King Rafa: O GOAT Ναδάλ είπε αντίο στα κορτ! (Poll)

King Rafa: O GOAT Ναδάλ είπε αντίο στα κορτ! (Poll)

Ράφα Ναδάλ, αγωνιζόταν στα άκρα. Ο Ισπανός προβάλλει τον εαυτό του ως εικόνα πέρα και πάνω από τις επιτυχίες του: έκανε τον κόσμο να πιστέψει ότι υπάρχει πάντα ελπίδα.

Το σκηνικό γνώριμο σε εκατομμύρια φίλους του τένις και μη, ο Ράφα Ναδάλ στο κέντρο του «Philippe Chatrier», με χέρια σταυρωμένα και δικέφαλους φουσκωμένους, σφίγγοντας γροθιές και δόντια και… μπαίνοντας κρυφά για άλλη μια φορά στα σπίτια όλων, όσων ακολουθούν το άθλημα αλλά και όσων δεν το κάνουν. Γιατί η ιστορία δεν αφορούσε μόνο το τένις. «Το έχει ξανακάνει», ήταν η γενική αντίδραση.

Παρολί Build A Bet*!

Η σκηνή επαναλαμβανόταν εκείνα τα πρωινά της Δευτέρας, όταν ο Ναδάλ βρισκόταν στη Μελβούρνη, ή εκείνα τα απογεύματα στο Wimbledon ή εκείνα τα βράδια της Κυριακής στη Νέα Υόρκη. Game-set-match, Ναδάλ. Άλλος ένας άθλος, άλλο ένα τρόπαιο. Από τότε που αναρριχήθηκε στην ελίτ – μόλις είχε ενηλικιωθεί – και έθεσε υπό έλεγχο την παντοκρατορία του ιδιοφυούς Ρότζερ Φέντερερ, ο Ισπανός έγινε σημείο αναφοράς.
Γιατί για αυτόν δεν υπάρχουν όρια. Ο Ράφα διέσχισε όλα τα φανταστικά και αδιανόητα σύνορα, αυτά που η λογική και το μυαλό δεν φτάνουν. Αυτός ο αθλητής ήξερε να σαγηνεύει τον κόσμο, ήξερε να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, να ανεβάζει τον πήχη. Γιατί πέρα ​​από την ατελείωτη σειρά των επιθέτων που πάντα συνόδευαν τους θριάμβους του, ο αθλητικός αντίκτυπος του Ναδάλ εξηγείται από τα βασικά: βελτίωση.

Κάθε γκολ, καλάθι και πόντος παίζει σε Live Streaming*!

Κι αν πέρασε δύσκολα… Βελόνες, νυστέρια, αποκαταστάσεις, πόνος και περισσότερος πόνος. Υπέφερε, όμως είχε την υπομονή να ξεπερνά τις δυσκολίες, να δαμάζει τα προβλήματα στα γόνατα και τα χέρια και να μένει ψηλά.
Από ένα μικρό κλαμπ της Μαγιόρκας μέχρι το άπειρο. Η ικανότητά του να ακούει ήταν κάτι καλύτερο από την ορμή, το πάθος και το ταλέντο του. Από τα 14 του χρόνια ξεχώριζε για την «υπερκινητικότητά» του, για την «αυτοπεποίθησή» του και για το ότι είναι «πολύ σωματικά δομημένος».
Όσοι γνωρίζουν καλά τον Ναδάλ, τον ​​ορίζουν ως έναν άνθρωπο πολύ οικείο, που κατάφερε να διατηρήσει την ισορροπία του παρά την εξαιρετική φύση των επιτευγμάτων του. Έχει τους ίδιους φίλους όπως πάντα, είναι λάτρης της θάλασσας, ενθουσιάζεται με την ιστιοπλοΐα και τις βάρκες και στην κουζίνα τα πάει καλύτερα με τα ψάρια. Σπάνια χάνει έναν αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, του αρέσει να διασκεδάζει με φίλους και είναι αδηφάγος… καταναλωτής όλων των ειδών αθλητικών εκδηλώσεων. Ένα από αυτά που τον αιχμαλωτίζουν περισσότερο είναι το «Ryder Cup» του γκολφ, ένα άθλημα στο οποίο είναι και καλός, σε σημείο που φέτος ανακηρύχθηκε πρωταθλητής των Βαλεαρίδων Νήσων στην ερασιτεχνική κατηγορία.

