Νιγηρία – Ισλανδία: Τα παίζουν όλα για όλα

Νιγηρία – Ισλανδία: Τα παίζουν όλα για όλα

Στο Βόλγκογκραντ, Νιγηριανοί και Ισλανδοί στοχεύουν στην παρθενική νίκη τους στον 4ο όμιλο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Μουντιάλ. Η Νιγηρία δεν έπεισε με την παρουσία της κόντρα στους Κροάτες, γνωρίζοντας δίκαια την ήττα με σκορ 2-0. Από την πλευρά της, η Ισλανδία ήταν μαχητική και παθιασμένη απέναντι στους Αργεντινούς, το τελικό 1-1 τους χάρισε έναν πολύτιμο βαθμό.

Καλείται να βελτιωθεί
Η Νιγηρία μπορεί να αισθάνεται άτυχη, δεχόμενη ένα αυτογκόλ και ένα γκολ με εκτέλεση πέναλτι από τους Κροάτες, ωστόσο γενικότερα δεν έδειξε ικανή για πολλά περισσότερα.

Παρ’ όλα αυτά, ο Γερμανός εκλέκτορας των «Σούπερ Αετών» Γκέρνοτ Ρορ ανέφερε: «Η Κροατία είναι πολύ ισχυρή ομάδα αλλά χάσαμε το ματς σε φάσεις που μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τα λάθη. Υπάρχουν και ορισμένα παράπονα από την αντιμετώπιση της διαιτησίας. Διαθέτουμε κατά βάση νεανικό σύνολο, ακόμη συλλέγουμε εμπειρίες, είμαι αισιόδοξος ότι στο δεύτερο ματς του ομίλου θα εμφανιστούμε καλύτεροι. Τίποτα δεν τελείωσε ακόμη όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση».

Ποιος πιστεύεις ότι θα κερδίσει το Κύπελλο; Δείτε τις νέες αποδόσεις εδώ| 21+ 

Ξέρει τι ζητάει στον αγωνιστικό χώρο
Η Ισλανδία παρατάχθηκε με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς στην πρεμιέρα με την Αργεντινή, βασιζόμενη σε αντεπιθέσεις ώστε να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Ο Φινμπόγκασον δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καμπαγέρο. Ο 29χρονος είχε κατά το παρελθόν πέρασμα από την ελληνική Σούπερ Λιγκ με τη φανέλα του Ολυμπιακού (2015-16). Ο συμπαίκτης του, Χαλδόρσον δεν επέτρεψε στον Λιονέλ Μέσι να πανηγυρίσει, αποκρούοντας εκτέλεση πέναλτι του άσου της Μπαρσελόνα, λίγο αργότερα.

«Γνωρίζαμε τι να περιμένουμε, η Αργεντινή θα αναλάμβανε την κατοχή της μπάλας σε ποσοστό που θα άγγιζε το 70% αλλά η άμυνά μας λειτούργησε υποδειγματικά. Για να παίρναμε αποτέλεσμα έπρεπε να ακολουθήσουμε το πλάνο μας που τελικά μας απέφερε καρπούς. Σε κάθε ματς έχουμε και διαφορετική προσέγγιση, παίζουμε έξυπνα και στοχεύουμε στη νίκη» υπογράμμισε ο τεχνικός Χέιμιρ Χάλγριμσον.

Τελευταία αποτελέσματα:

Κροατία – Νιγηρία       2-0

Αργεντινή – Ισλανδία  1-1 (το γκολ ο Φινμπόγκασον)

Παράδοση:

Ισλανδία – Νιγηρία      3-0 (1981, φιλικό στο Ρέικιαβικ)

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X