Τιλ vs Μασβιντάλ: Η μεγάλη αναμέτρηση για το UFC!

Τιλ vs Μασβιντάλ: Η μεγάλη αναμέτρηση για το UFC!

Εναρξη: 12.30, 17/3/2019

Γήπεδο: Ο2 Arena, Λονδίνο

The Gorilla vs Gamebred σε ένα συναρπαστικό ραντεβού UFC Fight! Τιλ και Μασβιντάλ τα παίζουν όλα για όλα στο Λονδίνο!

Μία μεγάλη αναμέτρηση, ένα συναρπαστικό ραντεβού, αυτό ανάμεσα στους Ντάρεν Τιλ και Γιόργκε Μασβιντάλ. Η bwin News σε ρυθμούς… ρινγκ και με ένα απίθανο γράφημα σας βάζει στο κλίμα! The Gorilla vs Gamebred και το καμπανάκι χτύπησε.

Στη γωνία με τα Μπλε, ο Τιλ (183 εκ.) με ρεκόρ 17 νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα, ενώ σε αυτή με τα Κόκκινα βρίσκεται ο Μασβιντάλ (180 εκ.) με ρεκόρ 32 νίκες, 13 ισοπαλίες.

Ο Μασβιντάλ με τρεις λέξεις: Ανθεκτικός, Αχόρταγος και Έμπειρος, ενώ οι μεγάλες νίκες είναι κόντρα: σε Έντουαρντς, Κιέσα, Ελενμπεργκ και Τσερόνε

Η καλύτερη του στιγμή; Ο Μάσβινταλ κατάφερε να πετύχει μία μεγάλη νίκη με το τότε… αναγεννημένο, Κάουμποι Τσερόνε, στο UFC του Ντένβερ το 2017. Παρότι θα μπορούσε να είχε διασφαλίσει τη νίκη με τεχνικό νοκ άουτ στον πρώτο γύρο προτίμησε τα πιο δύσκολα στην κατηγορία των 170 λιβρών. Η πιο δύσκολη στιγμή; Από τις πιο βαριές και άσχημες ήττες του ήταν με τον Τόμπσον στο UFC 217. Έχασε ιδιαίτερα εύκολα μέσα σε τρεις γύρους.

Ο Τιλ με λίγα λόγια: Μεγάλο εύρος κινήσεων, τεχνικός και υπομονετικός, ενώ μετρά μεγάλες νίκες με Τσερόνε και Τόμπσον. Η μεγάλη στιγμή; Παρότι επικράτησε του άλλοτε διεκδικητή του τίτλου Τόμπσον η πιο μεγάλη στιγμή του Τιλ ήταν το πως διέλυσε αγωνιστικά τον Τσερόνε στην Πολωνία.  H πιο δύσκολη στιγμή: Όταν έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του για τίτλο από τον Γούντλεϊ. Δεν μπόρεσε να είναι καν ανταγωνιστικός και βρέθηκε να χάνει στον 2ο γύρο. Ηττήθηκε για την ακρίβεια στον 2ο γύρο με υποταγή (Submission).

Ο 26χρονος Τιλ πετυχαίνει 2.39 χτυπήματα ανα λεπτό, όταν ο 3χρονος Μασβιντάλ 4.15 ανα λεπτό. Στο 67% το ποσοστό επιτυχίας του Μασβιντάλ στην άμυνα, στο 61% αυτό του Τιλ. Ο τελευταίος χτυπά με ποσοστό 77.5% στο κεφάλι και μόλις 5.6% στο σώμα, όταν ο πρώτος έχει 61.5% στο κεφάλι! Και οι δυο έχουν το ίδιο ποσοστό σε χτυπήματα από απόσταση

Τι διακυβεύεται;
Η διεκδίκηση του τίτλου στην κατηγορία των 170 λιβρών θα είναι το έπαθλο του μεγάλη νικητή. Θα του ανοίξει μία τέτοια προοπτική. Μπορεί να μην βρεθεί ο νικητής αμέσως με το μεγάλο φαβορί αλλά ίσως με τον Μπεν Άσκρεν ή αλλιώς “Φάνκι”, έναν εξαιρετικά δυνατό μαχητή που μέχρι και τώρα τον Μάρτιο του 2019 είναι αήττητος.

Τι παίρνει ο χαμένος
Για τον Τιλ τα πράγματα εάν χάσει θα είναι αρκετά άσχημα. Ενδεχομένως και να χρειαστεί να αλλάξει κατηγορία ενώ θα χάσει και το… status του.

Για τον Μασβίνταλ στα 34 του πια οι όποιες φιλοδοξίες του για έναν μεγάλο τίτλο σε αυτήν την φάση θα λάβουν τέλος και πιθανώς και να είναι και τέλος καριέρας. Αυτήν την στιγμή στο ranking είναι στο Νο11 και θα είναι εξαιρετικά αμφίβολο ή και απίθανο να τα καταφέρει. Το εάν θα γυρίσει σε πιο χαμηλών κιλών κατηγορία είναι κάτι που μένει να διαπιστωθεί.

Σχολιάστε

X