Πουαριέ - Χόλογουεϊ UFC: Μάχη δύναμης και αντοχής!

Πουαριέ – Χόλογουεϊ UFC: Μάχη δύναμης και αντοχής!

Εναρξη: 14/04/2019
Γήπεδο: State Farm Arena, Ατλάντα (ΗΠΑ)

Το «διαμάντι» Dustin Poirier και ο «ευλογημένος» Max Holloway συναντιούνται την Κυριακή στο πρωτάθλημα UFC σε μια σύγκρουση γιγάντων.

Το Ultimate Fighting Championship (UFC) είναι η κυριότερη κατηγορία μεικτών πολεμικών τεχνών, στην οποία παίρνουν μέρος αθλητές με ικανότητες στο καράτε, στην πυγμαχία, στο βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου, στο μουάι τάι, στην πάλη, στο τζούντο και στο κικ μπόξινγκ. Σε αντίθεση με την πυγμαχία, η οποία έχει έως και 12 γύρους των 3 λεπτών, οι μαχητές βρίσκονται στο καναβάτσο για 5 γύρους των 5 λεπτών.

Ο No.3 Πουαριέ
Ο ύψους 1.75 και βάρους 70 κιλών Ντάστιν Πουαριέ βρίσκεται στο Νο.3 της κατάταξης. Εχει μαύρη ζώνη στο βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου και είναι ενεργός από το 2009.

Το 50% των νικών του 30χρονου Αμερικανού έχει γίνει με νοκ άουτ (στο 47% είναι του αντιπάλου του).

Παρόλα αυτά και αυτός είναι δυνατός στο να επικρατεί με submission, δηλαδή νίκη από παραίτηση του αντιπάλου έπειτα από κλείδωμα κάποιου μέρους του σώματός του από αυτόν.

Για να υπάρχει υποταγή (submission) θα πρέπει ο μαχητής να χτυπήσει τρεις φορές το χέρι ή το πόδι του αντιπάλου ή αντίστοιχα στο καναβάτσο. Κάτι το οποίο είναι το… σινιάλο της παραίτησης.

Ο μέσος όρος χρόνος των αγώνων του είναι 8:55, ολοκληρώνει δηλαδή τους αγώνες τους αρκετά πριν τον μισό χρόνο, δείγμα της… ωμής δύναμης που τον διακρίνει και του ότι δεν επιτρέπει στον αντίπαλο να βρει ρυθμό, «σκοτώνοντάς» τον με διαδοχικές επιθέσεις και take down.

Ο Νο. 4 Χόλογουεϊ
Ο ύψους 1.80 και βάρους 65 κιλών Μαξ Χόλογουεϊ βρίσκεται στο Νο.4 της κατάταξης. Είναι καλός στην αντοχή και έχει 42% στο decision, στο να παίρνει δηλαδή τα ματς στα σημεία

Ενα από τα μεγαλύτερα όπλα του συγκεκριμένου μαχητή είναι η εξαιρετική του αντοχή, αλλά και η στρατηγική του προσέγγιση κόντρα στον κάθε αντίπαλο. Τα παραπάνω υποδεικνύονται και από το γεγονός ότι περίπου στις μισές μάχες του (42%) «πηγαίνει όλη την απόσταση», τραβάει τα ματς ως τέλους δηλαδή, επικρατώντας στα σημεία.

Ο μέσος όρος χρόνος των αγώνων του είναι 12:25. Στη χειρότερη των περιπτώσεων κοινώς, θα φτάσει ως τον 3ο γύρο και από εκεί και πέρα και πάλι εξαρτάται από το τι είδους αντίπαλο θα έχει απέναντί του.

Αν δει ότι μπορεί να τον «σκάσει» πηγαίνοντας ως το τέλος, θα το κάνει, αλλιώς θα πάει στη δεύτερη στρατηγική του, η οποία μιλάει για take down στον αντίπαλο, με στόχο το submission.

Αλλωστε, ο γεννημένος στη Χονολουλού αθλητής ελαφρών βαρών, κάτοχος μωβ ζώνης στο βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου, έχει τις περισσότερες νίκες σε πτώση στην ιστορία του UFC.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
* Αμυνα: Χόλογουεϊ 64%, Πουαριέ 56%
* Διάρκεια στο έδαφος: Χόλογουεϊ 6.9 λεπτά, Πουαριέ 5.59 λεπτά
* Ακρίβεια στο take down: Χόλογουεϊ 83%, Πουαριέ 41%

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις του UFC εδώ!

Σχολιάστε

X