Moto GP: Με... φόρα από τις ΗΠΑ ο Ρινς!

Moto GP: Με… φόρα από τις ΗΠΑ ο Ρινς!

Εναρξη: 15:00, 05/05/2019
Πίστα: Circuito de Jerez, Ισπανία

Από τις ΗΠΑ και τον νικητή Ρινς στην Ισπανία και τη Χερέθ, εκεί όπου ο Βαλεντίνο Ρόσι είναι ο κυρίαρχος με έξι επιτυχίες!

Με τον Μαρκ Μάρκεθ να ξεκινά πρώτος και να κάνει τη διαφορά μέσα σε λίγους γύρους, ο αγώνας στις ΗΠΑ έδειχνε μια επανάληψη των προηγούμενων 6 ετών. Στη 2η θέση ο Ρόσι κρατούσε γερά κι έδειχνε σταθερός. Με την δεκάδα να έχει διαμορφωθεί Μάρκεθ, Ρόσι, Κράτσλοου. Μίλερ, Ρινς, Ντοβιτσιόζο, Βινιάλες, Μορμπιντέλι, Πολ Εσπαργκαρό, Πετρούτσι και να μην γίνονται προσπεράσματα, η συνέχεια έδειχνε προδιαγεγραμμένη. Ωστόσο, ο Μάρκεθ είδε το μπροστινό φρένο της μηχανής του να μπλοκάρει και να εγκαταλείπει! Ρόσι και Ρινς έδωσαν μια μεγάλη μάχη και τελικώς ο Ισπανός πήρε μια μεγάλη νίκη, με τον Ιταλό και τη Yamaha να τερματίζουν στη 2η θέση!

Επόμενος σταθμός Ισπανία και η πίστα της Χερέθ! Ο Πρωταθλητής Μαρκ Μάρκες με Honda αποδείχτηκε ο πιο γρήγορος στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι. Η έτερη Honda του Χόρχε Λορένθο ακολούθησε στη δεύτερη θέση, ενώ ακόμη ένας Ισπανός, ο Μάβερικ Βινιάλες με Yamaha, συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα. Ο Βαλεντίνο Ρόσι είναι ο κυρίαρχος στην ισπανική πίστα, αφού έξι φορές πέρασε πρώτος την καρό σημαία. Ο Χόρχε Λορένθο και ο Ντάνι Πεντρόσα ακολουθούν με 3 νίκες, ενώ ο Μαρκ Μαρκές έχει δυο νίκες! Ο Πεντρόσα πάντως με 121 κερδισμένους γύρους είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας και ακολουθεί με 102 ο Βαλεντίνο Ρόσι. Παράλληλα, ο Ισπανός οδηγός με 295.9 χλμ./ωρα είναι ο ταχύτερος στην πίστα της Χερέθ. Πάντως, ο Χόρχε Λορένθο έχει πέντε pole position! Στο Ισπανικό GP o Αντρέα Ντεβιτσιόζο θα φτάσει τα 200 Grand Prix στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία. Έτσι, ο Ιταλός αναβάτης της Ducati θα γίνει ο έκτος πιλότος στην ιστορία των Grand Prix μοτοσυκλέτας, που θα φτάσει αυτό το νούμερο.

Βαθμολογία
Πρώτος στη βαθμολογία στο Moto GP 2019 είναι ο Ντοβιτσιόζο (Ducati) με 51 βαθμούς, ακολουθεί ο Ρόσι (Yamaha) με 51, ενώ στην 3η θέση πέρασε ο Ρινς (Suzuki) με 49 βαθμούς. Στις κατασκευαστικές προηγείται η Ducati με 57, η Honda ακολουθεί με 51 βαθμούς, όπως και η Yamaha. Ακολουθούν οι Suzuki (49), KTM (18) και Aprilia (17)

Ατελείωτο στοίχημα στo MotoGP με αμέτρητα ειδικά|21+

Όλες οι αποδόσεις MotoGP εδώ!|21+

Σχολιάστε

X