MOTO GP Ανδαλουσία: Χωρίς τον απίθανο Μάρκεθ!

MOTO GP Ανδαλουσία: Χωρίς τον απίθανο Μάρκεθ!

Εναρξη: 15:00, 26/07/2020
Πίστα: Χερέθ, Ανδαλουσία

Ενας απίθανος αγώνας με θέαμα και πολλές μάχες. Ο Κουαρταραρό είχε άψογη στρατηγική, κράτησε τα ελαστικά, έλεγξε τον αγώνα κι εκμεταλλεύτηκε την έξοδο του Μαρκ Μάρκεθ που τον έριξε στην 18η θέση. Όλος ο αγώνας στράφηκε στην προσπάθεια του Μάρκεθ να ανέβει από την 18η θέση στην 3η, ωστόσο τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι.  Ο Ντοβιτσιόζο κινήθηκε έξυπνα, καθώς ερχόταν από έναν σοβαρό τραυματισμό, κέρδισε θέσεις και είχε δυνάμεις στο τέλος και πήρε την 3η θέση για την Ducati. O Ρόσι εγκατέλειψε με πρόβλημα στη μοτοσυκλέτα του, ενώ είχαμε και πτώσεις του Μιρ αλλά και του Αλέιξ Εσπαργκαρό.

Ο Κουαρταραρό την pole position στο Γκραν Πρι Ανδαλουσίας

Ο εξαιρετικός Φάμπιο Κουαρταραρό άντεξε στην πίεση του Μάβερικ Βινιάλες και κατέκτησε μια πολύ σημαντική pole position για το Γκραν Πρι Ανδαλουσίας του πρωταθλήματος MotoGP. Tρίτος θα ξεκινήσει ο Πέκο Μπανάια 3ος και τέταρτος ο Ρόσι!

Δεν θα τρέξει ο Μάρκεθ στην Ανδαλουσία

Στο προηγούμενο Γκραν Πριν ο Μαρκ Μάρκεθ έσπασε το χέρι του και λίγες μέρες μετά το χειρουργείο, πήρε μια απίστευτη απόφαση, να δοκιμάσει την τύχη του και να τρέξει στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Σαββάτου και τις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Ισπανός, τα κατάφερε, κάνοντας ικανοποιητικούς χρόνους. Ωστόσο, τόσο ο ίδιος, όσο και οι άνθρωποι της Honda, αποφάσισαν να μη ρισκάρουν και δήλωσαν ότι δεν θα τρέξει.

Ελπίζει ο Ρόσι

Αρκετά καλός ο Ρόσι στις κατατακτήριες δοκιμές, για το Γκραν Πρι Ανδαλουσίας στην πίστα της Χερέθ. Πέρασε απευθείας στο Q2 και πήρε την τέταρτη θέση. Ωστόσο ακόμη κι έτσι, ο Βαλεντίνο Ρόσι πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν μερικά πράγματα, ώστε να ανέβει τελικά στο βάθρο.

Αυτή είναι η πίστα στη Χερέθ

Είναι Cirquit 4,4 χλμ και μία από τις πιο γνωστές διαδρομές στην ιστορία του MotoGP. Ο εννέα φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής Βαλεντίνο Ρόσι έφτιαξε εδώ το όνομά του με τρομερές… μονομαχίες. Έχει οκτώ δεξιές γωνίες και πέντε αριστερές. Αρκετές έχουν πάρει την ονομασία Ισπανών αναβατών όπως του Σίτο Πονς, του Ασπάρ, του Νιέτο, του Κριβίλε και μία στροφή που έχει το όνομα του Λορένθο.

Μικρά – μικρά για το ΜΟΤΟ GP

Το ισπανικό Γκραν Πρι έχει από τις ωραιότερες εικόνες και διαδρομές για έναν οδηγό και έναν θεατή και παραδοσιακά συγκέντρωνε πολύ κόσμο. Το σιρκουί του Χέρεθ υπάρχει από το 1986 και διοργάνωσε το πρώτο Γκραν Πρι έναν χρόνο μετά.

– Θα είναι η 2η φορά που θα γίνει φέτος στο καλεντάρι αγώνας στο Χέρεθ. Φέτος θα υπάρχουν και η πίστα του Red Bull Ring του Motorland Aragon που θα γίνουν εκεί 2 φορές αγώνες.

– Η Ισπανία έχει βγάλει εξαιρερικούς οδηγούς όπως οι Νιέτο, Τόρμο, Πονς, Κριβίλε και Μαρτίνεθ Ασπάρ. Την παράδοση συνέχισαν οι Λορένθο, Μαρκ Μάρκεθ, Πεντρόσα και Βινιάλες.

– Ο Φάμπιο Κουαρταραρό άντεξε στην πίεση του Μάβερικ Βινιάλες και πήρε την καίρια pole position για το Γκραν Πρι Ανδαλουσίας του πρωταθλήματος MotoGP. Ο Κουαρταραρό πήρε οριακά την pole position με τον Βινιάλες να κάνει μεν έναν εξαιρετικό γύρο με καλύτερο χρόνο από τον Φάμπιο, αλλά να ακυρώνεται ο γύρος του – ορθώς – καθώς πάτησε έξω από τα περιθώρια της πίστας και τους δύο τροχούς του. Τέταρτος θα ξεκινήσει ο Ρόσι!

– Εκτός από τον Μαρκ Μάρκεθ (που το 2019 ήταν ο νικητής του Γκραν Πρι του Χέρεθ) που προέρχεται από εγχείριση στο χέρι του από επεμβάσεις προέρχονται και οι Ρινς και Κράτσλοου.

Οι νικητές στο Γκραν Πρι της Ανδαλουσίας

Βαλεντίνο Ρόσι 6 (2002, 2003, 2005, 2007, 2009, 2016)

Χόρχε Λορένθο 3 (2010, 2011, 2015)

Ντάνι Πεντρόσα 3 (2008, 2013, 2017)

Μαρκ Μάρκεθ 3 (2014, 2018, 2019)

Λόρις Καπιρόσι 1 (2006)

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις MotoGP εδώ! |21+

Σχολιάστε

X