Ουρουγουάη – Σαουδική Αραβία: Υπαρκτή η διαφορά δυναμικότητας

Ουρουγουάη – Σαουδική Αραβία: Υπαρκτή η διαφορά δυναμικότητας

Στο Ροστόφ και στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου, οι Ουρουγουανοί αντιμετωπίζουν τους Σαουδάραβες σε παιχνίδι στο οποίο είναι ευδιάκριτοι οι ρόλοι του φαβορί και του αουτσάιντερ. Η «σελέστε» αναζητά τη δεύτερη νίκη της στο φετινό Μουντιάλ, την ίδια ώρα που τα «πράσινα γεράκια» επιθυμούν αφήσουν πίσω τους τη βαριά ήττα της πρεμιέρας.

Ο επιμένων νικά
Η Ουρουγουάη εμφάνισε δυο αγωνιστικά πρόσωπα στο εναρκτήριο ματς με την Αίγυπτο: ένα κακό στο πρώτο 45λεπτο, όταν ήταν ουσιαστικά ακίνδυνη προς την αντίπαλη εστία και ένα καλό στην επανάληψη, όταν πίεσε τους «Φαραώ», δημιουργώντας φάσεις. Τελικά, τη λύση έδωσε ο στόπερ Χιμένες με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του χαφ Σάντσες.

«Η άποψή μου είναι ότι ορισμένοι παίκτες δεν έπιασαν τα γνωστά στάνταρ της απόδοσής τους αλλά το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο άθλημα. Είναι θετικό το ξεκίνημά μας, το ζητούμενο είναι να πάρουμε την πρόκριση από τη φάση των ομίλων» δήλωσε ο πολύπειρος τεχνικός Οσκαρ Ταμπάρες που έχει συμπληρώσει 12 συναπτά έτη στον πάγκο της εθνικής ομάδας.

Ποιος πιστεύεις ότι θα κερδίσει το Κύπελλο; Δείτε τις νέες αποδόσεις εδώ| 21+ 

Μαζεύει τα κομμάτια της
Η Σαουδική Αραβία έχει θετικές αναμνήσεις απέναντι στους Ουρουγουανούς και αυτό γιατί σε φιλικό επίπεδο τους κέρδισε 3-2 το 2002 και αναδείχθηκε ισόπαλη μαζί τους 1-1 το 2006. Βέβαια, το φετινό ματς δεν μπορεί να συγκριθεί με τα προαναφερθέντα, αυξημένος είναι ο δείκτης δυσκολίας.

Η συντριβή από τους Ρώσους με το εμφατικό σκορ 5-0 προέκυψε από τη στιγμή που οι παίκτες του Χουάν Αντόνιο Πίτσι παρέδωσαν πνεύμα. Στο τελευταίο 20λεπτο δέχθηκαν τρία γκολ και η πρεμιέρα τους ήταν εν τέλει καταστροφική.

«Τέτοια αποτελέσματα δεν προκύπτουν συχνά σε αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου, πρέπει να ανακάμψουμε το συντομότερο δυνατόν. Είμαι πεπεισμένος ότι θα εμφανίσουμε σαφώς καλύτερη εικόνα στο ματς με την Ουρουγουάη. Απέναντι στους Ρώσους, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε καλή παρουσία, μετά το πρώτο γκολ η ψυχολογία μας έπεσε» υποστήριξε ο Πίτσι.

Τελευταία αποτελέσματα:

Αίγυπτος – Ουρουγουάη      0-1 (Χιμένες ο σκόρερ)

Ρωσία – Σ. Αραβία      5-0

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X