Στον Άη Στράτη η bwin με τους Γιατρούς του Κόσμου προσφέροντας ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια

Στον Άη Στράτη η bwin με τους Γιατρούς του Κόσμου προσφέροντας ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια

Δωρεάν εξετάσεις σε όλους τους κατοίκους του νησιού

Μία κινητή μονάδα εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα και εξειδικευμένους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων έφτασαν μαζί με την bwin στο νησί του Άη Στράτη την προηγούμενη Παρασκευή. Ο Άη Στράτης αποτελεί τον πρώτο σταθμό της πρωτοβουλίας παροχής ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της bwin σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου.

Οι έλεγχοι από καρδιολόγο, παθολόγο, ορθοπεδικό και γυναικολόγο πραγματοποιήθηκαν  στο αγροτικό ιατρείο του νησιού ενώ παράλληλα στο κτίριο του δημαρχείου εξέταζε παιδίατρος και ωτορινολαρυγγολόγος. Και στους δύο χώρος βρισκόταν παράλληλα και η ψυχολόγος της ομάδας. Πριν αποχαιρετήσουμε το πανέμορφο νησί, κάναμε όλοι μαζί μια σύντομη συζήτηση με τους κατοίκους του νησιού σχετικά με τη σημασία της πρόληψης μέσω του εμβολιασμού.

Η bwin, μία από τις κορυφαίες στοιχηματικές εταιρείες παγκοσμίως, υποστηρίζει τους Γιατρούς του Κόσμου μέσω του Προγράμματος Ακριτικών νησιών, ως αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης. H κ. Ιωάννα Μπερίου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της bwin δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της bwin, πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας δράση σε απομακρυσμένες κοινωνίες της χώρας μας όπως η μικρή κοινωνία του Αγίου Ευστρατίου. Ο Άη Στράτης είναι ο πρώτος μας σταθμός καθώς στόχος μας για το 2019 είναι να ταξιδεύουμε με τους Γιατρούς του Κόσμου σε πολλά ακόμη ακριτικά νησιά και σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας.»

Η κ. Ευγενία Θάνου, Γενική Διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου δήλωσε σχετικά με την δράση “Οι Γιατροί του Κόσμου προσπαθούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας προάγοντας την ιατρική φροντίδα σε άτομα που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας. Χαιρόμαστε πολύ που καταφέραμε με την υποστήριξη της bwin να βρεθούμε στο νησί του Αγίου Ευστρατίου και με τη συνεργασία του ιατρικού Συλλόγου Λήμνου και της Δημάρχου να πραγματοποιήσουμε με επιτυχία ιατρική αποστολή για τους κατοίκους του νησιού.”

 

 

 

Σχολιάστε

X