Moto GP: Εξι στα έξι ο Μάρκες!

Moto GP: Εξι στα έξι ο Μάρκες!

Εναρξη: 14/04/2019
Πίστα: Motorcycle Grand Prix of the Americas, ΗΠΑ

Ο τρίτος από τους 19 αγώνες του Moto GP διεξάγεται την Κυριακή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ο περσινός πρωταθλητής Μαρκ Μάρκες τερμάτισε πρώτος και στους έξι αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα στη συγκεκριμένη πίστα.

Οι νικητές του δεύτερου αγώνα
Ο 26χρονος Ισπανός νίκησε και στον αγώνα της Αργεντινής πριν από δύο εβδομάδες. Δεύτερος κατετάγη ο 40χρονος Βαλεντίνο Ρόσι και τρίτος ένας άλλος Ιταλός, ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, ο οποίος ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα της χρονιάς, στις 10 Μαρτίου στο Κατάρ. Τον ταχύτερο γύρο έκανε ο Μάρκες (1:39.426) στον δεύτερο γύρο, με τον Ισπανό να βρίσκεται στην pole position στο ξεκίνημα του αγώνα.

Πέντε μοτοσυκλετιστές απέτυχαν να ολοκληρώσουν τον αγώνα: οι Ισπανοί Βινιάλες (Yamaha), Μιρ (Suzuki), Ράμπατ (Ducati), ο 24χρονος Ιταλός Μορμπιντέλι (Yamaha) και ο Τσέχος Αμπραχαμ (Ducati).

Πέρσι στην Αμερική
Στον περσινό αγώνα, πίσω από τον Μάρκες τερμάτισε ο συμπατριώτης του, Μάβερικ Βινιάλες (Yamaha). Τρίτος κατετάγη ο Ιταλός Αντρέα Ιανόνε (Suzuki). Οι Ιταλοί Βαλεντίνο Ρόσι (Yamaha) και Αντρέα Ντοβιτσιόζο (Ducati) συμπλήρωσαν την πεντάδα.

Ο Ισπανός πρωταθλητής ήταν στην pole position, ενώ έκανε τον ταχύτερο γύρο (τον 5ο) με 2:04.605.

Οι αποχωρήσεις ήταν τρεις, οι Αλεξ Ρινς (Suzuki), Χαφίζ Σιαρίν (Yamaha) και Κάρελ Αμπραχαμ (Ducati).

Βαθμολογία
Πρώτος στη βαθμολογία μετά από δύο αγώνες στο Moto GP 2019 είναι ο Μάρκες (Honda) με 45 βαθμούς. Ακολουθεί ο Ντοβιτσιόζο (Ducati) με 41, ενώ τρίτος είναι ο Ρόσι (Yamaha) με 31.

Στις κατασκευαστικές προηγείται η Honda με 45 βαθμούς. Δεύτερη είναι η Ducati με 41 και τρίτη η Yamaha με 31. Ακολουθούν οι Suzuki (24), Aprilia (13) και KTM (10).

Στις ομάδες προηγείται η ιταλική Mission Winnow Ducati με 61 βαθμούς και ακολουθούν οι ιαπωνικές Repsol Honda Team με 52 και Monster Energy Yamaha Moto GP με 40.

Ατελείωτο στοίχημα στo MotoGP με αμέτρητα ειδικά

Όλες οι αποδόσεις MotoGP εδώ!

Σχολιάστε

X