυμπιακός: Όλα για όλα στη Μασσαλία οι Πειραιώτες!

Μαρσέιγ – Ολυμπιακός: Όλα για όλα στη Μασσαλία οι Πειραιώτες!

Εναρξη: 22.00, 30/01/2020
Γήπεδο: Βελοντρόμ, Μασσαλία

Για την 3η θέση και την… ελπίδα ο Ολυμπιακός!
Η διαφορά κλάσης ήταν δεδομένη, αλλά με τις πολλές απουσίες η… ψαλίδα άνοιξε ακόμη περισσότερο! Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0 από την Μάντσεστερ Σίτι, χωρίς να καταφέρει ουσιαστικά να μπει στο ματς». Οι Πειραιώτες που είχαν σε σπουδαία βραδιά τον Σα έχουν και πολλά παράπονα από τη διαιτησία για τη φάση του γκολ που δέχθηκαν. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε ανασταλτικά, ενώ δημιουργικά ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Χαρακτηριστικό είναι πως οι δύο τελικές του Ολυμπιακού είναι η πιο μικρή επίδοση σε εντός έδρας ματς στον θεσμό από τον Νοέμβριο του 2017, στο Καραμπάχ – Τσέλσι, επίσης δυο.

Παράλληλα, είναι η πιο χαμηλή επίδοση της σεζόν μαζί με Ζενίτ και Ντόρτμουντ, που είχαν επίσης από δύο. Μετά το 1-0 με τη Μαρσέιγ ο Ολυμπιακός έχει χάσει και τα τρία παιχνίδια του στο Champions League. Δεν σκόραρε και δέχθηκε έξι γκολ και ξέρει πως ο δρόμος για την Ευρώπη θέλει βαθμούς. Για τη 2η θέση πρέπει να κερδίσει στη Μασσαλία και να χάσει η Πόρτο εντός από τη Σίτι, ώστε την τελευταία αγωνιστική στον Πειραιά να κάνει την υπέρβαση και να καλύψει το 0-2 του πρώτου ραντεβού τους στο Οπόρτο. Για την 3η θέση, ο Ολυμπιακός χρειάζεται θετικό αποτέλεσμα για κλειδώσει την πρόκριση από το βράδυ της Τρίτης.

Οι Πειραιώτες πάντως με τον Ελ Αραμπί και τον Χολέμπας στη σύνθεσή τους κέρδισαν το ντέρμπι κορυφής με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Σε εξαιρετική κατάσταση ο Μπουχαλάκης που πέτυχε δυο γκολ (2-1). Μόνοι πρώτοι οι Ερυθρόλευκοι πάνε με την αυτόπεποίθηση στα ύψη στη Μασσαλία. «Φυσικά και θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανές τις ελπίδες μας για να προχωρήσουμε. Θέλουμε το αποτέλεσμα της νίκης. Ακόμα και εάν πάνε καλά τα πράγματα στο άλλο ματς εάν δεν κερδίσουμε εμείς δεν θα έχει καμία αξία. Η φιλοσοφία μας είναι να πηγαίνουμε σε όλα τα ματς για τη νίκη» τόνισε ο Μαρτίνς που είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα τον Βρουσάι. «Ο Μάριος έχει μία μεγάλη (εξαιρετική) εξέλιξη. Είναι ένας καλός… πονοκέφαλος για εμάς. Τον παρακολουθούμε από πέρυσι. Έχει ανταποκριθεί πολύ καλά. Σε παίκτες που ανταποκρίνονται τόσο καλά είμαστε ανοιχτοί.» κατέληξε.

Με την πλάτη στον τοίχο η Μαρσέιγ
Μπορεί στο Champions League να μην έχει ούτε γκολ, μπορεί να μετρά 13 διαδοχικές ήττες, αλλά στη Ligue 1 η Μαρσέιγ κερδίζει! Οι Μασσαλοί λίγες ημέρες πριν τον… τελικό με τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση της 3η θέσης, επικράτησαν 3-1 εντός της Ναντ και μείωσαν τη διαφορά από την κορυφή στους τρεις βαθμούς. Εμεινε επτά ματς αήττητη η Μαρσέιγ και ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει, αν και κόντρα στη Ναντ ήταν εξαιρετική τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά. Ο Βίλας Μπόας δεν προέβη σε αλλαγές παρουσιάζοντας ένα 4-3-3, το οποίο και αναμένεται να χρησιμοποιήσει κόντρα στον Ολυμπιακό.  Εκτός ο τιμωρημένος Μπαλέρντι και ο τραυματίας Ράντονιτς.

Είχε προηγηθεί η εντός έδρας ήττα από την Πόρτο με 2-0 που έσβησε κάθε ελπίδα για τη 2η θέση, ενώ παράλληλα έκανε πολύ δύσκολο το έργο για την 3η θέση. Μόνο νίκη θέλει με Ολυμπιακό για να ελπίζει βάσιμα. Βέβαια, οι Μασσαλοί δεν έχουν ούτε βαθμό, αλλά ούτε και γκολ στη διοργάνωση. Η Μαρσέιγ έχει χάσει τα τελευταία 13 ματς στο Champions League. Αρνητικό ρεκόρ διοργάνωσης με μόλις 6 γκολ υπέρ και 29 κατά σε αυτό το διάστημα.

Ολυμπιακός – Μαρσέιγ, οι αριθμοί της αναμέτρησης

Η Μαρσέιγ έχει χάσει και στα δύο τελευταία της ματς με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη με 1-0. Προηγουμένως είχε κερδίσει τα τρία μεταξύ τους παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός έχει νικήσει με 1-0 στο μοναδικό προηγούμενο εκτός έδρας ματς στο Champions League με τη Μαρσέιγ (Νοέμβριος του 2011, φάση ομίλων).

Τα τρία προηγούμενα ματς με Ολυμπιακό και Μαρσέιγ στο Champions League είχαν τρία γκολ και όλα τελείωσαν 1-0: μία νίκη οι Γάλλοι και δύο ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει 2 από τα τελευταία 3 ματς εκτός έδρας με γαλλικές ομάδες στο Champions League (1 ήττα). Στο πιο πρόσφατο είχε χάσει με 2-1 από την Παρί Σεν Ζερμέν τον Νοέμβριο του 2013.

Μεταξύ όλων των τεχνικών της διοργάνωσης μόνο ο Μουντεάνου (9 φορές στη σειρά), ο Βιτόρια και ο Ντενιζλί (8 στη σειρά) έχουν πιο μεγάλο σερί ηττών από τον Βίλας Μπόας. Ο Βίλας Μπόας έχει ένα σερί 7 ηττών, 3 με Ζενίτ και 4 τώρα με Μαρσέιγ.

Ο Φλοριάν Τοβάν της Μαρσέιγ έχει χάσει και τα 10 ματς του στο Champions League και έγινε ο 7ος παίκτης που χάνει τα πρώτα του 10 παιχνίδια στον θεσμό.

Μόνο ο Αντριάν Καλέγιο, πρώην της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, είναι ο παίκτης που έχει τη χειρότερη επίδοση απ’ όλους σε χαμένα ματς.

Μαρσέιγ (6) και Ολυμπιακός (8) είναι οι δύο μοναδικές ομάδες στον θεσμό φέτος που δεν έχουν 10 τελικές στον στόχο με την ελληνική ομάδα να έχει 1 σε 2 ματς με τη Σίτι.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Champions League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X