Ενισχυμένες Αποδόσεις κάθε μέρα!

Ο Ναδάλ είπε… αντίο στο τένις!

«Είμαι εδώ για να σας ενημερώσω ότι αποσύρομαι από το επαγγελματικό τένις. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα, ειδικά αυτά τα δύο τελευταία. Δεν μπόρεσα να παίξω χωρίς περιορισμούς. Είναι μια δύσκολη απόφαση, που μου πήρε χρόνο να πάρω, αλλά σε αυτή τη ζωή όλα έχουν αρχή και τέλος. Πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλω ένα τέλος σε μια καριέρα που ήταν μεγάλη και πολύ πιο επιτυχημένη από ό,τι θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένος που το τελευταίο μου τουρνουά θα είναι ο τελικός του Davis Cup στο οποίο θα εκπροσωπώ τη χώρα μου. Νομίζω ότι έκλεισε ο κύκλος από τη στιγμή που μία από τις πρώτες μου μεγάλες απολαύσεις ως επαγγελματίας τενίστας ήταν ο τελικός του Davis Cup το 2004 στη Σεβίλλη.

Σούπερ αποδόσεις και κορυφαίο Live Στοίχημα!

Αισθάνομαι σούπερ-σούπερ τυχερός για όλα τα πράγματα που βίωσα. Θέλω να ευχαριστήσω ότι τη βιομηχανία του τένις. Όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό το άθλημα, τους επί χρόνια συναδέλφους μου και ειδικά τους σπουδαίους αντιπάλους μου. Πέρασα μαζί τους πολλές ώρες που θα θυμάμαι για όλη μου τη ζωή» ήταν το συγκλονιστικό του μήνυμα.

Ο Ναδάλ μπήκε σε κάθε σπίτι με ιδρώτα, ρακέτες και τίτλους, λόγω του ακαταμάχητου πνεύματος αυτοθυσίας. Έγινε παγκόσμιο σύμβολο και όχι μόνο χάρη στις νίκες. Μετατράπηκε στη βασική ραχοκοκαλιά της ιστορίας του ισπανικού αθλητισμού, ο Ναδάλ θα αναγνωριστεί για το χάρισμά του να αναγεννιέται και να ξεπερνά ατελείωτες δυσκολίες. Το χρόνια πρόβλημα στον καρπό προέβλεπε σύντομη πορεία, αλλά αυτός δεν το έβαλε κάτω. Για τον Φέντερερ, έναν αθλητή σμιλεμένο από τους θεούς, το σμόκιν ήταν κάτι… στάνταρ. Ο Ισπανός πάλι δε ζήτησε τίποτα από τους θεούς… Ναδάλ, συνώνυμο της περηφάνιας. Ο αθλητής που σηκωνόταν ξανά και ξανά.

Ράφα Ναδάλ, οι τεράστιες επιτυχίες του

22 Grand Slam: Ο Ναδάλ κατέχει το ρεκόρ για τους περισσότερους τίτλους Grand Slam στην ανδρική κατηγορία μαζί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Η Γαλλία… δεύτερο σπίτι του, αφού έχει κατακτήσει το Roland Garros 14 φορές, ένα ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθεί. Ο Ναδάλ έχει κατακτήσει κι έναν Ολυμπιακό τίτλο, το 2008 στο Πεκίνο, όταν επικράτησε στον τελικό του Χιλιανού, Φερνάντο Γκονζάλες με 3-0 σετ. Αναλυτικά
14 τίτλοι Roland Garros: 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2019, 2020, 2022
4 τίτλοι US Open: 2010, 2013, 2017, 2019
2 τίτλοι Wimbledon: 2008, 2010
2 τίτλοι Australian Open: 2009, 2022
8 φορές φιναλίστ
4 φορές φιναλίστ Australian Open: 2012, 2014, 2017, 2019
3 φορές φιναλίστ Wimbledon: 2006, 2007, 2011
1 φορά φιναλίστ US Open: 2011

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

X